Zoek
Sluit dit zoekvak.

Review: Xenos DIY Surprise sets voor Sinterklaas

Review Xenos DIY Surprise sets sinterklaas
Reclame

Review Xenos DIY Surprise sets sinterklaas
Weinig tijd en je wilt toch iets leuks knutselen voor Sinterklaas, bijvoorbeeld een surprise, leuke cadeauverpakking of versiering? Dan heb ik misschien wel de oplossing. Vandaag heb ik op mijn blog een review over drie DIY surprise setjes voor sinterklaas die te koop zijn bij Xenos. Ik vertel over de sets, maak de surprises en vertel of ik de sets de moeite waard vind om te kopen 🙂

Xenos Sinterklaas DIY Surprise sets

Bij Xenos verkopen ze drie verschillende DIY setjes waarmee je een surprise kunt maken of je cadeautje leuk kunt inpakken in sinterklaas thema:

  • Het paard van sinterklaas € 5,99
  • Sinterklaas € 2,99
  • Schoorsteen € 1,99

Review Xenos DIY surprise set sinterklaas

DIY Surprise set Het paard van sinterklaas

Met deze set maak je een grote surprise! Mijn paard is ongeveer 40×40 cm geworden. In de verpakking zit alles om het paard van Sinterklaas te maken: twee opvouwbare dozen, papieren vormen, washi tape, stickervel, rol dubbelzijdige tape en een instructie hoe je het paard kunt maken. Het enige wat ik nog nodig had was een schaar.

Advertentie

Bij het maken van het paard begin je bij de twee dozen, eentje is het lichaam en de andere doos is het hoofd. Doe daarna de cadeautjes in de dozen. Het hoofd versier je daarna met de washi tape (hoofdstel), de oren, ogen, neus en mond. Op het lichaam komt het dekje en de staart. Het in elkaar zetten en versieren ging makkelijk. Oh ja, de stickers die in de set zitten, heb ik nog niet gebuikt. Ik weet nog niet voor wie deze surprise straks is :-).

Extra knutseltip: Wil je het paard echt laten staan? Maak dan 4 wc-rolletjes vast onder zijn lichaam. Zorg wel dat het lichaam zwaar genoeg is, zodat het paard niet naar voren valt op zijn hoofd.
Xenos sinterklaas surprise paard makkelijk snel knutselen

DIY Surprise set Sinterklaas

Met deze set maak je een sinterklaas van ongeveer 45 cm groot. In de verpakking zit een opvouwbare doos, papieren vormen, wiebelogen, pijpenrager, rol dubbelzijdige tape en instructievel. Je hebt alleen nog een schaar nodig.

Met het maken van Sinterklaas volgde ik precies de werkbeschrijving op de achterkant van de verpakking. Als eerste zet je de doos in elkaar, vervolgens versier je de doos en als laatste zet je de mijter op het hoofd van de sint. Dit alles is erg makkelijk. Het maken van de staf kostte het meeste tijd, maar die maakt de sint wel helemaal af vind ik.
Xenos surprise sinterklaas DIY inspiratie

DIY Surprise set Schoorsteen

Met deze set kun je twee schoorsteen cadeauzakjes maken. In de verpakkingen zitten twee papieren zakken, rol jute lint, stickervel en instructies.

Deze surprise is echt de makkelijkste van allemaal :-). Je vouwt de zakjes in model. Je doet een klein cadeautje in de zakjes. Met het jute lint knoop je de zakjes dicht. En dan als laatste versier je de zakjes met de stickers die erbij zitten. Makkelijk, snel en leuk :-).
Cadeauzakjes maken voor sinterklaas makkelijk surprise

Conclusie Xenos DIY Surprise sets voor sinterklaas

Advertentie

De eindresultaten van alle drie de surprises vind ik erg leuk :-). Het maken van alle drie de setjes was erg makkelijk. Het meest enthousiast ben ik zelf over het paard omdat daar net wat meer knutselen bij komt kijken. Wil je aan een surprise meer je eigen draai geven? Dan zou je deze set ook als basis kunnen gebruiken en daarna nog meer versieren naar wens, denk daar bij aan stiften, stickers, labels, lint enzovoorts. De Sinterklaas en het paard staan nu trouwens al even in de woonkamer. Ik vind ze namelijk ook erg leuk als sinterklaas versiering :-). De DIY surprise setjes vind ik zeker de moeit waard om te kopen.

Voor deze review heb ik deze sets gekregen

© Nobody ELSe

9 reacties

  1. De DIY surprise van het paard van Sinterklaas is een bijna exacte copy van de surprise die ik jaren geleden voor mijn kleindochter heb gemaakt. De surprise heb ik op Pinterest gezet om andere mensen te inspireren. Helaas meende in 2017 een grote winkelketen er mee aan de haal te kunnen gaan. Ik heb hier een zaak van gemaakt en deze gewonnen. Opnieuw probeert een groot bedrijf op een makkelijke manier geld te verdienen. Maar het ontwerp is en blijft mijn intellectueel eigendom en mag maar niet zo (zonder toestemming van mij) gebruikt worden. Inmiddels heb ik Xenos hier op aangesproken en wacht ik op hun reactie.
    Het paard werd dus wel verkocht door Xenos maar is zeker niet hun ontwerp!

  2. Dit heb je erg leuk gedaan. Surprise maken is leuk om te maken voor de kinderen. Maar we hebben niemand meer. Alleen nog broer. Zakjes is zeker leuk idee van je.

  3. Ik had ze inderdaad al in het krantje gezien. Leuk! Wij gaan zelf een soort gelijk paard maken.
    Ik vind de zakjes wel leuk, ook voor in de schoen of gewoon als extra vrolijke verpakking.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.