Tekenen #41: Paperfuel Doodle Your Day #2

Paperfuel doodle your day tekenopdrachten tekenen
Reclame

Over dit boek schreef ik al eerder een artikel, zie Tekenen: Paperfuel Doodle Your Day. Toen maakte ik weinig opdrachten uit het boek zelf. In dit artikel laat ik juist alleen maar oefeningen zien die in dit boek staan. Benieuwd wat ik tekende? Lees dan gauw verder :-).

Paperfuel Doodle Your Day

Op bol.com kocht ik het boek ‘Doodle Your Day’ van Paperfuel (Karin Luttenberg) voor € 14,99. In het begin staat een uitgebreide uitleg over wat doodlen is, voorbeelden en opdrachten die je kunt maken. Het overgrote deel van het boek is een schetsboek met blanco pagina’s, deze pagina’s vul je helemaal zelf.
Shoplog paperfuel doodle your day

Aan de slag met de opdrachten uit het boek

Opdracht ‘Walk that dog day’
Als eerste besloot ik de opdracht te maken ‘Walk that dog day’. Ik probeerde de hond zo goed mogelijk na te tekenen en hield mij aan de uitleg in het boek. Best redelijk gelukt. Alleen de hond staat helaas niet echt midden op de pagina.

Ik gebruikte potlood voor de schets en zwarte fineliners voor dit eindresultaat (Pigma Micron 03 & 08).
Tekenen doodle your day Paperfuel hond

Opdracht ‘Kleine knuffelbeer’
De opdracht ‘Kleine knuffelbeer’ was net zoals de opdracht ‘Walk that dog day’ een kleine opdracht. Gewoon een simpele beer tekenen. Heerlijk om tussendoor te tekenen als je niet veel tijd hebt. In het boek wordt in 6 stappen uitgelegd hoe je de beer kunt tekenen.

Advertentie

Ik gebruikte een gewoon potlood voor de schets en zwarte fineliners voor het eindresultaat (Pigma Micron 03 & 08). Met een grijs kleurpotlood maakte ik nog wat extra schaduwen.

Opdracht ‘Weekendplanner’
Bij deze opdracht moest je jezelf tekenen en daarom omheen wat je in het weekend had gedaan. In het boek staat ook een voorbeeld als inspiratie.

Ik begon met een schets. Als eerste maakte ik een cirkel. Daarin tekende ik een zelfportret. Nou ja, een poging. Hierbij heb ik gebruik gemaakt van het boek ‘Cartoon meisjes tekenen’ als inspiratiebron. Meer info over dit boek? In dit artikel vertel ik meer over dit boek: Tekenen #13: Cartoon meisjes tekenen #4, eigen meisjes tekenen.

Om de cirkel tekende ik wat ik had gedaan in het weekend: gekeken naar Willem II, tekenen en schilderen, wandelen, haken en ik had een verjaardag. Met een zwarte fineliner maakte ik mijn schets definitief. Met een grijs kleurpotlood maakte ik nog schaduwen.
Tekenen doodle your day Paperfuel een dag tekenen

Opdracht ‘Monden tekenen’
Bij deze opdracht moest je een paar keer hetzelfde onderwerp tekenen, maar steeds een andere mond kiezen en kijken hoe de uitdrukking van het onderwerp veranderd. Leuk om te zien dat een mond al zoveel kan veranderen!

Ik gebruikte een gewoon potlood voor de schets en zwarte fineliners voor het eindresultaat (Pigma Micron 03 & 08).

Advertentie

Opdracht ‘One last drink’
Ook dit was weer een kleine opdracht, het tekenen van een fles. In het boek wordt in 6 stappen uitgelegd hoe je de fles kunt tekenen.

Ik gebruikte een gewoon potlood voor de schets en zwarte fineliners voor het eindresultaat (Pigma Micron 08). Mijn fles is een beetje mislukt, hahah. Maar ja, op naar de volgende opdracht, van oefeningen kun je leren ;-).
Tekenen Paperfuel doodles uitleg mondjes

Opdracht ‘Een pagina vol’
Deze opdracht heb ik in mijn vorige artikel over dit boek ook al eens gemaakt, zie artikel: Tekenen: Paperfuel Doodle Your Day. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik nog eens ‘een pagina vol’ wilde tekenen, maar dan anders :-).

Ik besloot om lekker te gaan tekenen en niet voor een thema te kiezen. Dus bijvoorbeeld niet allemaal dieren zoals de vorige keer. Het werden nu willekeurige dingen die ik gewoon leuk vond om te tekenen.

Als eerste maakte ik een schets met potlood. De potloodlijnen maakte ik definitief met een zwarte fineliner. Ik koos dit keer voor de Stabilo point 88. Deze werkt goed met alcoholmarkers. Ik besloot mijn tekening namelijk in te kleuren met alcoholmarkers, Promarkers heb ik dit keer gebruikt. Meer informatie over alcoholstiften vind je in dit artikel: Tekenen #24: Werken met Promarkers & Action Twinmarkers (alcoholstiften). Let op Alcoholmarkers drukken door het papier heen. Zelfs zo erg in dit boekje dat het op de volgende pagina komt. Leg dus achter de pagina waarop je tekent een vel papier.
Tekenen tekenboek doodle your day Paperfuel uitleg

Wat vind jij leuk om te tekenen?

Gerelateerde artikelen

Advertentie

Tekenen #40: Gouden lijntjes tekenboek #3, nog meer tekenopdrachten maken
Tekenen #39: Paperfuel Doodle Your Day
Tekenen #38: Gouden lijntjes tekenboek #2, aan de slag met tekenen
Tekenen #37: Huisportretjes tekenen, diverse huizen #9
Tekenen #36: Gouden lijntjes tekenboek, info en voorbeelden
Tekenen #35: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’ #2
Tekenen #34: Tekenboek ‘Magische & mythische Chibi’s tekenen’
Tekenen #33: Eigen dieren tekenen met het boek ‘Schattige dieren, teken je zo, incl. uitleg #5

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

4 reacties

  1. Leuk juist dat hondje, net of die van het papier loopt😉 andere tekeningen vind ik ook heel mooi! Vooral die hele bladzijde, hoe begin je dan? Alles overlapt dat lijkt mij zo lastig daarom nog nooit aan begonnen …

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.