Zelf kaartjes maken #20: Schudkaarten #2

kaarten zelf maken schudkaarten knutselen
Reclame

kaarten zelf maken schudkaarten knutselen
Misschien herinner je nog de kerst schudkaarten die ik maakte? Schudkaarten maken vond ik zo leuk om te doen dat ik nog een serie schudkaarten heb geknutseld. Natuurlijk niet voor kerst maar meer voor het voorjaar ;-). In dit artikel laat ik deze kaartjes zien en vertel ik hoe ik deze kaartjes heb gemaakt.

Benodigdheden schudkaarten voor voorjaar

 • Kaarten, ik gebruik gekleurde kaartjes van de Action
 • Dik wit papier
 • Doorzichtig plastic vel, gekocht bij copy shop
 • Dubbelzijdige tape
 • Dubbelzijdige foam tape
 • Confetti, bij mij kleine gekleurde plastic sterretjes of ander soort confetti, gekocht bij AliExpress
 • Schaar
 • Lijm, ik gebruik Pritt
 • Liniaal
 • Snijmat
 • Stanley mes
 • Optie 1 (als je de plaatjes zelf wil maken): Aquarelverf, aquarelpapier, clear stamps, watervaste inkt
 • Optie 2 (als je de plaatjes niet zelf wilt maken): Leuke plaatjes en rustig bedrukt papier
 • Versiering voor op de kaart, ik gebruik lint, stickers en plakparels. Kijk even wat je al in huis hebt :-).
 • Mogelijk een ronde snijmal of cirkelsnijder.

Hoe maak je makkelijk een schudkaart?

Stap 1 (Mocht je je eigen plaatjes en rustig bedrukt papier hebben kun je deze stap overslaan): Voor deze kaarten heb ik mijn eigen plaatjes en achtergrond gemaakt. Met clear stamps (doorzichtige stempels) heb ik met watervaste inkt een afdruk gemaakt op aquarelpapier. Vervolgens heb ik de plaatjes ingekleurd met aquarelverf.
Stap 2: Pak het witte dikke papier. Snij het papier net iets kleiner als je gekozen kaarten. In het midden heb ik uit het witte papier een cirkel gesneden met een snijmal. Dit kun je ook doen met een cirkelsnijder. Heb je deze opties niet, een vierkant uitsnijden kan ook. Blijf wel 1,5 cm vanaf de rand.
Hoe maak je schudkaarten 1 plaatjes basis
Stap 3: Plak dubbelzijdige tape rond de cirkel. Plak daarop het plastic vel.
Stap 4: Breng dubbelzijdige foam tape aan rond de cirkel. Let op: zorg ervoor dat dit precies om de cirkel heen zit, er moeten geen gaten ontstaan anders valt straks de confetti eruit. Doe aan de boven- en onderkant ook nog dubbelzijdige tape. Doe op de plek van het plastic venster je confetti.
Hoe maak je schudkaarten 2 tape confetti sterretjes
Stap 5: Plak de rustig bedrukte achtergrond op de foam tape. In mijn geval de aquarel achtergrond met ingekleurde sterretjes.
Stap 6: Draai de kaart om en plak deze op je gekleurde kaart. De voorkant van de kaart kun je versieren naar wens.
Hoe maak je schudkaarten makkelijke uitleg

Inspiratie

Voor inspiratie voor het versieren en opvrolijken van je schudkaart heb ik 6 verschillende schudkaarten gemaakt.
Zelf maken schudkaarten knutselen uitleg

Zelf maken schudkaarten versieren

Advertentie

Zelf maken schudkaarten makkelijk

Vind je schudkaarten ook erg leuk?

Gerelateerde artikelen:

Zelf kaartjes maken #19: Kerstkaarten 2017 #2
Zelf kaartjes maken #18: Kerstkaarten 2017 #1
Zelf kaartjes maken #17: Halloween griezelige kaarten
Zelf kaartjes maken #16: Kaarten maken met Clear Stamps 2
Zelf kaartjes maken #15: Action Hobbykaart magazine
Zelf kaartjes maken #14: Mixed Media
Zelf kaartjes maken #13: Kaarten maken met Clear Stamps
Zelf kaartjes maken #12: Kaarten maken met vilt
Zelf kaartjes maken #11: Washi tape

© Nobody ELSe

17 reacties

 1. Wat zijn ze weer super geworden lieverd en even totaal wat anders?

  Serieus, ik kreeg een kerstkaart, zelf gemaakt en ik las als afzender Es… ik dacht aan mijn collega die Esther heet, maar tegelijk vond ik dat ook wat raar, maar ik was even niet bij zwemmen en toen ik het vroeg vorige week.. zei ze nee? Ik heb nog even moeten denken om dan ineens mijzelf te realisteren ELS!!!!!!

  Lieverd, dank je wel daarvoor, ook al had ik de verkeerde in mijn hoofd eerst, hahaha sorry! maar ik heb zelf niet gestuurd nog, komt weer ooit 😉 Het heeft vanaf het moment dat ie kwam tot ver na kerst op tafel gestaan samen met de andere 3 kaartjes die nog aangekomen zijn.

  X

 2. Wat zijn ze leuk en schattig zeg! Binnenkort wil ik ook weer beginnen met kaarten maken (omdat ik mijn andere hobby’s heb weggedaan, daarvoor had ik gewoon teveel materiaal nodig en qua ruimte lukt dat gewoon even niet)… Ik begin eerst met ATC kaartjes maken maar misschien kan ik deze techniek ook daarvoor gebruiken 🙂

 3. Wat een ontzettend leuke kaartjes! Ik vind dat schudeffect echt heel leuk gedaan. Zeker voor kinderen is zo’n kaart een feestje om te ontvangen, denk ik 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.