Review: Make your own Puppy van de Action

Hondje action af
Laatst was ik in de Action en had me zo voorgenomen om niks te kopen. Ja, ik weet het, eigenlijk onmogelijk bij de Action… Dus het plan mislukte toen ik een knutselpakket zag waarmee je een eigen knuffelhondje kunt maken. Het pakketje om een puppy te maken van de Action kostte € 1,99. Eigenlijk kostte het ook bloed, zweet en bijna tranen om deze pup te maken ;-).


verpakking action puppy
lijn

Eerste indruk

De puppy op de voorkant was gewoon schattig. Toen ik de verpakking openmaakte vond ik de inhoud een beetje rommelig. De stukjes stof voor de puppy waren helemaal op elkaar gepropt in een zakje. Wel was het doosje erg compleet. Alles zat er netjes in.
inhoud action verpakking
lijn

Aan de slag

Als eerste heb ik alles netjes neergelegd zoals op de instructie die in het doosje zat. Nou ja instructies… Het waren alleen maar plaatjes zonder tekst. De plaatjes zijn best duidelijk, maar soms zou het wel fijn zijn geweest om wat extra informatie te krijgen. Het was soms erg lastig en frusterend. Ik had ook bijna de handdoek in de ring gegooid en alles in de kliko gegooid. Maar dat vond ik dan toch weer zonde :-). Gelukkig was mijn moeder aanwezig om soms even mee te helpen met extra uitleg en extra handen. Het was flink opletten!
Action puppy DIY
lijn
Na de kleine irritaties met betrekking tot het hoofdje ben ik toch met goede moed aan het lichaam begonnen. Omdat je alles binnenste buiten moet doen, zie je niet zo goed wat je aan het doen bent, dat maakt het bij het lichaam ook extra lastig. Maar ik had de smaak te pakken en wonder boven wonder kreeg ik mijn puppy toch af. Die had ik stiekem eigenlijk niet meer verwacht toen het hoofdje niet echt wilde lukken ;-). In plaats van de bel heb ik een lintje om de nek van de puppy gedaan, belletjes horen bij katjes toch?
puppy verpakking Action
lijn

Conclusie en eindresultaat

 • Tijd: Ongeveer 5 uur
 • Moeilijkheid: 3 sterren, ik vond het erg lastig
 • Eindcijfer: 6

Uiteindelijk kwam alles goed, maar toch met de nodige frustratie. Ik ben erg blij met het eindresultaat al lijkt mijn puppy helaas niet helemaal op de verpakking. Het snuitje is namelijk een beetje anders dan op de verpakking. Maar ik ben toch trots op mijn puppy!

Dit DIY-pakketje van de Action zou ik aan gevorderde freubelaars best aanraden, met de kanttekening dat je geduld moet hebben en goed op moet letten. Op de doos zelf staat voor 8+, dit lijkt me niet haalbaar. Dat is eigenlijk best jammer, want het hondje is uiteindelijk wel erg leuk :-).

Het eindresultaat
puppy af action
lijn

lijn

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: Vriendschapsbandjes van de HEMA
Review: Slinger maken van de Action
Review: Haakpakket pinguïn HEMA
Review: Maak je eigen vogelhuisje van de Action
Review: Maak je eigen vilten etui van de Action
Review: Viltpakket teddybeer Xenos
Review: StrengelS Viltpakket Paard

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

28 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Filip roeygens schreef:

  Hallo els, zou het mogelijk zijn een kopie door te sturen van de puppy de gebruiksaanwijzing dus van hoe je de puppy in elkaar moet naaien , er zat geen bij

 2. Sandy schreef:

  hello, how far from the edge
  you have sewn please ?
  Have a nice evening !

 3. stefan wolters schreef:

  Ik heb net je s ite ontdekt en nu ik de puppy zag ben ik gewoon helemaal verliefd! Ik vind hem persoonlijk, nog leuker dan op de verpakking! Dank je wel voor alles dit is gewoon genieten!

 4. Liesbeth schreef:

  Ik heb konijn,leeuw,beer,hond en pinguin gemaakt. Veel gevloek maar allemaal gelukt.

 5. jolanda schreef:

  Ik ben met de pinguïn bezig..maar 8+ dat kan gewoon niet. ..frustrerend hoor ik ben 40+..maar ik geef niet op

 6. Jenn schreef:

  Oh superleuk! Nu wil ik het ook proberen…

 7. Rolanda schreef:

  Ik ben momenteel ook bezig met dit hondje. Maar ik loop vast p het rechthoekige lapje wat de staart moet worden…. Vouw ik die nu in de lengte? Of…. HELP!!

  • Els schreef:

   Leuk dat je er ook mee bezig bent! Ik heb het stukje staart idd in de lengte gevouwen. Veel succes :-)!

   • Rolanda schreef:

    Ik heb het wel anders gedaan, vraag me niet hoe, maar zo lijkt het ook een staart. Het konijntje heb ik al eerder gemaakt. Nu ligt het leeuwtje en de teddybeer nog te wachten.

    • Els schreef:

     Wow, goed bezig! Ik durf de andere varianten niet te kopen ;-). Vond het maar wat lastig. Ben wel super blij met het eindresultaat. Heb je een foto van jouw creaties? Ik ben benieuwd, je mag altijd een foto op mijn facebookpagina plaatsen of de foto twitteren.

 8. Chr=10 schreef:

  Hij is snoezig en je hebt gelijk een belletje is voor poezen of koeien. Petje af voor je geduld, en het is wel beloond. Hoe gaat je hondje heten??

 9. vintagirie schreef:

  Holy moly wat een moelijkheidsgraad zeg! En dat voor kinderen van 8 jaar. Ik vind het wel echt super schattig!

 10. Xaviera schreef:

  Niks kopen bij de Action is bijna onmogelijk inderdaad. 😉 Het hondje is heel erg leuk geworden! Knap dat je hebt doorgezet, het ziet er lastig uit.

 11. Jos en Connie schreef:

  Goed gelukt Els!! Ziet er erg leuk uit…. En de foto’ s ook erg mooi, vooral het eindresultaat!

 12. Liese schreef:

  Wauw, echt goed gelukt. Moest ik die doos open doen zou ik al direct opgeven, het ziet er zo ingewikkeld uit, haha (:

 13. kim schreef:

  Wauw, dat ziet er nog lastig uit! Goed gelukt 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top