Knutselen: Wreck This Journal

Wreck this journal voorbeelden
Reclame

Wreck this journal voorbeelden
Ongeveer een jaartje geleden plaatste ik op mijn blog een artikel over Keri Smith, een schrijver van creatieve boeken. Ik heb van haar drie boeken, The Non-Planner Datebook (Nederlandse versie), Wreck This Journal (Nederlandse versie) en This Is Not A Book (Engelse versie). In This Is Not A Book had ik al veel opdrachten gemaakt. Wreck This Journal was nog zo goed als nieuw. Daar moest iets aan gedaan worden!


De boeken van Keri Smith zijn doeboeken. Elke pagina bevat een opdracht die jezelf naar wens kunt invullen. In Wreck This Journal gaan de opdrachten vooral over het veranderen van het boek. Hieronder zal ik wat pagina’s showen die ik heb gemaakt.

Opdracht: Schrijf/krabbel iets aan de zijkanten
Wreck this journal zijkant
lijn
Opdracht: Vul de bladzijdes met cirkels
Wreck this journal cirkels
lijn
Opdracht: Bedek deze bladzijde met kantoorartikelen
Wreck this journal kantoor
lijn
Opdracht: Druppel hier iets
Wreck this journal inkt
lijn
Opdracht: Verzamel de postzegels van al je post
Zoals je ziet heb ik een beetje vals gespeeld… zijn oude postzegels.
Wreck this journal postzegels
lijn
Opdracht: teken met lijm
Wreck this journal lijm
lijn
Opdracht: Trek een non-stop lijn
Wreck this journal lijn
lijn
Opdracht: Bedek deze pagina met witte dingen
Wreck this journal wit
lijn

Resultaat

Dat waren mijn eerste gemaakte pagina’s. Ik denk tevens ook even de laatste. Wreck This Journal is een leuk boek, maar ik vond This Is Not A Book leuker. De opdrachten van Wreck This Journal zijn er opgericht om het boek te veranderen en vaak is dat toch slopen. Ik merk dat ik dat toch niet zo fijn vind. De opdrachten van This Is Not A Book zijn meer om de pagina’s te veranderen, de opdrachten vind ik ook vrijer en creatiever om te doen. Hierin kon ik meer mijn ei kwijt :-).

Wat vind je van deze boeken? Kende je ze al?

20 reacties

  1. Hahaha… dat is ook de hele opzet. Het boek ‘slopen’ betekent ook loslaten. En als je juist een liefhebber van boeken bent, of een controle freak, is dat super moeilijk. Ik heb hem ook en mijn pagina’s zien er nog steeds erg goed uit. Ik heb er echt moeite mee om het los te laten en juist helemaal los te gaan. Suf hè. Maar ik heb er toch flink in gekrabbeld.

  2. Ik vind het altijd zo leuk om dit van andere mensen te zien! Ik wilde eerder altijd heel graag zo’n boekje, maar heb hem nooit gekocht omdat ik dacht dat ik er uiteindelijk toch niks mee ging doen.

  3. Je hebt de opdrachten wel leuk gedaan zeg! Ik vond hem in het begin ook niet zo leuk, wie wilt er nou een boek vernielen? Maar als je de smaak eenmaal te pakken hebt dan kan je niet meer stoppen 😉

  4. Leuke invulling! Ik kende ze al wel maar het is niet helemaal mijn ding. Daar ben ik te pietje precies en te netjes voor. Ik zou het zonde van het boek vinden ofzo 😛

  5. Goh ik wist niet dat ze er meer had, ik ken alleen wreck this journal, ik heb mijn bijdragen geleverd aan die van mijn dochter en haar BFF, ik moest tekenen, hahaha zij hebben overigens wel de engelse versie en het ziet er alweer anders uit, andere opdrachten merk ik ook…

    En dit zijn altijd leuke dingen om te hebben alleen al, al doe je er niets mee, hahaha Nee ik heb ze niet, maar wie weet 😉

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.