Reclame

Zelf kaartjes maken #11: Washi tape

kaarten zelf maken met washi tape
Reclame

kaarten zelf maken met washi tape
Washi tape, een veelzijdig product dat je kunt gebruiken voor 1001 dingen (zie eerder artikel over mijn washi tape collectie). In dit artikel laat ik kaartjes zien die ik met behulp van washi tape heb gemaakt. Simpel en makkelijk :-). Alleen de juiste tapes bij elkaar zoeken… en laat ik nu een grote collectie hebben ;-).

Hoe maak je een kaartje met washi tape?

Als eerste laat ik 5 kaartjes zien die ik alleen heb gemaakt met washi tape en papier. De gebruikte washi tape komt allemaal van de Action. Het leuke van de tapejes van de Action is dat je ze in een set van 3, 4 of 7 koop en deze vaak leuk bij elkaar passen. En natuurlijk is de prijs altijd goed ;-).
washi tape Action

De basis van deze kaartjes waren kant-en-klare kaarten met enveloppen (ook van de Action). Ik gebruikte zowel craft, gekleurde en witte kaarten. Daarop plakte ik een stukje gekleurd papier wat net iets kleiner was dan de kaart zelf. De washi tape plakte ik op een nog kleiner wit stukje papier en plakte ik na het aanbrengen van de washi tape op de kaart.

Verjaardagkaartjes
zelf gemaakt kaarten verjaardag

Advertentie

zelf gemaakt kaarten verjaardag

Succeswens kaartje
zelf kaartje geknutseld succeswens

Cadeaukaartje
kaartje voor aan een cadeau

Algemene kaart
Algemene kaart om te versturen

Kaarten met net iets extra
De eerste 5 kaartjes heb ik gemaakt met washi tape met daarop de tekst. Ik heb genoeg tape zonder tekst, die ik ook leuk vond om te gebruiken. Daarom had ik bedacht om aan deze kaarten nog een extra label te bevestigen met de gelukswens of boodschap. Aan de labels heb ik een lint gedaan en deze heb ik met borduurgaren aan de kaart vastgenaaid. Wat vind je van deze oplossing?

Advertentie

Verjaardagskaart
verjaardagskaart met label zelf gemaakt

Algemene kaart
algemene kaart

Cadeaukaartje
kaartje voor aan een cadeautje

Bedankt kaartje
kaartje om iemand te bedanken

Maak je ook graag kaarten? Met wat voor soort materiaal werk je graag?

Advertentie

Maak je graag kaartjes zelf?

Gerelateerde artikelen:

Zelf kaartjes maken #10: Double Do XL
Zelf kaartjes maken #9: Kerstkaarten 2016 #2
Zelf kaartjes maken #8: Kaarten maken met vilt
Zelf kaartjes maken #7: Kerstkaarten 2016 #1
Zelf kaartjes maken #6: Kaarten met aquarelverf en vilt
Zelf kaartjes maken #5: Kaarten met vilt
Zelf kaartjes maken #4: Pop up kaarten
Zelf kaartjes maken #3: Kerstkaarten
Zelf kaartjes maken met vilt #2
Zelfgemaakte kaarten
Ontwerp: Ons verhuiskaartje

© Nobody ELSe

Reclame

29 reacties

 1. Dit is echt een heel leuk idee!! En natuurlijk weer simpel. Ik ben gek op washi tape. Ik koop ze via Aliexpress, dan heb je zulke mooie. Ik ben niet zo van de felle printen.

 2. Dat ziet er leuk uit!! Ik heb eigenlijk nog nooit kaarten gemaakt )na ja heb er wel eens 1 ingekleurd :-)) kheb wel washi tape, dus misschien toch maar eens proberen binnenkort 🙂

 3. Zo simpel, maar zo’n groots effect! Dit wil ik zelf ook wel eens gaan proberen in plaats van alle kaartjes te kopen. Die met de verjaardagsslingers vind ik het leukst!

 4. Weer mooi gedaan.

  Ik heb met mijn leerlingen eens een paaskaartje gemaakt op ongeveer dezelfde manier.
  Een eivorm uit de kaart gesneden. Dan een apart stukje met Washi tape beplakken en achter het gat plakken.

  Gaf erg leuke resultaten.
  Kan uiteraard ook met een kerstboom sjabloonje!

  Vrolijke kleurtjes heb je gebruikt!

  De labels zijn ook super!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.