Zelf kaartjes maken #14: Mixed Media

kaarten maken mixed media
Reclame

kaarten maken mixed media Vandaag laat ik weer wat kaarten zien die ik heb geknutseld. Dit keer heb ik me laten inspireren door Mixed Media kaarten. Dat zijn kaarten die gemaakt zijn met meerder soorten materialen. Ik zal natuurlijk ook uitleggen hoe ik mijn kaarten heb gemaakt :-).

Benodigdheden Mixed Media kaarten

Mixed Media zegt het al een beetje, gecombineerde materialen. Voor deze kaarten gebruikte ik:
– Standaard kaarten met enveloppen, deze kocht ik bij de Action
– Een zelfgemaakte uil van vilt, voor het gratis patroon van de uil klik hier ->
– Een zelfgemaakte muis van vilt, voor het gratis patroon van de muis klik hier ->
– Vilt in diverse kleuren voor de uil en de muis van vilt
– Effe papier en/of papier met een patroon
– Mijn Double Do XL met verschillende snij- en embossingmallen.
– Dubbelzijdige foam tape
Clear stamps
– Lintjes
– Plakparels
– Stiften
– Standaard dingen als printer, lijm, dubbelzijdige tape, foam tape, schaar, liniaal en stanleymes

Mijn Mixed Media kaarten

De stoere uil
Als eerste maakte ik deze kaart. Ik begon met een vierkante kraftkaart van de Action. Daarop plakte ik een papier met een sterretjes patroon. Vervolgens gebruikte ik de Double Do XL om de bloemenkrans te maken. Als laatste plakte ik de uil in het midden.
Mixed media kaarten zelf maken uil

Romantische uil
Als begin had ik een vierkante witte kaart. Daarop plakte ik een iets kleiner effe roze papier en een nog kleiner papier met een aquarelverf patroon. De hoeken van de kaart versierde ik door gebruik te maken van een clear stamp. Over de kaart plakte ik een lintje. Daarop plakte ik een bloemenkrans van kraftpapier die ik maakte met de Double Do. In het midden van de krans plakte ik de vilten uil. Als finishing touch gebruikte ik in de hoeken op de stempels en op de bloemenkrans nog plakparels.
romantische kaart mixed media uil roze knutselen

Advertentie

Fleurige uil
Als begin gebruikte ik een vierkante witte kaart. Ik sneed uit roze effe papier een kleiner vlak als de kaart. Op dit roze papier stempelde ik met clear stamps een bloemenpatroon. De bloemetjes heb ik daarna ingekleurd met stiften. Dit werd de achtergrond van mijn kaart. Over de achtergrond plakte ik een lintje. Met de Double Do maakte ik met een snijmal een grote witte bloem. Deze plakte ik op de kaart met dikke foam tape. Als laatste plakte ik in het midden mijn vilten uil.
Fleurige kaart uil mixed media zelf maken

Blauwe uil
Ook bij deze kaart gebruikte ik een vierkante kaart van kraftpapier. Daarop plakte ik een iets kleiner wit papier en daarop papier met een blauw streepjespatroon. Met een hartvormige snijmal maakt ik met de Double Do een hart van papier. Deze plakte ik in het midden van de kaart. Daar overheen plakte ik een lintje en vervolgens een uil van vilt. De kaart heb ik verder nog versiert met stempels en plakparels.
Kaart met uil van vilt maken

Verjaardagskaart muis
Bij deze kaart begon ik ook weer met een vierkante kraftkaart. Ik sneed uit geel papier een kleiner vierkant als de kaart. Op het gele papier maakte ik met clear stamps een eigen verjaardagspatroon. Die ik vervolgens inkleurde met stiften. Dit zelfgemaakte patroon plakte ik op de kaart. Vervolgens lijmde ik de muis op de kaart. In de rechterbovenhoek maakt ik een lintje vast met daar bovenop een cirkel (gemaakt met de Double Do). Op de cirkel stempelde ik nog “make a wish”.
verjaardagskaart maken muis

Verjaardagskaart muis 2
De kaart maakte ik op dezelfde manier als de andere kaart van de muis, behalve dat ik de achtergrond niet zelf maakte.
mixed media kaart maken verjaardagskaart

Wat vind je van het gebruik van diverse materialen op zelfgemaakte kaarten?

Gerelateerde artikelen:

Zelf kaartjes maken #13: Kaarten maken met Clear Stamps
Zelf kaartjes maken #12: Kaarten maken met vilt
Zelf kaartjes maken #11: Washi tape
Zelf kaartjes maken #10: Double Do XL
Zelf kaartjes maken #9: Kerstkaarten 2016 #2
Zelf kaartjes maken #8: Kaarten maken met vilt
Zelf kaartjes maken #7: Kerstkaarten 2016 #1
Zelf kaartjes maken #6: Kaarten met aquarelverf en vilt
Zelf kaartjes maken #5: Kaarten met vilt

© Nobody ELSe

18 reacties

  1. Wat zijn je kaarten leuk!! Toevallig heb ik voor vrijdag een leuke DIY ingepland om twee verhuiskaarten te maken waar je weinig extra materialen voor in huis hoeft te hebben. Zelf heb ik de cuttlebug maar die heb ik voor dat artikel even achterwege gelaten. Maar normaals.. ik vind je kaarten echt leuk ?Groetjes Linda

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.