Zelf kaartjes maken #6: Kaarten met aquarelverf en vilt

zelf kaarten maken met aquarelverf en vilt
Reclame

Zelf_kaarten_maken_aquarel_vilt
Echte post blijft ik leuker vinden dan een email of whats’s app berichtje. Daarom blijf ik ook kaartjes sturen met de post. Eens in de zoveel tijd komt er dus een moment dat de bodem van mijn kaartenbak in zicht komt. Tijd om aan de slag te gaan met het knutselen van nieuwe kaarten :-). Vandaag laat ik mijn nieuwe zelfgemaakte kaarten zien en leg ik uit hoe ik deze maakte.

Kaarten maken

Al eerder maakte ik kaarten zoals Kaarten met vilt en Pop up kaarten maken. Ik hou van werken met vilt en papier. Ik vind het leuk om te variëren. Voor deze nieuwe kaarten maakte ik voor het eerst gebruik van aquarelverf.

Aquarelverf

Een paar maanden geleden ben ik gaan experimenteren met aquarelverf. Ik vond het zo leuk om te doen en het effect van de aquarelverf is zo leuk dat ik dit wilde toepassen op mijn kaarten. Ik kocht een setje van 8 witte kaarten van 13×13 cm bij de Action. Ik maakte de kaartje vast met een beetje tape op een snijmat. Door het water van de aquarelverf gaat het papier anders erg bollen. Op de kaartjes heb ik de aquarelverf aangebracht. Ik maakte 8 verschillende achtergronden. Ik liet alles goed drogen voor ik verder ging met het vilt.

Knippen en plakken

Alleen aquarelverf zoals ik het geverfd heb, is natuurlijk een beetje saai. Ik heb daarom mijn eigen gemaakte viltpatronen verkleind geprint en uit het papier geknipt om vervolgens het patroon uit het vilt te knippen. De patronen die ik gebruikte waren die van de hond, de zon, het vogeltje, de olifant en de giraffe. Naast vilt gebruikte ik ook een fineliner, glitterlijm, vloeibare parellijm, knoopjes, zilveren plakfolie en lintjes.

Mijn kaartjes

Advertentie

kaart met hond zelf gemaakt

kaartje zelf maken met hond van vilt

postkaart met zon en vilt

vogeltjes kaart

kaart met giraffe van vilt

zelf gemaakte kaart met giraffe

Advertentie

geboortekaartje olifant

geboortekaartje olifant van vilt

Maak je graag kaartjes zelf?

Gerelateerde artikelen:

Zelf kaartjes maken #5: Kaarten met vilt
Zelf kaartjes maken #4: Pop up kaarten
Zelf kaartjes maken #3: Kerstkaarten
Zelf kaartjes maken met vilt #2
Zelfgemaakte kaarten
Ontwerp: Ons verhuiskaartje

© Nobody ELSe

17 reacties

  1. Wat zijn ze leuk geworden zeg! Die olifantjes met de ballonnen zien er echt heel gaaf uit!
    Ik denk wel dat mensen erg blij zijn als ze post van jou mogen ontvangen 😉

  2. Gaaf dat je het nu al samen gaat gebruiken, het ziet er heel leuk uit, te gek gewoon 😀

    En nee, vroeger wel misschien, maar nu maak ik eerder schilderijen, kaartjes maken met verf, welke verf dan ook, is weer een heel ander verhaal namelijk, vooral als je alleen maar verf en inkt gebruikt 😉 Hoe kleiner je oppervlakte, hoe meer detail je dan dient te gebruiken in je werkjes. Maar dit is een super oplossing zo!

    X

  3. Wat zijn ze leuk Els, ik vind ook die olifantjes heel schattig . Maar allemaal heel creatief en origineel. Je kan wel een kaartenwebwinkeltje beginnen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.