Zelf kaartjes maken #4: Pop up kaarten

pop up kaarten maken
Reclame

pop up kaarten maken
Pop up kaarten, wie kent ze niet? Ik vind ze altijd enorm interessant om te zien. Hoe meer er gebeurd hoe spannender de kaart. Het leek me leuk om ook zo’n pop up kaart te maken. Op Pinterest vond ik een paar patronen en daarmee ben ik aan de slag gegaan :-).

Aan de slag met pop up kaarten maken

Als eerste heb ik patronen gezocht op het internet, vooral op Pinterest kwam ik verschillende kaarten tegen. Deze patronen heb ik vervolgens gespiegeld en geprint of nagetekend. Zo staan de lijntjes van de printer aan de achterkant en niet aan de voorkant van de kaart. Het patroon ben ik netjes gaan uitsnijden.
pop up kaart uitsnijden
Na het snijden kan er gevouwen worden. Ik moet zeggen dat ik dit toch moeilijker vond dan gedacht. Je zult zien dat alles soms niet helemaal strak gevouwen is. Soms kon ik er ook maar moeilijk bij, zonder de rest van de kaart per ongelijk mee te vouwen.
pop up kaarten vouwen
Na het vouwen heb ik het pop up deel op een kaart geplakt. Dit deed ik met pritt… het ging wel, maar niet echt ideaal. Soms zit het niet helemaal mooi gelijmd. Alleslijm was voor mij ook geen oplossing omdat ik te dun papier heb gebruikt. Dus een tip, print je patroon op iets dikker papier.
pop up kaart lijmen

Mijn pop up kaarten die ik zelf heb gemaakt

Als eerste wil ik zeggen dat ik deze patronen dus niet zelf heb bedacht. Ik zal bij elke kaart een linkje plaatsen naar Pinterest waar ik deze kaart gevonden heb. Sommige heb ik nagetekend en andere heb ik geprint.

Pop up kaart met sterren
Link naar patroon
pop up kaart sterren

Advertentie

pop up kaart ster

Pop up kaart I love You
Link naar patroon
pop up kaart I love you

pop up kaart I love you
Pop up kaart met hart
Link naar patroon
pop up kaart hart

pop up kaart hart

Pop up kaart met koets en paarden
Deze kaart vond ik het moeilijkst om te maken. Het vouwen ging niet zo mooi, maar het was wel echt de leukste kaart om te knutselen.
Link naar patroon
pop up kaart koets

pop up kaart koets

Advertentie

Wat vind je van pop up kaarten?

Gerelateerde artikelen:

Zelf kaartjes maken #3: Kerstkaarten
Zelf kaartjes maken met vilt #2
Zelfgemaakte kaarten
Ontwerp: Ons verhuiskaartje

© Nobody ELSe

28 reacties

    1. Op mijn pinterest account nobodyelsenl staat een mapje dat heet pop up kaarten. Daarin staan de linkjes naar de patronen die ik ook weer vond op pinterest :-).

  1. Heel mooi geworden, echt top! Ik heb ooit eens zo´n pop up kaartje ontvangen uit Vietnam, zat ook geweldig mooi in elkaar! Liefs.x

  2. Leuk he? Ik heb nog ergens een boek liggen hierover. De laatste tijd heb ik natuurlijk te weinig tijd voor knutselen, maar misschien moet ik na op ‘reactie plaatsen’ geklikt te hebben, eindelijk eens die laatste kartonnen letter bewerken met papier en lijm 🙂
    Wie weet. Het is ten slotte een vrije dag vandaag.

  3. Echt leuk dit. De één is makkelijker dan de andere. Ik had ook last van een pop-up Valentijnkaartje gemaakt met mijn zoon voor zijn vriendin. Maar ze zijn 9 jaar. Wat ben je echt creatief zeg.

  4. Wat zijn ze mooi geworden, en zelf heb ik een haat liefde verhouding met pop up kaarten, ze zijn inderdaad vaak heel mooi, leuk of lief, veel te zien, maar je kunt ze lastiger hangen, neerzetten moet je dan maar net ruimte voor hebben, hahaha dat dus 😉

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.