Tutorial: Eekhoorn van vilt ★★★

eekhoorn van vilt tutorial
Reclame

eekhoorn van vilt tutorial
Tijd voor een nieuwe viltenbeestje :-). Vandaag een tutorial met patroon waarmee je een eekhoorn van vilt kan maken. Eekhoorntjes passen bij de herfst en ik vind ze super schattig. Het maken van één eekhoorn kost ongeveer 3 uur en is best moeilijk om te maken (3 sterren). Dat komt omdat het eekhoorntje 3D is, hij kan straks staan. Ik heb alles stap voor stap uitgelegd en gefotografeerd dus het moet vast goed komen! Veel plezier!

Benodigdheden voor een eekhoorn

Voor meer specifieke informatie over verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

Schaar Gratis patroon, download deze hier >>>
Knopspelden Vilt, zwart en wit voor de ogen, roze voor de wangen en
3 kleuren vilt naar wens.
Naald Borduurgaren, zwart voor mond en wimpers en andere kleur naar wens
Vulling Satéprikker
Lijm Zwart kraaltje voor de neus

We gaan beginnen!

stap 1 van eekhoorn van vilt gemaakt
1. Download het gratis patroon, print het patroon en knip de vormen netjes uit.
2. Leg het uitgeknipte patroon op het vilt, maak het patroon vast met knopspelden en knip de patronen uit het vilt.
3. Na het knippen heb je 2x lichaam, 2x staart, 2x roze wangetjes, 2x snuit, 4x poootjes, 2x wit oog vlek, 2x oog zwart, 2x oog wit en 1x tussenstuk.
4. Om het overzicht te behouden ga ik eerst wat losse onderdelen aan elkaar lijmen. Ik begin met de ogen. Leg eerst het grote witte deel neer, daarop het zwarte oog en als laatste het kleine witte stukje. Lijm deze netjes op elkaar. Je hebt dan 2 oogjes zoals op de foto. Laat deze goed drogen.
eekhoorn van vilt stap
5. Maak nu de pootjes aan elkaar door middel van de festonsteek. Begin aan de achterkant van de pootjes. Ga niet gelijk helemaal rond. Stop ongeveer 2 cm voor je beginpunt, laat de naald en draad er wel aanzitten.
6. Stop nu de vulling in het pootje. Zorg ook dat je vulling stopt in de teentjes van de eekhoorn voor extra stevigheid. Gebruik hiervoor de satéprikker.
7. Maak het laatste stuk van het pootje ook dicht. Al 2 pootjes af :-).
eekhoorn van vilt stap 8
8. Plak de snuit, wangen en ogen op de eekhoorn zijn lichaam. Let op werk in spiegelbeeld. Op de foto zie je hoe het lichaam beplakt zoud moeten zijn. Laat alles even drogen.
9. Maak met zwart borduurgaren de wimpers. Ik doe dit met behulp van de stiksteek. Maak de mond nog NIET.
10. Maak de 2 staarten aan elkaar ook door middel van de festonsteek.
eekhoorn van vilt stap 11
11. Dan komen er nu even een paar lastige stappen. Pak één lichaam en het tussenstuk voor bij de buik. Zorg dat het armpje van het lichaam van de eekhoorn en het armpje van het tussenstuk netjes op elkaar komen te zitten.
12. Hou alle goed vast en maak het tussenstuk met de festonsteek aan het lichaam. Ik ben begonnen bij het puntje bij de onderkant van het armpje en ga richting het hoofd.
13. Stop waar het hoofd begint.
eekhoorn van vilt stap 14
14. Maak het overgebleven puntje van het tussenstuk vast aan de onderkant van het hoofd. Niet voorbij het puntje vastmaken. Het is dus eigenlijk nog maar een klein stukje. Laat de naald en draad eraan zitten.
15. Pak het andere lichaam en leg daarop het lichaam met daaraan het tussenstuk. Om de lichamen mooi op elkaar te houden, maak ik de hoofden even aan elkaar met een knopspeld.
16. Maak de lichamen aan elkaar met één festonsteek.
eekhoorn van vilt stap
17. Ga nu door met de festonsteek om ook het andere armpje aan het tussenstuk te maken.
18. Na het armpje werk je naar de punt toe. Stop daar.
19. Leg het andere lichaam weer netjes tegen het tussenstuk en maak het tussenstuk en beide lichamen aan elkaar met een enkele festonsteek.
eekhoorn van vilt stap 20
20. Je ziet op de foto van stap 19 nog een open stukje. Maak deze dicht door middel van de festonsteek.
21. Als je bij het beginpunt bent, maak je de draad goed vast en knipt deze af. Nu heb je wel het lastigste deel gehad :-). Het tussenstuk zit vast!
22. Maak nu de pootjes vast aan het lichaam. Zorg ervoor dat ze aan beide zijde de pootjes op dezelfde hoogte vastgemaakt zitten, want anders staat de eekhoorn straks scheef. Het vastmaken doe ik door eerst de naald en draad vanaf de achterkant door het lichaam en dan door het pootje te steken. Herhaal dit een paar keer tot het pootje goed vastzit. Let erop dat de draad niet aan de voorkant te zien is. De pootjes moeten stevig vastzitten.
eekhoorn van vilt stap 23
23. Vul alleen de armpjes met een beetje vulling. De satéprikker kan weer handig zijn.
24. Maak nu de staart tussen de 2 lichamen vast met de festonsteek (dit werkt hetzelfde als een lintje vastmaken). Begin onder bij de pootjes.
25. En werk door tot de staart vast zit. Stop daar even, maar laat wel de naald en draad eraan zitten.
eekhoorn van vilt stap 26
26. Vul nu alleen het onderste deel van het lichaam met vulling. Dus niet het hoofd ;-). Zorg dat het lichaam goed stevig gevuld is.
27. Ga door met de festonsteek tot aan de nek. Maak de draad daar goed vast en knip deze af.
28. Tijd om het hoofdje af te maken. Pak de naald en draad weer en begin aan de onderkant van de nek aan de voorkant met de festonsteek. Stop op de plek van het neusje.
eekhoorn vilt laatste stappen
29. Maak nu de mond door middel van de stiksteek. Probeer aan beide kanten de mond hetzelfde te doen.
30. Pak nu de naald en draad die er nog aanzitten en maak daarmee het kraaltje vast wat het neusje moet worden. Ga daarna door met de festonsteek tot ongeveer 2 cm tot het eindpunt.
31. Vul het hoofd nu met vulling, maak de laatste festonsteken, maak de draad goed vast en knip deze af en de eekhoorn is klaar :-).

