Het zijn de kleine dingen #1…

fotografie trap
…die het doen. In deze categorie wil ik kleine onderwerpen uitlichten die mij verwonderen, blij maken of opvallen. Dingen die voor mij net wat meer aandacht verdienen dan dat ze krijgen. Mijn eerste onderwerp in deze categorie is deze trap.

fotografie trapNu denk je vast, waarom een trap? Maar deze trap is niet zomaar een huis, tuin of keuken trap. Het is een mooie statige trap waarvan vele mensen vele jaren al de treden hebben beklommen. Wie hebben de treden beschadigd en afgesleten? Wie zijn die mensen? Waar gingen ze naar toe? Waren ze blij of juist verdrietig? Deze trap heeft al veel gehoord en gezien, maar zal altijd zwijgen. Alleen de gebruikssporen blijven zichtbaar achter. De dingen die de trap heeft meegemaakt vind ik interessant en vind ik leuk om over te dagdromen.

Maar dat niet alleen. Deze trap heeft ook een prachtige vorm. Elke keer als ik de trap zelf omhoog en omlaag ga, vallen er weer nieuwe interessante hoeken mij op. Het mooie lijnenspel, het contrast tussen de ronde vormen en de strakke muren en het licht wat nog een extra dimensie geeft.

Dit alles zorgt ervoor dat de trap elk moment weer anders is en voor mij interessant blijft om naar te kijken. En daarom verdient deze trap het om als eerste te worden uitgelicht in mijn nieuwe categorie “Het zijn de kleine dingen…”.

fotografie trap fotografie trap
lijn

© Nobody ELSe

Tags: , ,

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top