Review: Maak je eigen vogelhuisje van de Action

Vogelhuisje_action
Reclame

Vogelhuisje_action Op 11 oktober plaatste ik een shoplog met knutselspullen van de Action met heel veel leuke nieuwe dingen die ik wilde gaan uitproberen. Vandaag twee reviews. Deze review gaat over het pakket “Maak je eigen vogelhuisje” de andere review over het viltpakket “Maak je eigen etui”. Het pakket met vogelhuisjes kostte slecht € 1,99. Ik was echt helemaal enthousiast toen ik dit doosje zag staan in de Action.

Eerste indruk

Mmm, dat viel een beetje tegen toen ik het doosje openmaakte. Er zit geen handleiding bij, die ik toch wel erg miste. Ik had het handig gevonden om wat tips te krijgen over waarmee je het beste kon beginnen en welke lijm ik het beste kon gebruiken. Het papier is niet zo wit en erg dun vergeleken met de foto op de verpakking. Ook de vilten uiltjes waren minder mooi.

Aan de slag poging 1!

Eerst had ik het huisje in elkaar gezet, dat lukte goed. Daarna alles uitgelegd en het papier op maat geknipt. Ik kwam al snel tot de conclusie dat er te weinig papier bij zat. Dus het onderste plankje heb ik met eigen papier gedaan. Het papier kun je ook niet lijmen met alleslijm, daar is het te dun voor. Ik heb gebruik gemaakt van décopatch lijm, maar het resultaat viel me eigenlijk wel tegen. Misschien toch niet de geschikte lijm? Het papier is zo dun dat de ondergrond doorschijnt. Zonde want ik vind het vogelhuisje echt leuk.
lijn
Links met verpakking, duidelijk te zien dat het huisje witter is op de verpakking dan in het echt. Rechtste foto laat zien hoe dun het papier is en welke vlekken er helaas te zien zijn :-(.
Huisje_knutsel
lijn

Aan de slag poging 2!

Ik vond het echt zo jammer dat huisje 1 niet zo naar wens was door de lijm dat ik nog een poging 2 heb gedaan. Ditmaal met lijmspray (was een idee van mijn vriend) die ik samen met nog een vogelhuisje heb gekocht bij de Action. Het papier bleef door de lijmspray netjes en ik kon het ook strak op het hout plakken. Ik merkte ook dat er in deze twee doosjes wel genoeg papier zat voor ook de ondergrond. Ik ben nu wel helemaal blij! Dus de gouden tip, lijmspray!

In elkaar zetten huisje

Advertentie

Na het beplakken kreeg ik de huisjes helaas niet meer in elkaar. Geldt voor alle 3 de verschillende huisjes. Daarom heb ik van de uiteinde een stukje afgesneden en kwam het helemaal goed :-).
lijn
De huisjes gemaakt met lijmspray. Ik vind ze duidelijk beter gelukt :-). P.s. Ik heb niet gekozen om op deze varianten plaatjes te plakken, deze zaten wel gewoon in de doos.
action_knutselhuisje_3
lijn

Conclusie en eindresultaat

  • Tijd: 2 tot 2,5 uur
  • Moeilijkheid: 1 ster, maar gebruik de goede lijm!
  • Eindcijfer: 7,5

Het idee vind ik erg leuk. Het houten bouwpakket zag er goed uit. Het papier is wel dun en het eindresultaat lijkt daardoor niet helemaal op de foto op de verpakking. Ik miste ook erg de handleiding en tips welke lijm je het beste kunt gebruiken. Vandaar dat poging 1 ook de mist in ging. Erg jammer. Al met al een leuk pakket als je lijmspray gebruikt. Ik zal het ook zeker aanraden om te kopen. Veel plezier!

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: Maak je eigen vogelhuisje van de Action
Review: Maak je eigen vilten etui van de Action
Review: Viltpakket teddybeer Xenos
Review: StrengelS Viltpakket Paard

© Nobody ELSe

0 reacties

  1. Els
    Aangezien het papier zo dun is zou ik als ondergrond gewoon een wit A4tje eronder kleven, probleem meteen opgelost!
    Succes

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.