Reclame

Tutorial: ♔ Hup Holland Hup Leeuw Vilt ♔★★

Reclame

sfeerfoto Leeuw vilt
Vandaag een speciale tutorial! Om alvast in de stemming te komen en klaar te zijn voor de start van het WK voetbal, de Hup Holland Hup Leeuw vilt tutorial. Het maken van de leeuw kost ongeveer 3 uur en heeft een moeilijkheidsgraad van 2 sterren. Veel plezier!

Benodigdheden

Voor meer specifieke informatie over verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

Schaar Patroon, download deze hier >>>
Knopspelden Vulling
Naald Lijm
Borduurgaren, oranje en zwart Lintje, rood, wit, blauw en oranje
Vilt, oranje, bruin, geel, wit en zwart Evt. een plastic kroontje i.p.v. geel vilt

We gaan beginnen!

Advertentie

leeuw stap 2-3-4
1. Download het patroon, print het patroon uit en knip de vormen netjes uit.
2. Leg het uitgeknipte patroon op het vilt, maak het patroon vast met knopspelden en knip het patroon uit het vilt. Als je de manen te recht vindt, kun je deze nog een beetje knippen naar wens.
3. Totaal knip je: 1x bruine manen, 1x bruin achterhoofd, 1x voorhoofd oranje, 1x bruin staartpunt, 1x oranje staart, 2x oranje lichaamsdeel, 1x oranje voorpoten, 2x witte oog, 2x zwarte oog, 2x bruine poten, 1x witte snuit, 1x neus, 1x gele kroon (of evt. plastic kroon)
4. Lijm de oogjes op elkaar.
leeuw stap 5-6-7
5. We beginnen met het hoofd van de leeuw. Plak de neus op de snuit.
6. Maak nu de mond van de leeuw met naald en zwart borduurgaren. Begin net iets onder de neus van achter naar voor te steken met de naald zodat je beginpunt onder de neus valt. Maak een klein steekje naar beneden.
7. Nu komt de mond, steek de naald van achter naar voor waar je de mondhoek wilt hebben.
leeuw stap 8-9-10
8. Steek de naald precies in het midden van de mond weer naar achter. Doe dit ook voor de andere kant van de mond en knop de draad aan de achterkant goed vast. Knip alle overbodige draad er goed af.
9. Plak de snuit op het oranje voorhoofd.
10. Maak nu de snorharen met zwart borduurgaren. Probeer zowel links als rechts de snorharen hetzelfde te doen.
leeuw stap 11-12-13
11. Plak nu de ogen op de leeuw.
12. Nu komt er een iets lastiger deel. Plak het achterhoofd vast op de manen. Doe de lijm alleen in het midden, niet aan de buitenkant. De buitenkant wordt straks vast gemaakt met naald en draad.
13. Leg nu het voorhoofd op de manen. Leg deze precies op dezelfde plek als je aan de achterkant het achterhoofd hebt vastgelijmd. Deze gaan we vast maken met de festonsteek.
leeuw stap 14-15-16
14. Begin bij het linker oor en maak kleine steekjes. Let op dat het voorhoofd nog steeds op dezelfde plek zit als het achterhoofd.
15. In de voorkant steek je de naald bijv. in het puntje van het oor. Deze moet dan ook bij de achterkant uitkomen bij het puntje van het oor.
16. Zo ziet het er dan uit aan de voorkant.
leeuw stap 17-18-19
17. Zo kom de achterkant er dan uit te zien.
18. Ga hiermee door tot na zijn kin, tot ongeveer 3cm van je beginpunt.
19. Vul het hoofd nu met vulling.
leeuw stap 20-21-22
20. Ga verder met de festonsteek naar je beginpunt en maak de draad goed vast en knip de draad af.
21. Als je de manen nog niet helemaal naar wens vindt qua vorm, kun je deze nogmaals een beetje knippen. Je kunt nu ook de gele vilte kroon op de leeuw plakken. Ik had nog een plastic kroon liggen. Mocht je dat ook willen, deze zijn te koop bij de action en een zakje kost € 0,59.
22. Gaan we nu verder met het lichaam. Eerst gaan we de staart maken. Vouw het oranje staartstuk dubbel en doe aan het uiteinde de staartpunt er tussen.
leeuw stap 23-24-25
23. Pak nu weer naald en draad en steek de naald door de staart en staartpunt. Draai de draad er daarna een paar keer strak om heen.
24. En draai daarna de draad over de rest van de dubbelgevouwen staart. Knoop aan het einde het garen goed vast.
25. Pak de staart, de knoop en één lichaamsdeel en maak de staart vast aan het lichaam. De staart zit steviger vast als je een paar keer door de knoop gaat.
leeuw stap 26-27-28
26. Gaan we nu het lichaam afmaken Pak de 4 lintjes, oranje ongeveer 16 cm, rood, wit (ik gebruik hiervoor mijn logo) en blauw ongeveer 3 cm.
27. Pak de 2 lichaamsdelen en leg deze op elkaar met het oranje lint er tussen.
28. Begin met de festonsteek bij het lint, maak het lint vast en ga door tot en met de 2de poot.
leeuw stap 29-30-31
29. Leg het blauwe lint tussen de 2 lichaamsdelen en maakt deze vast door verder te gaan met de festonsteek. Doe dit ook met het witte en rode lint. Stop na het rode lint even met de festonsteek.
30. Vul het lichaam met vulling.
31. Ga door met de festonsteek tot je beginpunt en maar deze goed vast. Knip de draad niet los!
leeuw stap 32-33-34
32. Plak de voorpoten op het lichaam. Doe geen lijm aan de onderkant van de pootjes. Plak daarna de bruine poten op de voorpoten.
33. Maak het hoofd vast aan het lichaam. Ik doe dit achter het lint (met het garen dat we er bij stap 31 niet hebben afgeknipt). Je kunt het hoofd er recht op doen, maar ik heb gekozen om het hoofd iets schuin te doen. Om het hoofd extra stevig vast te maken, heb ik aan de voorkant onder de kin, nog een druppeltje lijm gedaan.
34. En nu is de leeuw helemaal af!

Hopelijk ben je tevreden met je leeuw. Let wel op, het is natuurlijk handwerk dus jouw beestje kan iets afwijken van mijn leeuw. Maar er is een overeenkomst, ze zijn beiden met liefde gemaakt. Ik ben erg benieuwd naar jouw creatie. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site!

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

Gerelateerde artikelen:

Tutorial Lieveheersbeestje Vilt ★★
Tutorial Schildpad Vilt ★

Reclame

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.