Reclame

Kaarten maken #79: Uitleg trapjeskaart met gratis printable

Uitleg trapjeskaart side step card gratis printable
Reclame

Uitleg trapjeskaart side step card gratis printable
Vandaag laat ik stap voor stap zien hoe je een trapjeskaart (engels Side step card) kunt maken. Het maken van deze kaart is erg makkelijk door gebruik te maken van het basispatroon. Dit basispatroon vind je gratis in dit artikel.

Benodigdheden voor de basis van een trapjeskaart

 • Gratis printable met het basis patroon van een trapjeskaart
 • Printer
 • Papier, ongeveer 200 gram. Kleur naar wens, maar zorg nog dat je de print kan zien
 • Stanleymes, snijmat en ijzeren liniaal

Uitleg trapjeskaart maken

Stap 1, print het basis patroon
Download de gratis printable met de basis voor een trapjeskaart. Het patroon is zo gemaakt zodat je na het vouwen van de trapjeskaart een kaart overhoudt in de maat 10×15 cm. Door het basispatroon te printen, hoef je niet steeds zelf de kaart uit te tekenen op papier. Wel zo makkelijk.

Snijdt de basis uit het papier. Op deze foto zie je wat je overhoudt.
Trapjeskaart basispatroon gratis printable

Advertentie

Stap 2, de kaart vouwen
Met een stanleymes snij je de zwarte lijn in het midden van de kaart door. Bij de stippellijn (die zijn de vouwlijnen) ga je zachtjes met je stanleymes over het papier zonder het papier door te snijden.

Vouw de kaart in model, zorg er daarbij voor dat het geprinte basispatroon van de kaart aan de binnenkant zit. Zo zie je deze niet :-).
Hoe Trapjeskaart maken vouwen uitleg

Trapjeskaart versieren

Nu de basis klaar is, is het tijd om de kaart te versieren. Dit kan met verschillende knutselspullen. Je kunt werken met snijmallen, vilt, stempels, lintjes enzovoorts. Voor mijn eerste kaart gebruikte ik kant-en-klaar afbeeldingen uit een luxe papierblok van DecoTime en gekleurd papier. Op elk trapje maakte ik andere afbeeldingen vast zodat je een soort van diepte krijgt.
Trapjeskaart uitleg Action DecoTime

Voor mijn tweede kaart maakte ik gebruik van clear stamps en snijmallen. Uit licht groen en groen papier sneed ik met een snijmal en snij- en embossingmachine Love2Craft grasrandjes. Gras kun je ook knippen met een schaar :-). Op de voorgrond staan olifantjes, ballonnen, vlieger en vlinder. Dit zijn clear stamps (merk MFT), gestempeld met watervaste inkt op wit papier en ingekleurd met Twinmarkers (Action). De twee witte wolkjes maakte ik ook met snijmallen, maar ook deze zou je zelf kunnen knippen. Het label met ‘Van harte gefeliciteerd’ en vele anderen kun je gratis downloaden in het artikel: Gratis printable: Labels met Nederlandse teksten voor o.a. kaarten maken en cadeaulabels.
Trapjeskaart uitleg side step kaart inspiratie

Binnenkort zal ik een artikel plaatsen op mijn blog met nog meer trapjeskaartjes als inspiratie :-).

Heb jij wel eens zo’n trapjeskaart gemaakt?

Gerelateerde artikelen:

Kaarten maken #78: Werken met folievlokken (Action)
Kaarten maken #77: Verjaardagskaarten maken met leeftijd
Kaarten maken #76: Uitleg kaart in doosje maken (incl. gratis Printable)
Kaarten maken #75: Love2Craft Multi frame snijmallen Action (April 2021)
Kaarten maken #74: Multi kaders snijmallen Action (Maart 2021)
Kaarten maken #73: Nieuwe snijmallen Action Love2Craft (Maart 2021)

Advertentie

Meer artikelen over kaarten maken, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

25 reacties

 1. Hallo Els. Wat ben ik blij dat ik jou site gevonden heb. Zulke leuke kaarten en fijne uitleg.Heel veel dank daarvoor. Groetjes Wil Slagter

 2. Tof. Twee keer dezelfde basis en toch twee zo’n mooie en verschillende kaarten. Kan niet kiezen welke mijn favoriet is want ze zijn alle twee erg leuk om te zien.

  En merci voor het patroon.

 3. Hoe leuk zeg, die diepte in de kaarten door de verschillende laagjes. Prachtig zijn ze, en die schattige diertjes zijn ook geweldig!

 4. Mooie kaarten met dank voor het patroon. Jij hebt altijd van die mooie stempeltjes, mooi ingekleurd ook. Ik vind ze erg leuk !

 5. Deze kaarten heb je knap gedaan. Hij is zo leuk geworden. Deze zijn veel mooier dan in de winkel liggen. Hebben zoiets niet. Geniet met de mooie weer Els!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.