Reclame

Review: Ravensburger Schilderen op nummer

Review Schilderen op nummer Ravensburger
Reclame

Wie kent deze setjes van Ravensburger nog van vroeger? Ik was echt fan van deze manier van schilderen. Toen ik op de website van BoekenVoordeel aan het winkelen was, kwam ik deze versie met een schattige hondje tegen… en deze ging zo mijn winkelwagentje in. Ik was gewoon benieuwd!

Benieuwd naar wat ik nog meer kocht bij BoekenVoordeel?

Kijk dan vooral in deze uitgebreide shoplog: Shoplog: Knutselspullen BoekenVoordeel (jan 2024) 

Ravensburger Schilderen op nummer, € 7,-

Toen ik de verpakking zag, was ik nog steeds benieuwd. De verpakking is erg degelijk en stevig. Ik kreeg gelijk zijn om aan de slag te gaan.
Shoplog BoekenVoordeel 2024 Ravensburger Schilderen op nummer
Tijd om de verpakking te openen. In de doos zit:

  • Dik karton met daarom de afbeelding met nummers, 18×24 cm
  • 2 kartonnen verfpaletten
  • 14 potjes met verschillende kleuren verf
  • Kwastje
  • Instructie met daarop de afbeelding met nummers in zwart-wit

Alle onderdelen zien er goed uit van kwaliteit. Neem bijvoorbeeld het kwastje. Het kwastje heeft zachte haren, niet zo’n rood kwastje met van de zwarte uitsteeksel ;-). Je kent ze wel, van die goedkope kwastjes voor kinderen. Ik ga dit kwastje ook testen op mijn schilderij.
Review Schilderen op nummer Ravensburger inhoud

Aan de slag Ravensburger Schilderen op nummer, hond

Advertentie

Het eerste was mij opviel was dat de buitenlijnen van de vakken een kleurtje hebben in de kleur van de verf die je moet gebruiken. Super fijn! Nog nooit eerder gezien, maar wat een top idee, je kunt beter zien welke kleur je moet gebruiken en je hebt een kleine foutmarge.

De verfpotjes zijn stevig en makkelijk te openen en opnieuw te sluiten. Wel zo handig als je een vakje vergeten bent, en dat gebeurde mij nog wel eens :-).
Schilderen op nummer Ravensburger gekleurde buitenlijnen

Dekking van de de verf
Met de witte verf ben ik begonnen. Vooral om te kijken hoe de dekking van de verf is. Over de wolkjes heb ik één laagje verf aangebracht en laten drogen. De rode cijfers waren al bijna niet meer te zien. Ik heb daarna alleen nog de cijfers aangestipt met een beetje witte verf. Toen de test met de lichtblauwe verf. Deze dekt gelijk in één keer. Top! Ik had ook nog de helft van het potje over.

Zoals je misschien ziet, had ik over cijfers geschilderd die in het blauwe vlak stonden voor andere vakjes. Dat is geen probleem. Er zit namelijk in de verpakking een instructie met daarop een print van het schilderij waarop je de nummers ook op terug kan vinden. Deze kun je dus altijd raadplegen.
Schilderen op nummer Ravensburger dekking kwaliteit verf

Andere kleuren
Tijd voor de rest van de kleuren. Verrassend genoeg merkte ik dat de donkergroene kleur niet zo goed dekte met één laag verf. De donkergroen vlakken werden een beetje vlekkerig. Deze vlakken heb ik een tweede laagje verf gegeven. Toen dekte de verf wel bijna egaal. Bij de rest van de kleuren heb ik één laagje gebruikt.
Schilderen op nummer Ravensburger hond voorbeeld

Advertentie

Het eindresultaat
Schilderen op nummer van Ravensburger mening

Review Ravensburger Schilderen op nummer

Met veel plezier heb ik dit schilderij met de hond gemaakt. De verf dekt goed en het kwastje werkt fijn. Het eindresultaat komt zeker overeen met het voorbeeld op de verpakking.

Deze Ravensburger Schilderen op nummer kostte € 7,- bij BoekenVoordeel. Vergeleken met schilderen op nummer van Action een stuk duurder. Bij schilderen op nummer van Ravensburger zit wel een lijstje bij, erg leuke toevoeging. Maar verder is de afbeelding wel een stuk kleiner in vergelijking met die van Action (zie oudere review: Review: Action Schilderen op nummer). Ondanks het prijsverschil en een kleine afbeelding zou ik toch zeker deze versie van Ravensburger kopen in plaats van die van Action. De kwaliteit is gewoon vele malen beter en dat geeft gewoon veel meer plezier en een beter eindresultaat.

© Nobody ELSe

Reclame

7 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.