Strijkkralen #6: 3D objecten maken met strijkkralen

Strijkkralen 3D objecten patronen
Reclame

Strijkkralen 3D objecten patronen
Al meerdere keren heb ik gewerkt met strijkkralen. Eigenlijk alleen maar 2D, plat. Op Pinterest kwam ik allemaal 3D objecten tegen van strijkkralen, dit wilde ik ook proberen. Vandaag mijn (soms slechte) ervaringen, tips en gelukte projecten.


De strijkkraal patronen die ik heb gebruikt komen allemaal van Pinterest of heb ik zelf bedacht. Als ik deze zelf heb bedacht zet ik het erbij. De andere patronen kun je vinden op mijn Pinterestbord “strijkkralen”. Daar heb ik ze voor je bij elkaar gezet.

Mislukte projecten

Laat ik maar beginnen met mijn twee mislukte projecten. Ik vond een leuk patroon van Pickachu en Charmander uit Pokemon. De bedoeling van dit patroon was dat alles als een puzzel in elkaar zou passen. Helaas bij het strijken van de kralen smelten de kralen zo dat ik ze niet meer in elkaar kreeg :-(. Hoop frustratie, nog geprobeerd met lijm en dubbelzijdige tape, maar niks hielp. Hieronder het resultaat…
3D strijkkralen mislukt pickachu

Gelukte 3D strijkkraal projecten

Gelukkig heb ik ook 3D patronen voor strijkkralen gevonden die mij wel lukte :-). Deze patronen werken met een soort van stapeltechniek in plaats van met puzzelstukjes die precies moeten passen. Je maakt met strijkkralen het gewenste patronen en vervolgens lijm je met alleslijm elke laag op elkaar. Lekker simpel! Hieronder vind je mijn gelukte 3D strijkkralen objecten.

Ik begin gelijk met mijn favoriet twee hondjes.
3D strijkkralen hondjes

Advertentie

3D ijsjes van strijkralen, de rechter komt van Pinterest. Het raketje heb ikzelf verzonnen :-). Deze ga ik gebruiken als sleutelhanger.
3D strijkkralen ijsjes

Voor mijn oordopjes maakte ik deze rondjes van strijkkralen. Super handig zo komen de draden niet meer in de war. De sushi heb ik van Pinterest. De watermeloen heb ik zelf bedacht.
3D strijkkralen oordopjes

Als fotografie liefhebber maakte ik ook deze fotocamera.
3D strijkkralen camera

Toen ik dit patroon zag op Pinterest wilde ik deze proberen. Zo’ schattige piano. In de pootjes zitten trouwens sateprikkers.
3D strijkkralen piano

Als laatste deze Engelse drop.
3D strijkkralen engelse drop

Wat vind je van 3D strijkkralen?

Gerelateerde artikelen:

Strijkkralen #5: Diverse strijkkraal figuren
Strijkkralen #4: Kaarten maken
Strijkkralen #3: Mandala’s maken
Nieuwe hobby: strijkkralen #2
Nieuwe hobby: strijkkralen plus mini review

Advertentie

© Nobody ELSe

12 reacties

  1. Ik vind het leuk om te zien, en natuurlijk hebben we ze hier ook gehad, toen dochter nog klein was, maar eigenlijk, na het maken, zoals zoveel dingen.. wat moet je ermee 😉 Voor op werk is het leuk en daar doen we het ook, in 3D, wat doen ze eigenlijk niet, maar verkocht wordt het amper…

    X

  2. Wauw, wat zijn ze leuk, vooral dat ijsje! Ik ben er echt weg van. Nu vind ik het eigenlijk jammer dat ik zo’n 15 jaar geleden al mijn strijkkralen heb weggedaan 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.