Reclame

Review: Werken met de Action Liquid watercolor brushmarkers, incl. filmpje

Review Action liquid watercolor Brushmarkers
Reclame

Review Action liquid watercolor Brushmarkers
Bij Action verkopen ze liquid watercolor brushmarkers. Ik was hier erg benieuwd naar dus ik besloot deze te reviewen. In dit artikel vertel ik over de markers, laat ik zien wat ik ermee gemaakt heb, leg ik uit hoe ik met deze stiften heb gewerkt en geef ik mijn mening over deze brushmarkers.

Action liquid watercolor brushmarkers

Bij Action verkopen ze nu liquid watercolor brushmarkers, in het Nederlands brushmarkers met vloeibare verf. Een set met 4 markers kost € 0,99.
Action liquid watercolor Brushmarkers verpakking
De markers van Action hebben een flexibele punt en geven veel kleur af. De verf is kleurijker en dekkender dan van de aquamarkers die ook te koop zijn bij Action. De aquamarkers zijn meer aquarelverfachtig. De liquid watercolor brushmarkers doen mij meer denken aan de Ecoline Brushpennen.

De kleuren van de liquid watercolor brushmarkers mengen goed met elkaar. Het mengen ging makkelijk. Bij dit voorbeeld maakte ik gebruik van aquarelpapier (ik gebruik aquarelpapier van Schut) en een waterbrush om de kleuren te mengen. In plaats van de waterbrush zou je ook een fijn kwastje kunnen gebruiken.
Action liquid watercolor Brushmarkers mengen blenden
Maar natuurlijk is het het leukste om iets te maken met deze nieuwe liquid watercolor brushmarkers, zo kan ik deze markers ook gelijk testen. Als eerste laat ik kaartjes zien die ik met behulp van handletteren en deze markers met vloeibare verf heb gemaakt. Natuurlijk leg ik ook uit hoe ik deze kaartjes heb gemaakt.

Als tweede laat ik stap voor stap zien, zelfs met een filmpje, hoe je met de brushmarkers kleurrijke achtergrondjes kunt maken. Deze achtergrondjes kun je bijvoorbeeld gebruiken bij het kaarten maken maar ook in je bullet journal, art journal enzovoorts.

Teksten maken met de brushmarkers met vloeibare verf

Benodigdheden die ik heb gebruikt:

 • Action liquid watercolor brushmarkers. Kleuren naar wens
 • Aquarelpapier, ik gebruik aquarelpapier van Schut, 250grams
 • Waterbrush of kwast
 • Glaasje met water
 • Potlood
 • Gum

Als eerste ging ik handletteren met deze nieuwe brushmarkers. Zelf vind ik het uit de hand tekenen van teksten erg lastig. Op het papier maakte ik daarom eerste een lichte schets. De verf is namelijk een beetje transparant dus teken niet te hard met potlood want dan zie je dat later nog.

Strakke letters vind ik makkelijker te tekenen dan schrijfletters, daarom maakte ik eerst deze kaart met Happy (Brushmarkers) en Birthday (Zwarte fineliner). De letters ‘Happy’ maakte ik met een blauwe en paarse brushmarker. Alle letters maakte ik één voor één. Eerst tekende ik met de paarse kleur gevolgd door de blauwe kleur. Bij de overgang van de kleuren gebruikte ik een waterbrush (kan ook met een kwastje) met een beetje water om de kleuren in elkaar over te laten lopen.
Action liquid watercolor Brushmarkers handletteren

Ik had de smaak te pakken, dus maakte ik ook nog een kaart met het woord ‘Love is all we need’. Deze maakte ik op dezelfde manier als de kaart met ‘Happy Birthday’. Bij deze kaart gebruikte ik een rode en roze brushmarker.
Action liquid watercolor Brushmarkers ecoline brushpen

