Kuntselen: The imaginary world of…

The Imaginary world of Keri Smith voorbeelden
Reclame

The Imaginary world of Keri Smith voorbeelden
Twee maanden geleden vertelde ik dolenthousiast dat ik een nieuwe boek had gekocht: The imaginary world of… van de schrijfster Keri Smith. En ik kan je nu al vertellen dat ik er nog steeds heel blij mee ben :-). Vandaag zal ik je wat pagina’s laten zien die ik inmiddels gemaakt hebt. Hopelijk vind je ze leuk :-).


Het boek geeft je de mogelijkheid om na te denken over hoe jouw eigen fantasiewereld eruit ziet. Door diverse opdrachten wordt je geholpen je eigen wereld te creëren. Het boek begint met een algemene uitleg over het boek, daarna leg je een database aan met allemaal dingen waar je aan wilt denken als je jouw wereld gaat maken. En daarna kan het bedenken van jouw wereld beginnen.

Plattegrond
Als eerste laat ik je mijn plattegrond zien tot nu toe. Heel veel leuke opdrachten maak je en plaats je dan op je plattegrond vooraan in het boek. Zo krijgt je wereld echt vorm. Zoals je ziet heb ik al enkele opdrachten uitgevoerd.
plattegrond
Beschrijf de straat
Één van de eerste opdrachten die ik maakte was: “Beschrijf de straat”. Misschien herkennen jullie de stad?
straat
Schets je landschap
Op deze foto de vraag: Schets je landschap die je in je fantasiewereld wilt. Ik heb gekozen om uit diverse tijdschriften landschappen te knippen die mij erg aanspreken.
landschap
Beschrijf het weer
Bij deze opdracht ben ik gaan nadenken wat ik met het weer in mijn wereld wilde. Eerst heb ik op een kladvelletje geschreven wat ik allemaal leuk vind aan het weer. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik elke seizoen wel iets had dat me aansprak. Maar niet elk seizoen even veel. Ik heb dus een strak weerschema gemaakt. Lekker makkelijk en voorspelbaar. Zo beginnen de seizoenen op vaste tijden en duurt de zomer bijvoorbeeld 8 maanden. Maar ook de regen en sneeuw valt op vaste tijden.
weer
Creëer je eigen huis
Dit vond ik een erg leuke opdracht. Het huis wat ik heb ontworpen ligt op een klif, waardoor je een mooi uitzicht hebt over de zee en het privestrand :-). Op het dak is een ecologische tuin. Een beetje aan het milieu denken kan geen kwaad ;-).
eigen huis
Hier zijn een paar bergen
Wie woont er in deze bergen was de vraag van de schrijfster. Ik hoefde niet lang te denken. Natuurlijk Eenhoorns! Eerst heb ik een regenboog gekleurd om vervolgens er zelfgetekende eenhoorns op te plakken.
bergen
Hier is een boom
Wat is het doel van de boom? In mijn eigen wereld is de boom een centraal ontmoetingspunt. De plek van iedereen voor iedereen. De boom staat al eeuwen in mijn wereld. Niemand weet hoe lang…
boom
Hier is een eiland
De laatste pagina die ik tot nu toe heb gemaakt is het eiland. Op dit eiland in mijn eigen wereld ligt een schat gaat het gerucht. Het eiland schittert namelijk erg in de zon. Maar niemand is nog op het eiland geweest, want dat is door de wind en stroming onmogelijk :-). Dus of er een schat ligt ;-). Ik heb op deze pagina gebruik gemaakt van afbeeldingen, glitterlijm, stempels, theezakjes (voor de kleur) en kleurpotloden. Lekker gemixt in materialen :-).
eilnad

Wat vond je van mijn uitgewerkte pagina’s? Heb je ook doeboeken?

lijn

Gerelateerde artikelen:

Advertentie

Tip! Het boek: The imaginary world of…
Knutselen: Wreck This Journal
Inspiratie: Boeken Keri Smith

© Nobody ELSe

23 reacties

  1. Wow, dit igt wel heel dicht bij echte world-creation, zoals wij dat ook doen voor bijvorobeeld Dungeons&Dragons. Leuk joh!
    Op dit moment hebben wij een stuk gecreeerd waarbij onze personages beginnen in een jungle, bij een oceaan. In de jungle waart een groep gevaarlijke monsters rond, die we moeten bestrijden. Misschien ligt er zelfs wel ergens een schat, maar dat weten we nog niet.

  2. Wat leuk! Ik wist niet dat dat bestond…zo leer je elke keer weer iets nieuws door te surfen op internet :o). Ik ga er ook eens naar op zoek, kijken of ik het ook leuk vind om te doen!

  3. Supergaaf, in feite ben je op een hele creatieve wijze The Secret aan het uitwerken in dit boek, ik ben benieuwd of bijv. je droomhuis ooit uit gaat komen 😉

    X

  4. Hoe jouw eigen fantasiewereld eruit ziet is wel eens leuk om aan te denken, als kind doe ik dat iedere avond voor ik slaap ,omdat ik een moeilijke slapen bent. Volwassen worden doe ik dat niet meer.. ik ga lekker piekeren over iets anders.. hihi Het is zeker een leuke opdracht boek. Ik heb geen doeboek ..helaas, erg hé… ik heb alleen een doeblog. 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.