Tutorial: Bij van vilt ★

bij van vilt
Reclame

bij van vilt
Alweer tijd voor een tutorial! Vandaag een diertje dat past bij deze maand, een bij. Eerlijk gezegd ben ik die liever kwijt dan rijk, maar van vilt zijn ze natuurlijk wel lief ;-). Het maken van een bijtje van vilt kost ongeveer 2 uur en heeft een moeilijkheidsgraad van maar 2 sterren. Veel plezier!

Benodigdheden

Voor meer specifieke informatie over verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

Schaar Gratis patroon, download deze hier >>>
Knopspelden Vilt, zwart, geel en wit
1 naald Borduurgaren, wit en zwart
Lijm Lintje, ongeveer 10 cm
Vulling 2x oogjes

We gaan beginnen!

bij uitleg vilt
1.Download het gratis patroon, print het patroon en knip de vormen netjes uit.
2. Leg het uitgeknipte patroon op het vilt, maak het patroon vast met knopspelden en knip het patroon uit het vilt.
3. Totaal knip je: 2 zwarte lichamen, 4 zwarte pootjes (grote rondjes), 4 witte vleugels, 2 verschillende gele strepen.
4. Lijm de gele strepen op een van de zwarte lichamen. De grote bovenaan. Zie de foto op welke plaats.
bij vilt stap 567
5. Pak een het andere zwarte lichaam en de 4 pootjes. Doe een klein beetje lijm aan de zijkant van een pootje (zie foto 5, klik op de foto om te vergroten).
6. Lijm het pootje vast aan het lichaam.
7. Op de foto het lichaam met de pootjes erop vastgelijmd. De lijm is alleen bedoeld om de pootjes op hun plaats te houden. Straks als je de lichamen aan elkaar maakt komen ze extra goed vast te zitten.
bij van vilt
8. Leg de vleugels op elkaar.
9. Pak je naald en wit borduurgaren (borduurgaren bestaat uit 6 draadjes, we gebruiken er steeds maar 3). Maak de vleugels aan elkaar door middel van de festonsteek. Het mooiste is als de steekjes ongeveer allemaal even groot zijn en op gelijke afstand zitten. Doe dit vervolgens ook met de andere vleugeltjes.
10. Pak nu het lichaam met de gele strepen en leg de vleugels er op naar wens.
vilt bij patroon stap 11 12 13
11. Tijd om de vleugels vast te maken. Pak de naald weer met de witte garen. Steek de naald vanaf de achterkant naar de voorkant ongeveer 1 cm vanaf de bovenkant van de vleugels.
12. Steek de naald vervolgens bij de volgende festonsteek, die je eerder hebt gemaakt om de vleugels aan elkaar te maken, weer naar beneden. En zo dus steeds van achter naar voor en van voor naar achter. Door gebruik van het witte garen valt het niet op dat de vleugels daar aan het lichaam zijn vastgemaakt.
13. Ga zo door tot ongeveer één 0,5 cm na het hoofd en maak de draad vast aan de achterkant. Doe stap 11 t/m 13 ook met de andere vleugel.
bij van vilt
14. Leg het lichaam met de vleugels op het lichaam met de pootjes. De pootjes zitten nu tussen de twee lichamen in.
15. Pak een naald met zwart borduurgaren. Begin met het vastmaken van de lichaamsdelen bij één van de onderste pootjes (niet de pootjes bij het hoofd). Het vastmaken doe je d.m.v. de festonsteek.
16. Werk door tot waar het lintje moet komen (tussen de twee onderste pootjes). Stop op die plek.
vilten bij
17. Vouw het lintje dubbel en schuif de twee losse uiteinden tussen de twee vilten lichamen en maak het lintje vast met dezelfde naald en draad waarmee we nu ook de lichamen aan elkaar maken. Als het lintje goed vast zit, gaan we verder met de festonsteek tot na het hoofdje.
18.Stop hier even.
19. Je gaat al een beetje vulling in het hoofdje doen, maar laat wel de naald met draad eraan zitten. Knip deze niet af, zodat je direct weer makkelijk verder kunt met de festonsteek!
bij van vilt laatste stappen
20.Maak nu weer een paar steken en vul het lieveheersbeestje voor de laatste keer bij. Je kunt zelf kijken hoe vol je je beestje wilt doen, hoe meer hoe harder, maar doe er nooit te veel in. Je moet het beestje nog wel dicht kunnen naaien zonder dat de vulling uitsteekt.
21. Maak de laatste steken tot aan het beginpunt, knoop het garen vast en knip de draad af.
22. En als laatste plak je de oogjes op het hoofd. Het kunnen zelfklevende oogjes zijn, zo niet, kun je het gewoon met lijm doen. En helemaal klaar :-).
lijn

Jouw bijtje delen?

Advertentie

En ben je tevreden over je bijtje? Ga je er nog meer maken? Ik ben erg benieuwd naar jouw bijtje. Altijd leuk om van andere hun creaties te zien. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina, Instagram @nobodyelsenl of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site! Want eens in de zoveel tijd maak ik een artikel met foto’s van bezoekers :-).

Gerelateerde artikelen:

Tutorial: Vogel van vilt ★
Tutorial: Giraffe van vilt ★★★
Tutorial: Paaseieren maken van vilt ★
Tutorial: Pinguïn Vilt ★
Tutorial: Sneeuwpop Snowy ★
Tutorial: Kerstster ★
Tutorial: Kerstboom ★
Tutorial: Sinterklaas Vilt ★★
Tutorial: Olifant Vilt ★★
Tutorial: Dino Vilt ★★★
Tutorial: Walvis vilt ★★★
Tutorial: Vlinders Vilt ★
Tutorial Lieveheersbeestje Vilt ★★
Tutorial Schildpad Vilt ★

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

17 reacties

  1. Ik vind hem ontzettend leuk, bijen zijn ook magisch juist als ze in huis komen, dan moet je ze niet zelf naar buiten werken maar juist laten gaan tot ze zelf het huis weer verlaten. Ik had er gisteren eentje in huis, maar ja, met Picasso… lol… Bijen kun je ook aaien 😉

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.