Omdat ik toch kaartjes wilde maken met een geschreven letter ging ik ook daarmee aan de slag. Na een paar mislukte kaartjes maakte ik deze met de teksten ‘Hoera’ en ‘Hello’. Tussen de kleuren gebruikte ik ook weer de waterbrush om de kleuren in elkaar over te laten lopen. Stiekem was ik best verrast dat ik die heb kunnen maken, zoals je misschien ziet moet ik nog wel wat vaker oefenen voor een strakker resultaat. Dit ga ik ook zeker doen, want wat is het leuk om te doen.
Action Brushmarkers vloeibare verf ecoline kaart

Action Brushmarkers ecoline review

Achtergronden maken met de brushmarkers met vloeibare verf

Benodigdheden die ik heb gebruikt:

 • Action liquid watercolor brushmarkers. Kleuren naar wens
 • Aquarelpapier, ik gebruik aquarelpapier van Schut, 250grams
 • Plastic vel, ik koop deze altijd bij een copyshop. Deze kun je steeds hergebruiken. Je kunt ook een stevige plastic van een oude verpakking van iets gebruiken of een stevige doorzichtige plastic zak.
 • Keukenpapier
 • Washi tape
 • Waterbrush of kwast
 • Een glaasje water

Op het filmpje dat ik maakte zie je een stap voor stap uitleg. Onder het filmpje vind je nog een uitgebreide geschreven uitleg met extra tips.

Stap 1, het papier voorbereiden
Als ik achtergrondjes ga maken, denk ik altijd eerst na waarvoor ik deze ga gebruiken. In dit geval wil ik ze gebruiken bij kaarten maken. Het aquarelpapier sneed ik daarom in stukken van 10×15, net zo groot als een standaard A6 kaart. Dit stukje papier plakte ik met washi tape op een ondergrond die vies mag worden.

Stap 2, het plastic vel inkleuren
Pak je plastic vel. De grote van het vel moet groter zijn dan je formaat van je aquarelpapier. Kleur met de brushmarkers over het plastic vel. Ik maak vaak gewoon vlakken van bepaalde kleuren. Je hoeft niet precies te zijn, door deze techniek kun je de uitkomst toch niet voorspellen. Dat maakt het gelijk ook zo leuk.

Je kunt kleuren gebruiken naar wens. Zelf vind ik het mooi om kleuren te gebruiken die niet te veel van elkaar verschillen, dus van blauw naar paars naar rood naar roze. Druppel met een waterbrush of kwast wat druppels water op je kleuren.

Stap 3, kleuren aanbrengen op het aquarelpapier
Draai het plastic vel met de kleuren om en druk deze op het aquarelpapier. Je zult zien dat de kleuren door het water gelijk mooi in elkaar overvloeien. Door met je vinger over het plastic te gaan verdeel je de natte verf nog beter over het papier. Haal het plastic vel van het aquarelpapier en haal het overtollige verf aan de randen weg met keukenpapier.

Stap 4, drogen
Laat je aquarelpapier goed drogen voordat je de washi tape verwijderd. Je zult zien, hoe droger het papier wordt, hoe mooier en kleurrijker de kleuren worden.
Action liquid watercolor Brushmarkers ecoline achtergrondjes maken

Variëren bij het maken van achtergronden

Naast een vel helemaal bedekken met verf kun je ook gaan experimenteren hoe je de verf aan wilt brengen. Links en midden op de foto zie je bijvoorbeeld dat ik alleen verf deed in het midden. Op het rechtervel bracht ik eerst groen aan en daarna nog een laag met blauwe verf
Action Brushmarker met vloeibare waterverf

Wat kun je allemaal maken met de achtergrondjes?

De meeste achtergrondjes gebruik ik bij het maken van kaarten, maar je zou deze achtergrondjes ook kunnen verwerken in je bullet journal, agenda of bij het werken in een Art journal. Ook kun je van een achtergrondje een poster maken met een quote.

Hieronder zie je al wat voorbeelden wat ik met mijn achtergrondjes heb gedaan.

