Review: Maak je eigen vilten etui van de Action

Viltpakket Action
Reclame

Viltpakket Action
Op 11 oktober plaatste ik een shoplog met knutselspullen van de Action met heel veel leuke nieuwe dingen die ik wilde uitgaan proberen. Vandaag twee reviews. Deze review gaat over het viltpakketje “Maak je eigen vilten etui” en de andere review over “Maak je eigen vogelhuisje”. Het viltpakketje “Maak je eigen etui” kostte slecht € 0,69. Ik had echt zin om deze te gaan maken. Ik heb zelf gekozen voor de uil, maar er waren meer varianten aanwezig.

Eerste indruk

Het pakketje ziet er erg compleet uit, het bevat het benodigde vilt (al helemaal voorgesneden en is goed van kwailiteit), rits, borduurgaren en een naald. Wat je zelf nog nodig hebt is een schaar en lijm.

Aan de slag

Viltpakket Action
lijn
Op de verpakking staat een korte handleiding van 3 plaatjes. Dat is niet echt veel, maar eigenlijk spreekt het voor zich :-). Ik ben begonnen met het maken van de uil en de bloem. Deze uil heb ik op de etui geplakt en voor de sier nog afgewerkt met de festonsteek. Ik merkte wel dat de bijgeleverde naald niet zo scherp is en het borduurgaren maar uit één draadje bestaat (misschien ook meer geschikt voor een naaimachine). Dus toen ik de zijkanten en de rits vast ging maken heb ik ervoor gekozen om eigen garen en naald te gebruiken. Voor de zijkanten en rits heb ik weer gebruik gemaakt van de festonsteek. De rits was nog even lastig om deze netjes vast te maken, maar met wat geduld kwam dat helemaal goed.
lijn
Viltpakket Action
lijn

Viltpakket Action
lijn

Conclusie en eindresultaat

  • Tijd: 1,5 tot 2 uur
  • Moeilijkheid: 1 ster, makkelijk, rits een beetje lastig
  • Eindcijfer: 8,5
Advertentie

In een woord top! Ik vond het etuitje erg leuk om te maken. Het pakket was zeer compleet, helaas was de naald wat bot en de borduurgaren maar één draad (ik gebruik er normaal 3 tegelijk). Maar dat mocht de pret echt niet drukken. Met het viltpakketje kun je een mooie etui maken, heb je ruim 1,5 uur knutselplezier en dat alles voor maar € 0,69! Ik vind dat echt ongelofelijk, dit pakketje voor zo weinig geld. Ik zou dit pakketje dus zeker aanraden om te kopen en neem dan ook gewoon de andere varianten mee ;-). Ik ga namelijk nog een keer terug naar de Action om die te kopen :-).

Het eindresultaat
Viltpakket Action

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: Maak je eigen vogelhuisje van de Action
Review: Maak je eigen vilten etui van de Action
Review: Viltpakket teddybeer Xenos
Review: StrengelS Viltpakket Paard

© Nobody ELSe

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.