Sieraden maken #1: Workshop sieraden maken

Eerste keer sieraden maken beginner
Reclame

Eerste keer sieraden maken beginner
Echt sieraden maken had ik nog nooit gedaan. Het leek me maar moeilijk. Toen ik de mogelijkheid kreeg om een kleine workshop bij te wonen op mijn werk greep ik deze kans met beide handen aan. En ooooh…. wat was het leuk!

Workshop sieraden maken

Toen ik binnenkwam zag ik op elke werkplek al een leuk tasje staan. Daarin zaten al wat benodigdheden zoals diverse bedeltjes, slotjes en kettinkjes. Verder stonden er op een tafel allemaal bakken met verschillende kraaltjes die je mocht gebruiken naar wens. Na een kort uitleg en wat basis dingen kon iedereen aan de slag.

Omdat ik zelf niet zo vaak kettinkjes draag, koos ik ervoor om armbandsetjes te maken. Het eerste setje dat ik maakte was met allemaal bedeltjes die met de zee te maken hebben. Ik koos verder voor koraal, wit, grijs en zilveren rocailles kralen in 2 mm en 4 mm. Het derde armbandje maakte ik met gekleurde elastiek en ook nog een paar zilveren ronde kralen.
AliExpress sieraden maken sieradensetje zomer
Sieraden maken beginner koraal zee
Het tweede setje armbanden is lekker zoet. Het ijsje stond aan de basis voor de kleurkeuze: roze, oud roze, zilver, licht blauw en koraal. Bij alle drie de armbandje heb ik gewerkt met transparant elastiek waaraan ik de rocailles kralen heb geregen. Het derde armbandje bevat ook nog mini kwastjes.
AliExpress sieraden maken zomers setje
Sieraden maken beginner armbandenset zoet zomer
En toen was helaas de workshop alweer voorbij. De tijd vloog echt voorbij en ik wilde nog zoveel meer maken. Ik was ook echt blij met het eerste resultaat.

Thuis sieraden maken

Misschien raad je het al, omdat ik het zo leuk vond ben ik ook thuis verder gegaan. Op zolder had ik nog een doos met diverse sieraden spulletjes staan (toen ik heel jong was ooit gekocht, bijna niks mee gedaan) en ook de tangetjes die je nodig hebt, had ik nog in huis. Bij mijn favoriete winkel… natuurlijk de Action kocht ik twee dozen met diverse kleuren kralen (€ 3,53). En ik kon aan de slag.
Sieraden maken Action kralen kralendoos

Advertentie

Als eerste maakte ik een echt zomers setje met felle kleuren. De felle kleuren komen voor in een shirt wat ik graag draag en waar ik dan mooi deze armbandjes bij kan dragen. Ik koos voor gekleurd (geel en fel roze) en transparant elastiek als basis. Alle gekleurde kralen komen uit de dozen van de Action. De mini kwastjes zijn passend bij de kralen. Ik hou graag van matchen ;-). De bedeltjes zijn een schildpad en een papegaai. Die vond ik wel goed bij de kleuren en thema passen.

In het begin had ik nog wel wat moeite met het maken van de knoopjes van de sluiting van het gekleurd elastiek. Bij het roze elastiek zit deze helaas niet in het midden en past het armbandje echt maar net! Maar net is goed genoeg ;-).
Sieraden maken beginner armbandjes topical ideeen

Sieraden maken beginner ideeen tips

Voor mijn tweede setje armbanden baseerde ik de kleur weer op een shirt. Als ik zo doorga heb ik straks bij elk shirt een setje armbanden ;-). Voor deze armbanden koos ik voor mint en witte kraaltjes. De olifant bedel vond ik erg leuk, daarnaast heb ik nog bloemetjes gebruikt. Deze set is lekker basic.
Sieraden maken beginner ideeen tips mint

Sieraden maken beginner simpel

Heb je wel eens sieraden gemaakt?

© Nobody ELSe

10 reacties

 1. Deze zijn ze erg leuk geworden. Ik vind ze leuk om te dragen. Mooie kleuren. Mijn smaak. Je kan zo winkeltje beginnen om te kopen? Mooi gedaan Els. Fijne dag gewenst.

 2. Vroeger had ik dozen vol kralen en andere zaken vor het rijgen van kettinkjes en armbandjes. Of oorbellen, ook nog. Hartstikke leuk om te doen. Als je jezeflf nog eens een leuk kado wil doen, dan zijn er prachtige speciale kralen bij speciaalzaken te koop. Er zit er eentje op de Rozengracht in Amsterdam (als die er nog zit, winkels verdwijnen soms ook).

 3. Superleuk…deze armbandjes..die met de bedels van de zee..ben ik naar op zoek geweest.Niet gevonden in Egmond aan zee.
  Iets anders gekocht maar niet zo leuk als deze.
  Ik zou dit armbandje graag maken!!

 4. Wat zijn ze leuk! En sieraden maken hoeft inderdaad helemaal niet moeilijk te zijn. Ik maak al járen sieraden. Inmiddels kan ik het al bijna met mijn ogen dicht 😛

 5. Het is echt leuk en eens je dan die microbe te pakken hebt maak je verschillende juwelen .
  Heel mooi met die zee bedeltjes

 6. Wat een leuke sieraden, zowel de armbandjes die je maakte bij de workshop als de armbandjes die je daarna hebt gemaakt. Ze zien er leuk en fleurig uit! Het armbandje met kwastjes is mijn favoriet.

 7. Erg leuk hoor. En dat je op je werk de gelegenheid kreeg dit te doen, is helemaal gaaf!
  Het resultaat mag er zijn.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.