Tutorial: Poesje van vilt ★

tutorial vilt poesje
Reclame

tutorial vilt poesje
Katten zijn ongekend populair de laatste maanden. Sowieso zijn het leuke dieren! Maar wie heeft er nu nog niet gehoord van de app Neko Atsume, een japanse verslavend Kattenspel voor je telefoon? Ja, ik beken, ik heb de app ook ;-). Toen ik ook nog bij een cadeautjes uitwissel project een kattenliefhebber trok, werd het toch echt tijd om van deze viervoeter een viltenfiguurtje te maken. Vandaag laat ik je in deze tutorial zien hoe je zo’n katje van vilt knutselt. Met één poesje ben je ongeveer 2,5 uur bezig en is makkelijk te maken. De tutorial bevat een een gratis patroon en een uitgebreide werkbeschrijving. Vilt met plezier!

Benodigdheden voor één poesje

Voor meer specifieke informatie over de verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

Schaar Gratis patroon, download deze hier >>>
Knopspelden om het patroon op het vilt vast te maken Vilt, 4 kleuren naar wens. Ik gebruikte roze, grijs, zwart en wit.
Naald Borduurgaren, ik gebruik grijs en zwart
Lintje, kleur naar wens. Ik koos roze Vulwol

We gaan beginnen!

1. Print het gratis patroon. Knip de vormpjes uit het papier.
2. Maak de vormpjes vast op het vilt met knopspelden en knip deze netjes uit. De kleine onderdelen van de ogen zijn best lastig te knippen. Probeer zo netjes mogelijk rondjes te knippen. De oogjes geven het poesje een gezicht :-).
3. Als je klaar bent met knippen heb je: 2x lichaam, 2x oor groot, 2x oor klein, 1x gekleurd hoofddeel, 1x buik, 1x snuit, 1x staart, 1x neusje, 2x oog wit groot, 2x oog groot zwart, 2x oog wit klein en 2x oog wit nog kleiner. Op de foto heb ik de ogen alvast op elkaar gelegd voor de duidelijkheid.
4. Omdat de onderdelen van het oog zo klein zijn, lijm je de ogen eerst aan elkaar.
tutorial poesje vilt stap1
5. Lijm op de grote oren de kleine stukjes van het oor. Doe alleen lijm aan het bovenste puntje. Let op, doe beide oren maar wel in spiegelbeeld, (zie foto).
6. Plak het neusje op de snuit en maakt het mondje met borduurgaren. Ik heb dit gedaan met de stiksteek.
7. Lijm als eerste het gekleurde deel van het hoofd op het lichaam. Doe alleen lijm aan de binnenkant, aan de kant waar de snuit moet komen. Doe geen lijm in de buurt van de buitenste rand. De buitenkant maak je straks nog vast met de festonsteek. Plak vervolgens de snuit, ogen en buik op het lichaam. Laat alles even goed drogen.
tutorial kat van vilt knutselen
8. Tijd voor de snorharen :-). Maak met 6 steken de snorharen.
9. Draai nu het lichaam om en knip langs de randen van het hoofd een stuk van het lichaam af. Let op (zie foto) niks knippen van het gekleurde hoofddeel! Dit knippen zorgt ervoor dat de oren straks makkelijker zijn vast te maken.
10. Leg de lichamen nu netjes op elkaar. En begin met de festonsteek links boven het linkse pootje van het poesje. Probeer de steken zo gelijk en klein mogelijk te houden.
tutorial vilt poejes
11. Ga verder met de festonsteek tot je op de plek komt waar de staart moet komen. Steek de staart tussen de lichamen. Ga weer verder met de festonsteek en maak zo de staart vast. Een uitgebreide uitleg hoe je de festonsteek gebruikt om de staart vast te maken, klik hier.
12. Ga nu weer verder met de lichamen aan elkaar maken door middel van de festonsteek. Maak op dezelfde manier als de staart ook de twee oren en het lintje vast. Stop 3 cm voor je beginpunt.
13. Vul het poesje met vulwol. Hoe meer wol je gebruikt hoe steviger het poesje. Als het poesje vol genoeg is, maak dan de laatste 3 cm ook nog dicht met de festonsteek en dan… is je poesje klaar :-).
werkbeschrijving poesje van vilt

Jouw poesjes met mij delen?

Advertentie

Heb je aan de hand van deze tutorial ook een poesje gemaakt? Ik ben erg benieuwd naar wat je hebt gemaakt. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina, Instagram @nobodyelsenl of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site! Want eens in de zoveel tijd maak ik een artikel met foto’s van bezoekers, zie deel 1 en deel 2 :-). Een reactie achter laten onder mijn tutorial vind ik ook altijd leuk :-).

lijn

Gerelateerde artikelen:

Tutorial: Slinger met hartjes van vilt ★
Tutorial: Schaap van vilt en pompons ★
Tutorial: kerstballen van vilt ★
Tutorial: Amerigo, paard van vilt ★
Tutorial: Eekhoorn van vilt ★★★
Tutorial: Hond van vilt ★★★
Tutorial: Zon van vilt ★
Tutorial: Bloemen van vilt ★
Tutorial: Bij van vilt ★
Tutorial: Vogel van vilt ★
Tutorial: Giraffe van vilt ★★★
Tutorial: Paaseieren maken van vilt ★
Tutorial: Pinguïn Vilt ★

Meer tutorials, klik hier >

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

23 reacties

  1. 2,5 uur bezig maar hij ziet er echt schattig uit. Goed gedaan. Wat een fijne uitleg ook nog. Ik heb zoiets nog nooit gedaan. Misschien moet ik het maar eens proberen. 🙂

  2. wat een schatje…
    Ik heb jaren geleden ooit een monstertje gemaakt, van vilt en 1 van een oude voetbalsok..
    Jongens doen er niets meer mee maar ik heb ze nog steeds staan

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.