Tutorial: Zeepaard van vilt ★

tutorial zeepaard vilt met gratis patroon
Reclame

tutorial zeepaard vilt met gratis patroon
Het is weer de 1ste zaterdag van de maand, dus weer tijd voor een tutorial. Vandaag een werkbeschrijving hoe je een zeepaard van vilt maakt. Deze tutorial bevat als gewoonlijk weer een door mij ontworpen gratis patroon en uitleg. Het maken van een zeepaardje is niet zo moeilijk (1 ster) en kost ongeveer 2 uur. Vilt met plezier ;-).

Benodigdheden voor één zeepaardje

Voor meer specifieke informatie over de verschillende benodigdheden, klik hier >>>.

Schaar Gratis patroon, download deze hier >>>
Knopspelden om het patroon op het vilt vast te maken Vilt, kleuren naar wens. Ik gebruikte 3 roze tinten, zwart en wit voor de ogen
Naald Borduurgaren, ik gebruik paars
Lintjes, kleuren en hoeveelheid naar wens Vulwol

We gaan beginnen!

1. Print het gratis patroon. Knip de vormpjes uit het papier.
2. Maak de vormpjes vast op het vilt met knopspelden en knip deze netjes uit.
3. Als je klaar bent met knippen heb je: 2x lichaam, 2x buik, 2x vin, 2x wang, 2x oog wit groot, 2x oog zwart en 2x wit puntje vilt voor op oog. Op de foto heb ik de ogen alvast op elkaar gelegd.
4. Lijm alle onderdelen van de oogjes op elkaar en plak deze op het lichaam, de wangen kun je er ook alvast opplakken. Let op, doe beide lichamen, maar wel in spiegelbeeld. Op de foto staat hoe het er na het lijmen uit moet zien.
zeepaard vilt stap 1 diy
5. Maak met behulp van de stiksteek 3 lijntjes op de buik. Doe elke buik deel, maar let op weer eentje in spiegelbeeld (zie foto).
6. Plak de buik op de lichamen. Doe alleen lijm aan de binnenkant van de buik. De buitenkant maak je straks vast met de festonsteek.
7. Maak op de vinnen ook twee lijntjes door middel van de stiksteek.
zeepaardje vilt tutorial stap 5
8. Gebruik naald en draad om de vinnen aan het lichaam te maken. Maak de vinnen alleen vast bij het puntje.
9. Leg de lichamen precies op elkaar. De kant met de wangen, ogen, vinnen aan de buitenkant. Begin boven de buik met de festonsteek om de lichamen aan elkaar te maken. Stop boven op het hoofd. Laat de naald en draad er gewoon aanhangen. Hiermee ga je zo weer verder.
10. Vul de voorkant van het hoofd op met vulwol. Soms werkt het fijn om met de achterkant van en sateprikker of haaknaald de vulwol aan te drukken. Doe dit niet te hard, voor je het weet duw je het vilt stuk.
zeepaardje van vilt knutselen stap 8
11. Leg nu een lintje tussen de twee lichamen. Pak de naald en draad die nog aan het hoofd zitten en maak het lintje vast tussen de twee lichamen waarbij je ook de lichamen vastmaakt aan elkaar. Dit doe je ook weer met de festonsteek. Voor een uitgebreide uitleg over een lintje vastmaken, klik hier ->.
12. Herhaal nu stap 11 een paar keer, de ruimte tussen de lintjes kun je zelf bepalen. Ik doe er steeds 1 losse festonsteek tussen. Stop net voor vinnen. Laat de naald en draad er weer gewoon aanzitten.
13. Vul nu het hoofd helemaal met vulwol.
zeepaardje met gratis patroon maken
14. Ga nu weer verder met de lintjes vastmaken. Let wel op bij de vinnen. Maak deze niet per ongelijk extra vast. Ik stopte met de lintjes bijna onderaan de staart.
15. Na de lintjes ga je door met de festonsteek tot aan de buik. Probeer de staart zoveel mogelijk te vullen met vulwol.
16. Ga nu verder met de festonsteek, stop 2 cm vanaf he beginpunt. Vul het zeepaardje nu helemaal. Maak de laatste 2 cm dicht en je zeepaardje is klaar :-).
laatste stappen in tutorial zeepaardje van vilt

Jouw zeepaardjes met mij delen?

Advertentie

En wat vind je van je zeepaardje? Ik ben erg benieuwd naar wat je hebt gemaakt. Ik zou het erg leuk vinden als je een foto maakt en deze plaatst op mijn Facebookpagina, Instagram @nobodyelsenl of via Twitter @NobodyELSeNL. En wie weet verschijnt deze dan wel op mijn site! Want eens in de zoveel tijd maak ik een artikel met foto’s van bezoekers, zie deel 1 en deel 2 :-). Een reactie achter laten onder mijn tutorial vind ik ook altijd leuk :-).

lijn

Gerelateerde artikelen:

Tutorial: Poesje van vilt ★
Tutorial: Slinger met hartjes van vilt ★
Tutorial: Schaap van vilt en pompons ★
Tutorial: kerstballen van vilt ★
Tutorial: Amerigo, paard van vilt ★
Tutorial: Eekhoorn van vilt ★★★
Tutorial: Hond van vilt ★★★
Tutorial: Zon van vilt ★
Tutorial: Bloemen van vilt ★
Tutorial: Bij van vilt ★
Tutorial: Vogel van vilt ★
Tutorial: Giraffe van vilt ★★★
Tutorial: Paaseieren maken van vilt ★
Tutorial: Pinguïn Vilt ★

Meer tutorials, klik hier >

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

25 reacties

  1. Aaah wat een schatje! Dat zou mijn dochtertje (of ik stiekem zelf) zo leuk vinden! Thanks for sharing… Ga eens kijken of ik dat ook kan!

  2. Leuk 🙂 Zeepaardjes zijn ook zo lief. Toch altijd een diertje wat ik in aquaria probeer te zoeken. En dan maar hopen dat ik een zwanger mannetje zie!

  3. Wat is dat schattig. Alleen van de kleuren word ik al vrolijk van. Ik vind zeepaardjes echt lief en kwestbaar zeediertje. Met gratis patroon geniet ik liever van wat je maakt dan dat ik zelf moet doen. 🙂

  4. Wat is ie lief! Wist je dat ik gek ben op zeepaardjes? al vanaf mijn 5de jaar ongeveer, mijn eerste bezoek aan Artis MET school en dus ook een lesochtend/middag, en daar gingen we naar de zeepaardjes waar ons vertelt werd dat zeepaardjes één van die zeldzame wezens zijn op onze aarde (slakken ook trouwens), die zichzelf kunnen bevruchten als het moet en dat de papa’s de kindjes dragen ipv de moeder, ik bedoel…. HOE MAGISCH is dat, hahahaha

    X

  5. Wat een leukerd! Toch maar weer eens creatief aan de slag want er mag wel een deel 3 komen met foto’s van bezoekers 🙂

    1. Dat zou leuk zijn :-). Ik heb inmiddels wel 2 foto’s binnen maar niet genoeg voor een artikel. Ik plaats ze nu bij mijn artikel met vreugdesprongetjes van het afgelopen half jaar :-).

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.