Review: Viltpakket teddybeer Xenos

Reclame

teddybeer vilt
Naast het zelf ontwerpen van patronen en het zelf knippen van vilt is het soms ook fijn om aan de slag te gaan met een kant en klaar pakket. Vorige week (zie shoplog) kwam ik bij de Xenos dit complete viltpakket voor maar € 1,99 tegen. De voorbeeldfoto van deze teddybeer sprak me aan dus heb het pakketje meegenomen. Xenos had ook een variant met een poes en een muis. Vandaag de review.

Eerste indruk

De eerste indruk is goed. Het pakket ziet er compleet uit. Bijna alle zit erbij wat je nodig hebt, behalve een schaar maar dat staat duidelijk aangegeven. Het vilt is van goede kwaliteit en is netjes geknipt. De uitleg ziet er op het eerste gezicht goed uit, met duidelijke foto’s en teksten. Ook zijn er diverse steken verduidelijkt met een plaatje. Top dus.
teddybeer vilt
lijn

Aan de slag

Klaar om te beginnen :). De eerste stappen zijn duidelijk en de tekst wordt goed ondersteund door de foto’s. Ik vind de volgorde hoe alles wordt gedaan wel vreemd. Zo maken ze in de handleiding het lintje aan het einde pas aan het hoofd vast. Terwijl je die veel netter en simpeler tegelijk kunt vast maken met de festonsteek als je de twee hoofddelen aan elkaar maakt. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor de armpjes. Deze zetten ze aan de achterkant vast als de lichamen al aan elkaar zijn gemaakt. Ik zou er zelf voor kiezen om de armpjes tussen de lichamen te doen en deze dan gelijk vast maken. Verder vond ik de oogjes ook vrij moeilijk om te maken met de uitleg die er gegeven wordt. Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen ;). Als tip zou ik meegeven om er gewoon plastic oogjes op te pakket en de oogjes niet van draad te maken.

Leuk waren de verschillende soorten steken die je moet gebruiken en die ook worden uitgelegd op de handleiding. Zo is het maken van het beertje heel divers en leuk om te doen.
teddybeer vilt
lijn

Conclusie en eindresultaat

 • Tijd: 1,5 tot 2 uur
 • Moeilijkheid: 1 ster, makkelijke handelingen
 • Eindcijfer: 6
Advertentie

De handleiding die erbij zat vind ik niet zo logisch vandaar de 6. Met een betere handleiding zeker een 8. Voor € 1,99 euro dus zeker de moeite waard om te kopen :). Ik vind het eindresultaat erg leuk en is ook zeker goed te maken met de spullen in het pakket. Als ik weer zo’n pakketje tegen kom zal ik deze zeker kopen.
teddybeer vilt
lijn

lijn

Gerelateerde artikelen:

Review: StrengelS Viltpakket Paard

© Nobody ELSe

3 reacties

 1. Hallo Els, ook weer erg leuk dit beertje, maar jouw eigen ontwerpen vind ik mooier.
  Ik ben erg benieuwd naar de ontwerpen voor de kerst van dit jaar.

 2. Dag Els, je bent leuk bezig.Misschien een idee om voor de kerst een stalletje met beeldengroep te ontwerpen en in elkaar te knutselen. Ik heb in ieder geval al een hoop gedaan met jouw tips. Succes.
  Groetjes,
  Jos

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.