Sieraden maken #9: Action starters- en reparatiekit voor sieraden, incl. voorbeelden

Action starters en reparatiekit voor sieraden maken
Reclame

Action starters en reparatiekit voor sieraden maken
Altijd al eens willen beginnen met sieraden maken? Maar door de hoeveelheid benodigdheden of niet helemaal weten wat je nodig hebt nog niet begonnen? Bij Action zijn nu doosjes te koop met basisonderdelen speciaal voor sieraden maken. In dit artikel vertel ik er alles over.

Action starters- en reparatiekit voor sieraden

Bij Action koop je nu een doosje met basisonderdelen voor sieraden te maken voor € 2,49.

Het inhoud van het doosje is:
Combinatietang, sieradendraad, sieradengaren, macramékoord, elastiek, rijgnaald, kettelstiften, knopspelden, veerringen, krimpkralen, kalotjes, leersluitingen, kettinkjes, karabijnsluitingen, oorhaken, oorhaakstoppers, oorstekers, stoppers voor oorstekers en instructies.

In het doosje zitten geen kralen en/of bedeltjes. Deze moet je nog wel apart aanschaffen. Zo kun je gelijk iets naar wens zoeken :-). Kralen zijn trouwens ook gewoon te koop bij Action.
Action starters en reparatiekit voor sieraden maken verpakking

Advertentie

Nu denk je misschien wat een termen bij de inhoud, ik weet helemaal niet waarvoor ik alles moet gebruiken. In het doosjes zitten ook twee vellen met instructies. Daarop staat een foto van een onderdeel en de uitleg waarvoor je deze gebruikt. Erg handig! Ik ben namelijk ook echt nog een beginner qua sieraden maken en van veel onderdelen wist ik de naam en waarvoor je het gebruikte ook niet. Ik ga deze instructies dan ook goed bewaren.
Action sieraden maken instructies

Aan de slag

Natuurlijk ging ik gelijk aan de slag met sieraden maken. Ik vertel bij elke armband wat ik heb gebruikt uit dit doosje en wat je nog extra nodig hebt. De extra benodigdheden zijn kralen, kwastje en bedeltjes. Deze kun je vaak ook bij Action kopen, anders ook bij Xenos en/of AliExpress.

Makkelijk armbandje van elastiek

Benodigdheden uit de Action sieradenset: Combinatietang, elastiek, buigring
Extra benodigdheden: Schaar, kralen en een bedel naar wens. Ik gebruik rocaille kralen.

Wil je een makkelijk armbandje maken? Dan is een armband van elastiek de manier :-). Knip een ruim stuk elastiek af. Pak een bedeltje naar wens. Ik koos voor een bedel met een ster. Daaraan maakte ik met een combinatietang het buigringetje open en maakte deze vast aan de bedel. Knijp de buigring daarna weer netjes dicht. Rijg de bedel aan het elastiek. Die is het midden van de armband. Aan beide zijde reeg ik kralen aan het elastiek. Toen mijn armband lang genoeg was knoopte ik deze met twee dubbele knopen dicht. Het overgebleven elastiek knipte ik af.
Action sieraden maken simpel armband

Enkelbandje of gewoon armbandje met kreeftensluiting

Benodigdheden uit de Action sieradenset: Combinatietang, sieraden metaaldraad, 2 knijpkralen, 2 buigringen en kreeftensluiting
Extra benodigdheden: Schaar, kralen en kwastjes naar wens. Ik gebruik rocaille kralen.

Op de volgende manier maakte ik een enkelbandje, maak je de enkelband minder lang dan is het een armbandje :-). Knip een ruim stuk sieraden metaaldraad af. Maak een lusje aan één van de uiteinde van het draad. Het mooiste is om dit lusje klein te maken, maar wel met genoeg ruimte voor een buigring. Om de lus te laten zitten, pak je een knijpkraal en deze knijp je met de combinatietang dicht om de lus. Maak in de lus een buigring vast door deze met de combinatie tang open te maken en daarna weer netjes dicht te doen.

Advertentie

Rijg vervolgens de kralen aan je draad. Ik koos voor rocaille kralen en kwastjes in vrolijke kleuren. Dit vond ik wel bij een enkelbandje passen. Aan het einde maak je weer een lusje met een knijpkraal. Aan dat lusje maak je ook weer een buigring vast. Aan de buigring maak je de kreeftensluiting vast. Je enkelbandje of armband is af :-).
Action DIY sieraden maken tips

Hele simpele oorbellen

Benodigdheden uit de Action sieradenset: Combinatietang, 2 oorhaakjes en 2 buigringetjes
Extra benodigdheden: 2 Kwastjes

Bij mijn enkelbandje maakte ik nog een setje bijpassende hele simpele oorbellen. Pak een buigringetje en vouw deze open met de combinatietang. Doe in het ringetje de oorhaak en een kwastje. Maak het ringetje weer netjes dicht met de combinatietang. De oorbellen zijn al klaar. Simpel maar wel erg leuk en ze passen precies bij mijn zelfgemaakte enkelband.
Action sieraden maken oorbellen uitleg

Action sieraden maken armband oorbellen voorbeelden

Armbandje met naam

Benodigdheden uit de Action sieradenset: Combinatietang, 2 buigringetjes, speld met oog, 2 kalotten, macramékoord en kreeftensluiting
Extra benodigdheden: Kralen, kralen met letters, kwastje en kleine tang

Pak de speld met oog, rijg daaraan de kralen. Maak met een klein tangetje aan het andere einde nog een oogje. Zelf vind ik dit best lastig om netjes te doen. Maar oefening baart kunst ;-). Rijg door beide uiteindes een stuk zwart macramékoord. Naar wens kun je hier nog een kwastje en kralen aan hangen. Maak aan het einde van beide macramékoorden een dubbel knoopje. Let hierbij op de maat van je arm. Ik maakte mijn armband eigenlijk net iets te klein. Doe een kalotje over beide knoopjes. Dan zijn deze knoopjes netjes weggewerkt. Aan beide kalotten deed ik een buigring. Aan één buigring maakte ik de kreeftensluiting vast.
Action sieraden maken armband met naam Diy

Zoek meer inspiratie en/of meer uitleg over sieraden maken?

Advertentie

Op mijn blog schreef ik al verschillende artikelen over sieraden maken.

Gerelateerde artikelen:

Sieraden maken #8: Geknoopte armband met kralen maken
Sieraden maken #7: Uitleg armband met verschuifbare knoop
Sieraden maken #6: Armbandje met naam/woord, incl. Uitleg
Sieraden maken #5: Zomerse armbandjes, incl. uitleg
Sieraden maken #4: Morsecode armbandjes, incl. uitleg
Sieraden maken #3: Sleutelhangers / tassensieraden, incl. uitleg

Het doosje in dit artikel heb ik gekregen.

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Leuke armband maak je. Schattig! Naam erbij is zeker leuk om te dragen. In de zomer heb je wat meer aan. Dan draag meestal korte shirts aan.

  2. Dit is wat we met onze cliënten veel doen, en dan ook van de Action meestal, met kralen die weer gewoon gebracht zijn, vele doosjes. Ik vind het niets, ik krijg de bevestigingen nooit goed vast, bij mij raken ze altijd weer los, hahaha Dat laat ik altijd even aan mijn collega’s over en het rijgen doen onze cliënten maar de patronen vormen wij dan weer zelf op speciale legplaten.

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.