Review: StrengelS Viltpakket Paard

Reclame

Sfeerfoto viltpakket paard Naast het zelf ontwerpen van patronen en het zelf knippen van vilt is het soms ook fijn om aan de slag te gaan met een kant en klaar pakket. Laatst was ik in de V&D en kwam ik een viltpakket tegen met een paard. Dat pakket moest ik natuurlijk kopen. Dit weekend heb ik het paard gemaakt. Het viltpakket Paard is van het merk StrengelS en kostte € 4,99 bij de V&D, maar is ook te koop bij hobbywinkels, Euroland en Boekenvoordeel.

Eerste indruk

Het eerste wat me opviel was hoe compleet het pakket was. Erg fijn aan het pakket is dat alles al geknipt is op het juiste formaat en je geen dingen extra meer hoeft bij te kopen. Er zat zelfs een naald bij. Wat niet aanwezig is in het pakket stond duidelijk aangegeven op de verpakking: schaar, spelden en lijm, maar die heb je vaak al in huis.
Foto2_StrengelS_paard
lijn

Aan de slag

Ik kon beginnen met de handleiding. Deze is duidelijk met tekst en foto’s. Wel jammer dat de foto’s op de achterkant staan, nu moest ik dus steeds het vel omdraaien. Het was duidelijk welke stappen ik moest volgen. De eerste stappen zijn vlot gedaan. Jammer dat er weinig wol in het pakket zat, de staart is daarom een beetje iel. Bij de benen had ik wel wat problemen. De benen door het vilt steken was wel een stuk lastiger dan gedacht. Ik raakte iets gefrustreerd. Gelukkig lukte het met veel geduld wel.
Foto3_StrengelS_paard
lijn

Conclusie en eindresultaat

  • Tijd: 1,5 tot 2 uur
  • Moeilijkheid: 2 sterren, soms wat lastige handelingen
  • Eindcijfer: 7

Al met al een leuk pakket om te maken. Stappen zijn duidelijk uitgelegd. Het eindresultaat lijkt op de foto op de verpakking, maar het paard staat niet zo stevig. Het paard was niet zo makkelijk te maken als ik dacht bij het zien van de foto. Dat lag niet aan de handleiding deze was duidelijk, maar meer aan de soms lastige handelingen (benen) waar je handen te kort komt. Heb je nog nooit vilten beestjes gemaakt is dit pakket misschien nog pittig. Maar verder zou ik dit pakket zeker aanraden om te kopen.
lijn
Foto4_StrengelS_paard
lijn

Eén reactie

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.