Advertentie

lijn

Jouw eekhoorn delen?

En ben je tevreden met je eekhoorn? Ik ben erg benieuwd naar jouw beestje van vilt. Altijd leuk om van bezoekers hun creaties te zien. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina, Instagram @nobodyelsenl of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site! Want eens in de zoveel tijd maak ik een artikel met foto’s van bezoekers, zie deel 1 en deel 2 :-). Een reactie achter laten onder mijn tutorial vind ik ook altijd leuk :-).
lijn

Gerelateerde artikelen:

Tutorial: Hond van vilt ★★★
Tutorial: Zon van vilt ★
Tutorial: Bloemen van vilt ★
Tutorial: Bij van vilt ★
Tutorial: Vogel van vilt ★
Tutorial: Giraffe van vilt ★★★
Tutorial: Paaseieren maken van vilt ★
Tutorial: Pinguïn Vilt ★
Tutorial: Sneeuwpop Snowy ★
Tutorial: Kerstster ★
Tutorial: Kerstboom ★
Tutorial: Sinterklaas Vilt ★★
Tutorial: Olifant Vilt ★★
Tutorial: Dino Vilt ★★★
Tutorial: Walvis vilt ★★★
Tutorial: Vlinders Vilt ★
Tutorial Lieveheersbeestje Vilt ★★
Tutorial Schildpad Vilt ★

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

16 reacties

  1. Oh zo schattig weer! Ik ga van de week wat geheimen prijs geven in de schilderkunst, hahaha eerst huishouden nu en dan zien of ik er nog mee aan de slag kan, wel zo leuk als het eenmaal af is om dan pas alles te laten zien natuurlijk 😀

    X

  2. Pfff…… Wat lijkt me deze eekhoorn moeilijk te maken. Zo’n precisiewerkje. Knap hoor, Els, dat je zo’n figuurtje zelf ontwerpt. En geweldig dat je iedereen in de gelegenheid stelt er een te maken m.b.v. jouw gratis patroon en duidelijke foto’s.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.