Winterdip… nee, joh, kei leuk die winter!

winterdip
Het is weer kouder aan het worden, ook fiets ik alweer bijna in het donker naar mijn werk, de winterjas hangt ook weer aan de kapstok, ja, de winter komt er aan… De winter is niet mijn favoriete jaargetijde. Geef mij maar een heel jaar lente en zomer. Heerlijk lang licht, lekkere temperaturen en na je werk nog genoeg tijd om wat leuks te gaan doen buiten. Toch heeft de winter natuurlijk ook wel iets :-). Positief blijven denken ;-)! Vandaag een artikel om jou en vooral mezelf te overtuigen dat de winter ook leuke kanten heeft. Geen reden voor een winterdip dus!

Gezelligheid

Door de winter is er weer tijd voor dingen die je in de zomer eigenlijk niet doet. Wat dacht je van warme chocolademelk met slagroom drinken na een wandeling op een koude winterdag. Of heerlijk de hele zaterdag films kijken, liggend op de bank onder een dekentje met zelf gebakken cupcakes of iets anders lekkers.

En ook de feestdagen komen er weer aan, sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Niet alleen heel gezellig, maar ook periodes waar ik weer lekker creatief bezig kan zijn met surprises, kerstboom versieringen maken, kerstboom versieren en het huis decoreren.
winterdip
lijn

Winterfoto’s

En zeg nu zelf, na weken van blauwe luchten, bladeren aan de bomen en een heerlijk zonnetje is dat toch ook niet meer interessant om te fotograferen ;-)? Een nieuw seizoen biedt daarin weer nieuwe perspectieven. Zo hoop ik dat er dit jaar weer een mooi pak sneeuw valt. En als ik dan toch mag hopen, het liefst in het weekend met een blauwe lucht en een zonnetje :-). Zodat ik lekker op pad kan met mijn camera om foto’s te maken.

Foto’s van vorige jaren
winterdip
lijn

Dag insecten

Wat in de winter ook prettig is, is het gebrek aan vliegende en kruipende insecten. Ik hou van dieren maar van deze categorie ben ik geen fan. Ik vind het erg fijn dat je in de winter gewoon door gras kan lopen en niet bang hoeft te zijn voor teken, omdat die met kou veel minder actief zijn. Dat geeft zoveel meer mogelijkheden om foto’s te maken ;-). En dat niet alleen, geocachen kan ook weer beter worden uitgevoerd, in de zomer wil ik nog wel eens een cache (schat) overslaan als deze in de struiken ligt verstopt.
winterdip
lijn

Nieuwe kleding

Bij een nieuw seizoen hoort natuurlijk nieuwe kleding. De zomerkleding verdwijnt weer achterin de kast. De winterkleding schuift naar voren en dan kom je tot de conclusie dat je echt moet gaan shoppen! En wat is er nou zo leuk om te doen, winkelen! Oh ja, en niet te vergeten… ik kan mijn Uggs weer aan.
uggs
lijn

Wat vindt jij positief aan de winter?

Dit waren mijn eerste gedachten over de positieve dingen van de winter. In welk jaargetijde voel jij je het meeste thuis? Heb je last van een winterdip? Kun je nog meer voordelen van de winter noemen of hoe haal jij het beste uit de winter? Ik ben erg benieuwd, laat het me weten :).

© Nobody ELSe

Tags: , , ,

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top