Reclame

Tekenen #9: Review boek ‘Kawaii tekenen’ van Yishan Li (op papier en digitaal)

Review boek Kawaii tekenen Yishan Li
Reclame

Review boek Kawaii tekenen Yishan Li
Zoals je misschien al hebt gemerkt op mijn blog ben ik mij meer aan het verdiepen in tekenen. Zo tekende ik de laatste tijd regelmatig huizen en cartoonmeisjes. Ook heb ik het digitaal tekenen ontdekt. Om nog meer te oefenen kocht ik het het ‘Kawaii tekenen’ boek. In dit artikel vertel ik wat ik van dit boek vind.

Tekenboek ‘Kawaii tekenen, stap voor stap’ van Yishan Li

Het boek ‘Kawaii tekenen’ kocht ik voor € 15,99 bij bol.com. In het Japans betekent Kawaii ‘schattig’ of ‘lief’. In het boek staan 116 schattige tekeningetjes stap voor stap uitgelegd, waaronder personages, dieren, alledaagse dingen, voertuigen en eten. De dieren en mensen spraken mij gelijk het meeste aan. Deze wil ik echt nog beter leren tekenen.

Aan de slag met Kawaii tekenen

Op papier

En toen was het kiezen uit 116 leuke tekeningen. Ik koos voor nummer 38, de ballerina. Als eerste maakte ik een schets op aquarelpapier met potlood. Ik hield mij hierbij aan de stap voor stap uitleg in het boek. Toen ik tevreden was heb ik alle lijnen overgetrokken met een zwarte fineliner (Pigma Micron 01). De lijnen die in de schaduw vallen heb ik iets dikke gemaakt met een fineliner met een dikkere punt (Pigma Micron 08). Mijn tekening heb ik daarna ingekleurd met aquarelverf (Winsor & Newton). Ik ben fan van aquarelverf. Je kunt je tekening natuurlijk ook inkleuren met potloden, stiften, Twinmarkers enzovoorts. Net wat je leuk vind. Met een witte gelpen heb ik nog wat hooglichten aangeven voor nog meer diepte.
Review Kawaii tekenen Chibi ballerina

De volgende tekeningen maakte ik op dezelfde manier.

Wasbeer (nr 72)
Review boek Kawaii tekenen dieren wasbeer

Cupcake (nr 118)
Review boek Kawaii tekenen schattige cupcake

Digitaal tekenen

Digitaal tekenen is één van mijn nieuwe hobby’s. Wil je meer informatie over digitaal tekenen? Lees dan mijn eerder geschreven artikel: Digitaal teken in Procreate. Ik maakte de onderste tekeningen op mijn iPad in de App Procreate met een Apple pencil. Voor de digitaal tekenaars zal ik uitleggen hoe ik mijn Kawaii tekeningen heb gemaakt in Procreate.

Het meisje in Kimono (nr 24)
Als eerste begon ik natuurlijk met de schets. Het maken van deze schets wordt in 8 stappen uitgelegd in het boek. Voor de schets gebruikte ik een potlood brush. Toen ik tevreden was, trok ik met de monoline brush mijn ‘potlood’ schets over in een nieuwe laag. Voor de bloemen op de kimono gebruikte ik ook de monoline brush alleen dan smaller.

De monoline brush vond ik achteraf wel wat saai. In de laag boven de monoline brush maakte ik nog een laag met zwarte lijnen. Dit keer gebruikte ik het 6B pencil. De lijnen die in de schaduw vallen maakte ik met de 6B pencil dikker. Nu zijn de lijnen dynamischer en niet zo strak.
Kawaii tekenen uitleg procreate
Met de round brush kleurde ik de verschillende kleurvlakken in. Elke kleur bracht ik aan in een nieuwe laag.
Review boek Kawaii tekenen Yishan Li Kimono
Tijd voor de schaduwen. Alle schaduwen maakte ik op één nieuwe laag. Ik zette de laag op ‘linear burn’. De dekking kun je in stellen naar wens. De schaduwen maakte ik met een lichte paarse kleur en de round brush. Ik maakte meer schaduwen als het voorbeeld in het boek. Dat vond ikzelf mooier.
Kawaii tekenen uitleg procreate makkelijk
Hooglichten maken altijd de afbeelding af. Ook hier voor maakte ik een aparte laag, de laag zette ik op ‘Add’. De dekking kun je weer instellen naar wens. Ik koos voor licht geel en kleur alle plekken waar ik hooglichten wilde hebben. Ook hierbij maakte ik meer hooglichten als ik het boek staat aangeven. Dat is gewoon persoonlijke smaak.
Kawaii tekenen procreate schaduwen en hooglichten uitleg
Als laatste maakte ik de achtergrond. Ik koos voor een rode cirkel (Japanse vlag) en bloesems.
Review boek Kawaii tekenen in procreate

De volgende tekening maakte ik op dezelfde manier.

Konijntje (nr 49) en meisjes met konijnenoren (nr 28)
tekenen Kawaii uitleg makkelijk beginners meisje

Review boek ‘Kawaii tekenen, stap voor stap’ van Yishan Li

Het boek ‘Kawaii tekenen, stap voor stap’ van Yishan Li kan ik echt aanraden om te kopen. Er staan enorm veel voorbeelden in, die stap voor stap worden uitgelegd. De onderwerpen zijn ook heel divers personages, dieren, alledaagse dingen, voertuigen en eten. Ik heb met veel plezier gewerkt met dit boek en ik ben blij dat ik met de duidelijke uitleg tot het eindresultaat ben gekomen. het boek kan ik dan ook zeker aanraden om te kopen.

Gerelateerde artikelen

Tekenen #8: Huisportretjes tekenen, bestaande gebouwen #4
Tekenen #7: Uitleg digitale tekeningen maken (Procreate)
Tekenen #6: Cartoon meisjes tekenen #2, ‘level up’
Tekenen #5: Huisportretjes tekenen, zelf huizen tekenen #3
Tekenen #4: Review boek ‘Dare to doodle XXL’ van Karin Luttenberg
Tekenen #3: Cartoon meisjes tekenen #1, de basis & variaties
Tekenen #2: Huisportretjes tekenen, meer oefenen #2
Tekenen #1: Huisportretjes tekenen, het begin #1

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

Reclame

11 reacties

    1. Ik gebruik schut aquarelpapier A4 en deze heb ik bij deze tekeningetjes 2x door de helft gesneden. Heb je 4x a6 :-).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL