Reclame

Review: Kruidvat Villa Volance Planner vs Mascha Planner

Review kruidvat villa volance planner Mascha planner
Reclame

Review kruidvat villa volance planner Mascha planner
Zoals jullie weten ben ik fan van de Mascha planner. Ik werk hier al jaren mee. Nu verkoopt Kruidvat een vergelijkbare planner. In dit artikel vergelijk ik de planners en vertel wat de voor- en nadelen zijn per planner.

Algemene informatie over de planners

Ik ben echt fan van het gebruik van planners. Nu denk je misschien dat is toch gewoon een agenda? Maar dat is niet helemaal zo. Natuurlijk gebruik ik mijn planner ook als agenda maar nog voor veel meer.

Voor de meeste planners geldt dat je per week twee pagina’s heb. Hierop staan meestal nog geen weeknummers of datums ingevuld. Je kunt dus beginnen in deze planners wanneer je wilt en een week overslaan als je daar zin in hebt. Verder zijn de weken nog niet ingedeeld. Je kunt dus zelf per week een indeling maken. Het is echt wat jij gemakkelijk vind bij het plannen van je week.

Advertentie

Zo heb ik delen in mijn planner voor mijn to do lijsten op die dag, een rij voor mijn social media en een agenda gedeelte. Verder zet ik in mijn weekplanning notities en algemene dingen die ik moet doen voor mijn blog die desbetreffende week.

Kruidvat Villa Volance Planner vs Mascha Planner

Prijs
Allereerst vergelijk ik de prijs. Nou daar kan ik duidelijk over zijn, de Kruidvat planner is veel goedkoper. Deze kost namelijk maar € 4,99. De Mascha planner kost € 24,95. Deze kun je kopen bij Bol.com of in een boekwinkel. Ik heb de blauwe editie, maar er is ook een roze Mascha Planner.

Cover
De Kruidvat planner is 17 x 21,5 cm. De Mascha planner is 20 x 23 cm. Zoals je op de foto ziet is de Mascha planner dus een stukje groter. Allebei hebben ze een hardcover kaft met folie opdruk. De cover van de Masha planner is wel iets dikker. Ook de ringband is bij beide een metallic kleurtje.
review Mascha planner kruidvat villa volance planner

Inhoud
De inhoud van de kruidvat Villa Volance planner:
12 maand pagina’s, 60 weken, losse stickervellen, 5 stickervellen vast in de agenda, etuitje, sticky notes en boekenlegger.
kruidvat villa volance planner inhoud

De inhoud van de Mascha planner
12 maand pagina’s, 78 weken (18 maanden), notitieboekje, losse stickervellen, 5 stickervellen vast in de agenda en wenskaarten.
Mascha planner inhoud

Advertentie

Maandpagina’s
Het idee van de maandpagina’s is bij beide planners hetzelfde. De indeling wijkt wel iets af. Bij de Kruidvat planner heb je onderaan de pagina nog ruimte om extra’s notities te maken.

Kruidvat
Kruidvat villa volance planner maand

Mascha planner
Vergelijken Mascha planner kruidvat villa volance planner

Weekpagina’s
Ook het idee van de weekpagina’s komt erg overeen. Alleen ook hier is de indeling net iets anders vergeleken met elkaar.

Kruidvat
Kruidvat villa volance planner week

Advertentie

Mascha planner
Mascha planner weekpagina voorbeeld

Testen Kruidvat Villa Volance Planner vs Mascha Planner

Natuurlijk heb ik om de planners te vergelijken twee testpagina’s gemaakt. Ik heb bij allebei de planners een indeling kunnen maken, waar ik graag mee werk. Bij elke planner gebruikte ik de extra’s die bij de planners zitten. De Kruidvat planner heeft iets dunner papier dan de Mascha planner.

Voorbeeld week Kruidvat planner
Op deze foto zie je de basis van week 47. Ik heb hierbij alleen dingen gebruikt die je bij de planner krijgt. Hierbij maakte ik gebruik van de stickers met cijfers voor de week en de maand. Met de sticky notes maakte ik de indeling van deze week. Deze plakte ik nog wel extra vast met Pritt.

Bovenste rij: Agenda gedeelte
Tweede rij: To do, die dag
Onderste rij: Social media planning
Rechterkolom: Notities en algemeen
Review Kruidvat villa volance planner voorbeelden
Mijn weken in mijn planner geef ik vaak wat extra versiering dan alleen een basis. Daarom heb ik deze week nog verder versiert met stickers. Deze komen van Action.
Review kruidvat villa volance planner

Voorbeeld week Mascha planner
Op deze foto zie je de basis van week 47. Ik heb hierbij alleen dingen gebruikt die je bij de planner krijgt. Er is al een basis rijen indeling in de Mascha planner. Voor mijn basis gebruikte ik alleen de stickers voor de cijfers van de week, maand en twee banners. Op een wanneer schreef ik met een zwart fineliner ‘Algemeen’.

Advertentie

Bovenste rij: To do, die dag
Tweede rij: Social media planning
Onderste rij: Agenda gedeelte
Rechterkolom: Notities en algemeen
Mascha planner kruidvat villa volance planner vergelijken
De week versierde ik verder nog met stickers. Deze komen net zoals bij de versiering van de Kruidvat planner van Action.
Mascha planner review speciale editie bol

Zoals je ziet, kon ik met allebei de planners mijn eigen indeling maken. In de planners is genoeg ruimte, om al mijn dingen die ik wil noteren, in een week kwijt te kunnen.

Conclusie Kruidvat Villa Volance Planner vs Mascha Planner

Qua cover en en idee van de planner kun je deze planners goed met elkaar vergelijken. De Mascha planner heeft net iets dikker papier en overall een iets luxer gevoel. Daar in tegen is de prijs van de Kruidvat planner natuurlijk echt veel goedkoper. De Mascha planner is € 24,95 en de Kruidvat planner € 4,99. Voor € 4,99 heb je aan de Kruidvat planner echt een fijne planner. Zoek je dus een nieuwe planner dan kan ik beide planners aanraden.

Welke planner heeft jouw voorkeur?

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor je planner?

Kijk dan eens in het artikel: Knutselen: Agenda/planner indelen & versieren #8. Naast sticker gebruik ik namelijk veel meer om mijn planner te versieren, denk aan washi tape, stempels, stempelinkt, kleurpotloden enzovoorts.

© Nobody ELSe

Reclame

8 reacties

  1. Fijn om de planners zo bij elkaar te zien voor de vergelijking. Als je veel tekent in de planner zal het dikkere papier misschien iets prettiger zijn. Werk je vooral met stickers voor versiering van de planner dan zal de Kruidvatversie vast ook voldoen. Bedankt voor de duidelijke vergelijking.

    Fijne dag, Margaret

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.