Tekenen #44: Een pagina vol doodles (inspiratie van Paperfuel)

Paperfuel een pagina vol doodles tekenen uitleg
Reclame

Zoals je misschien wel weet heb ik het tekenboek ‘Doodle Your Day’ van Paperfuel. Door dit boek maakte ik kennis met pagina’s maken vol met getekende doodles. Deze pagina’s vond ik zo leuk om te tekenen dat ik besloot om meer van dit soort pagina’s te maken. In dit artikel vertel ik er alles over en laat ik natuurlijk mijn tekeningen zien. Hopelijk kan ik je inspireren :-).

Paperfuel Doodle Your Day

Op bol.com kocht ik het boek ‘Doodle Your Day’ van Paperfuel (Karin Luttenberg) voor € 14,99. In het begin staat een uitgebreide uitleg over wat doodlen is, voorbeelden en opdrachten die je kunt maken. Het overgrote deel van het boek is een schetsboek met blanco pagina’s, deze pagina’s vul je helemaal zelf.
Shoplog paperfuel doodle your day

Door dit boek maakte ik kennis met pagina’s tekenen vol met verschillende doodles. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik meer van zulke pagina’s wilde tekenen.

Dit zijn mijn pagina’s die ik eerder tekende vol met doodles.
Tekenen doodle your day Paperfuel een pagina vol dieren
Tekenen tekenboek doodle your day Paperfuel uitleg

Meer informatie over deze pagina’s, het boek ‘Doodle Your Day’ van Paperfuel en opdrachten in het tekenboek vind je in mijn eerder geschreven artikelen:
Tekenen: Paperfuel Doodle Your Day
Tekenen: Paperfuel Doodle Your Day #2

Aan de slag met nieuwe pagina’s met doodles

Advertentie

Doodle pagina, thema ‘Wilde dieren’
Dieren tekenen vind ik altijd leuk. Dus maakte ik een pagina vol met wilde dieren.

Als eerste maakte ik een schets. Inspiratie haalde ik uit het boek ‘Schattige diertjes teken je zo!’ van Paperfuel. Over dit boek schreef ik ook een artikel: Tekenen #23: Schattige diertjes teken je zo!, verschillende tekenmaterialen.

Na het schetsen heb ik de tekening overgetrokken met een zwarte fineliner, Stabilo point 88. Deze fineliner vlekt niet als je de tekening vervolgens inkleurt met alcoholmarkers.

Voor het inkeuren van mijn doodles gebruikte ik Promarkers. Meer informatie over alcoholstiften vind je in dit artikel: Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften).

Let op Alcoholmarkers drukken door het papier heen. Zelfs zo erg in dit boekje dat de inkt op de volgende pagina komt. Leg daarom altijd een vel papier tussen de pagina’s.

Tip: Omdat ik me toch wel erg stoorde aan de doorgedrukte Promakers als ik door mijn tekenboek bladerde, heb ik daarvoor een oplossing bedacht. Op de achterkant van de tekeningen met promarkers heb ik een dun wit papiertje geplakt, zo zie je het een stuk minder :-). Gebruik wel dun papier, anders wordt je boekje later heel erg dik.

Advertentie

Mijn tekening maakte ik verder af door met een zwarte fineliner de lijnen in de schaduw nog wat dikker te maken. Omdat ik de achtergrond wat wit vond heb ik deze nog wat zwarte stipjes gegeven. Hiervoor gebruikte ik zwarte fineliner.
Tekenen pagina vol doodles uitleg tekenopdracht dieren

Doodle pagina, thema ‘Paarden’
Sinds mijn geboorte ben ik gefascineerd door paarden. Dus een doodle pagina met het thema paarden kon natuurlijk niet ontbreken.

Als eerste maakte ik een schets. Misschien herken je sommige tekeningen wel? Al eerder tekende ik paarden op mijn iPad met Procreate. Deze afbeeldingen gebruik ik graag om mee te knutselen. Jij kunt deze afbeeldingen ook gebruiken. In dit artikel kun je de afbeeldingen GRATIS downloaden: Gratis Printable #22: Afbeeldingen van paarden om te knutselen.

Toen ik tevreden was met de schets heb ik deze overgetrokken met een zwarte fineliner, Stabilo point 88. Deze fineliner vlekt niet als je de tekening vervolgens inkleurt met alcoholmarkers. En dat was ik van plan :-).

Voor het inkeuren van deze doodles gebruikte ik weer Promarkers net zoals bij de jungle dieren. Mijn tekening maakt ik verder af door met een zwarte fineliner de lijnen in de schaduw nog wat dikker te maken en met een witte gelpen de hooglichten te accentueren.
Tekenen doodles uitleg en voorbeelden paarden

Doodle pagina, thema ‘Zoetigheid’
Sinds een tijdje ben ik aan het opletten met eten. Niet lijnen, maar minder zoetigheid eten. Maar dat houd mij natuurlijk niet tegen een pagina vol met zoetigheid te tekenen ;-).

Advertentie

Als eerste maakte ik weer een schets met potlood. Inspiratie haalde ik van google. Ik zocht op ‘drawing sweets’. Ik heb niks nagetekend maar alle zoekresultaten gebruikte voor ideeën en inspiratie.

Toen ik tevreden was met de schets heb ik deze overgetrokken met een Stabilo point 88 fineliner, want ook deze tekening wilde ik inkleuren met Promarkers.

Mijn tekening maakt ik verder af door met een zwarte fineliner de lijnen in de schaduw nog wat dikker te maken. In plaats van een achtergrond met stippen of gewoon wit te laten, besloot ik met een licht grijze Promarker de tekeningen een schaduw te geven. Zo komen deze net iets losser van de achtergrond. Met een witte gelpen accentueren ik de hooglichten.
Tekenen pagina vol tekeningen uitleg inspiratie

Wat vind jij van zo’n pagina helemaal vol met doodles?

Gerelateerde artikelen

Tekenen #43: Action Magnetische canvasdoeken
Tekenen #42: Gouden lijntjes tekenboek #4, meer tekenopdrachten maken
Tekenen #41: Paperfuel Doodle Your Day #2
Tekenen #40: Gouden lijntjes tekenboek #3, nog meer tekenopdrachten maken
Tekenen #39: Paperfuel Doodle Your Day
Tekenen #38: Gouden lijntjes tekenboek #2, aan de slag met tekenen
Tekenen #37: Huisportretjes tekenen, diverse huizen #9
Tekenen #36: Gouden lijntjes tekenboek, info en voorbeelden
Tekenen #35: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’ #2

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

Advertentie

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

8 reacties

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.