Kaart met snijmallen verjaardag
Uit een blanco kaart sneed ik met een stanleymes en liniaal een rechthoek uit. Daar achter plakte ik een achtergrond gemaakt met de Action Liquid watercolor brushmarkers. Op de voorgrond plakte ik ballonnen, een taart en de tekst ‘ Happy Birthday’. Allemaal gemaakt met een oudere snijmallen set van Action.
Review Action liquid watercolor Brushmarkers achtergrond inspiratie

Kaart met snijmallen van vosje
Uit een blanco witte kaart sneed ik met een snijmal 6 vierkantjes uit. Deze zou je ook met een stanleymes en liniaal kunnen maken. Met snijmallen (ook Action) en mijn Love2Craft (snij- en embossingmachine) maakte ik het vosje en de boom. Als laatste plakte ik een label op de kaart met de tekst ‘Heel veel succes’. Wil je dit label ook gebruiken? Dit label kun je gratis vinden in het artikel: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action liquid watercolor Brushmarkers review uitleg

Kaart met 3D afbeelding van een walvis
Op de achtergrond plakte ik met foam tape een walvis uit een 3d papierblok van Action. Het label ‘Speciaal voor de jarige’ plaatste ik onder de walvis. Dit label kun je vinden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action zelf achtergrondjes maken kaarten ecoline

Schudkaart met stempels van olifantje
De achtergrond met de Action Liquid watercolor brushmarkers gebruikte ik hier als achtergrond bij een schudkaart. Weet je niet hoe je een schudkaart maakt? In dit artikel
Kaarten maken #52: Uitgebreide uitleg hoe je schudkaarten maakt vind je een uitgebreide uitleg. Verder gebruikte ik stempels met een olifantje, vlinder, vlieger en ballon (merk MFT). Deze stempelde ik op wit papier en kleurde ik in Twinmarkers. Deze plakte ik met foam tape op de kaart. Het label ‘Hoera een meisje’ ontwierp ik zelf. Dit label en nog meer labels met andere teksten kun je vinden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Action liquid watercolor Brushmarkers kaarten maken

Conclusie Action Liquid watercolor brushmarkers

Met veel plezier heb ik met deze brushmarkers gewerkt. Voor handletteren en achtergrondjes maken raad ik deze liquid watercolor brushmarkers zeker aan. De markers schrijven fijn, je kunt makkelijk dunne en dikke lijnen maken en de kleuren vind ik erg mooi. Ook de overgangen van kleur naar andere kleur zijn makkelijk te maken. Helaas heb ik zelf geen ecoline brushpennen dus daarmee kan ik ze niet vergelijken. Voor € 0,99 per set echt een aanrader!

Wat zou jij maken met de Action Liquid watercolor brushmarkers?

De Liquid watercolor brushmarkers heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

Reclame

13 reacties

 1. Hoi Els, bedankt dat je de link doorstuurde, het ziet er erg leuk uit. Groetjes Patrice p.s. wat staan er veel leuke dingen op je site ik raak niet uitgekeken..

 2. Fantastisch Els en wat een mooi en betaalbaar product met hoge pigmentatie. Ik ga ze kopen als ik ze kan vinden….
  Dank voor je heldere uitleg en vakkundigheid.

  Lieve groet
  Syta

 3. Leuke techniek. En het resultaat is inderdaad erg mooi voor achtergrondjes voor kaarten.
  Leuke kaartjes weer👍🏻

 4. Hoi Els, bedankt voor je mail. Hele mooie kaarten heb je gemaakt, die walvis vind ik heel leuk 🙂 ik zal volgende week naar de action gaan om te scoren, de kleuren van de liquid watercolor is echt gaaf.

 5. Geen idee wat ik ermee zou gaan maken, hahaha ik denk eerst lijnen trekken etc, zien wat het doet, op oud werk wat in kleuren of zo.. echt geen idee! Ik vind de laatste twee kaarten erg leuk geworden, en je filmpje is ook TOP! Duurt niet te lang, en toch vertelt het alles!

  x

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL