Tutorial #40: Clublogo van vilt maken

Tutorial clublogo van vilt maken embleem
Reclame

Tutorial clublogo van vilt maken embleem
Vandaag eens wat heel anders van vilt in plaats van een schattig beestje. Ik laat in deze tutorial stap voor stap zien hoe je een clublogo van vilt kunt maken. Deze uitleg is geschikt voor diverse logo’s en emblemen, denk aan je favoriete voetbalclub of je eigen sportvereniging.


In deze tutorial heb ik er voor gekozen om twee logo’s uit te werken. Als eerste natuurlijk die van Willem II, mijn eigen favoriete voetbalclub waar ik al jaren fan van ben. Omdat ik via #echtepostiscool Northflix kreeg, een echte SC Heerenveen fan, maakte ik voor haar het clubembleem van Heerenveen.

Benodigdheden voor je eigen clublogo van vilt

Voor meer specifieke informatie over de verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

Printer, om het logo uit te printen Vilt, kleuren die in je logo zitten
Knopspelden om het patroon op het vilt vast te maken Borduurgaren, kleur naar wens
Naald Vulling
Lijm Schaar
Lintje, kleur en breedte naar wens. Eventueel watervaste stift

Aan de slag met je clublogo van vilt

1. Print je gekozen logo uit op een formaat naar wens. Werk niet te klein, dit is maakt het moeilijker om de letters te borduren. Print het logo meerdere keren. Dit is straks makkelijk als je diverse onderdelen uit het vilt moet knippen.
2. Knip als eerste het logo compleet uit het papier. Deze vorm wordt je ondergrond. Maak het patroon vast met knopspelden en knip de ondergrond 2x uit het vilt.
Bij mij 2x een cirkel (bruin/goud) voor het logo van Willem II en voor het logo van SC Heerenveen 2x een blauwe ondergrond.
3. Knip nu de kleine patroondelen uit het papier en knip deze vervolgens uit het vilt in de kleur naar wens. Leg de kleine onderdelen gelijk op één ondergrond. Zo zie je gelijk of ze goed passen en raak je geen kleine onderdelen kwijt.
Tutorial Clublogo van vilt maken_DIY Willem II SC Heerenveen
4. Na is het tijd om de letters en sommige andere vilten delen te gaan borduren. Ik gebruik hiervoor de kruissteek en de stiksteek.
Bij het Willem II logo heb ik de naam, de kroon en de bal geborduurd. De rest was helaas wat te klein.
Bij het SC Heerenveen logo heb ik er voor gekozen om alleen de letters te doen. Pfff, de naam van Willem II vond ik al moeilijk om te borduren… maar die kleine letters van SC Heerenveen waren nog veel lastiger. Dus helaas is het niet zo strak als ik zou willen.

TIP: Vind je borduren lastig? Je kunt ook een watervaste stift gebruiken en daarmee de naam op het vilt schrijven.

5. Plak de onderdelen na het borduren vast met lijm.
6. Leg je ondergrond met het logo precies op de lege ondergrond. Maak beide delen aan elkaar met de festonsteek.
LET OP: vergeet het lintje niet aan de bovenkant vast te maken en stop ongeveer 2 cm voor je beginpunt om je logo nog wat op te vullen. Ben je helemaal rond met de festonsteek? Dan is je logo klaar :-).
Tutorial Clublogo van vilt knutselen DIY

Advertentie

Knutselen DIY Voetbalclublogo vilt WIllem II SC Heerenveen

Jouw eigen clubembleem van vilt met mij delen?

En wat vind je van je vilten clublogo? Ik ben erg benieuwd naar wat je hebt gemaakt. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina, Instagram @nobodyelsenl of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site! Natuurlijk vind ik reactie op dit artikel ook erg leuk :-).

Gerelateerde artikelen:

Tutorial #39: Uil van vilt ★
Tutorial #38 deel 2: Visjes van vilt in aquarium ★
Tutorial #38 deel 1: Visjes van vilt ★
Tutorial #37: IJsbeer van vilt ★

Meer tutorials, klik hier >

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

15 reacties

  1. Ze zijn echt supergaaf geworden, en lief ook dat je er eentje voor Northflix hebt gemaakt juist ook, mocht je ooit zin hebben? Ik ken een ADO fan heel dicht bij mij hahahaha

    X

  2. Ze zijn echt ontzettend leuk geworden! Nu ben ik niet zo’n enorme voetbal fan dat ik mijn eigen ajax logo nodig heb, maar erg leuk bedacht!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.