Haken #69: Bram de Beer, gratis eigen haakpatroon

44 Responses

 1. E p van Eijk-Vonk schreef:

  Geweldig ga hem zeker maken

 2. Jolanda van Maris schreef:

  Dag Els, ik wil je bedanken voor het geweldige patroon van Bram. Ik kwam het per toeval tegen en was meteen geraakt. Heb hem gemaakt, het patroon was perfect en kan “niet” mislukken. Hij krjjgt nu een sjaal en trui voor de kou ; )
  Nogmaals heel hartelijk bedankt.
  Jolanda

 3. Maria ensche schreef:

  Goede avond ik heb het beertje naar gemaakt

 4. Maria ensche schreef:

  Hoi ik heb de mees gemaakt.mijn kleindochtertje is helemaal
  Gek van Bumba en zijn vriendjes.dus mees patroon is wat veranderd.
  Ik wil de foto erbij doen maar het lukt niet

 5. Dorine schreef:

  Hoi Els,
  Hoe blijft de beer zo mooi staan?
  Hij is trouwens prachtig!
  Groetjes Dorine

 6. Tamara schreef:

  Wat een geweldig duidelijk patroon 🧶. Ik heb al vaker benen aan elkaar moeten haken maar deze beschrijving is helemaal TOP!!

  Ik ben beer Bram aan het maken met wat aanpassingen zodat ik hem kan geven als mijn jongste zoon zijn mavo diploma haalt in mei.

  • Els schreef:

   Ja, die benen vind ik ook altijd lastig. Vandaar dat ik dit zo goed mogelijk heb proberen uit te leggen. Fijn om te lezen dat het duidelijk is :-). Nog veel plezier met haken :-).

 7. Petra vd Swaluw schreef:

  Hallo Els, wat een leuke patroontjes staan hier. Ik ben bezig met de beer. Heel duidelijk beschreven, top! Vraagje: kom de vulling niet door t haakwer? Zal ik n panty gebruiken voor de vulling? Groet Petra

  • Els schreef:

   Bij mij niet, maar ik haak ook erg strak. Ik hou niet van ‘gaten’ in mijn haakwerk :-). Ben benieuwd, nog veel plezier met haken:-).

 8. Gerrie Mulder schreef:

  Goedemiddag.

  Ik ben er mee aan de slag gegaan duidelijke uitleg zodra ik er klaar mee ben zal ik een foto maken en naar je toesturen,alvast hartelijk bedankt

  Groetjes Gerrie

 9. Maria Janssen schreef:

  Bedankt voor dit geweldige patroon, is niet altijd vanzelf sprekend dat alles klopt maar in dit patroon staat geen enkele fout. Echt super hoor! Heb Bram gehaakt.

 10. Gonny Bemelen schreef:

  Vanaf de 1ste x toen ik Bram zag wist ik die ga ik maken, lekker groot en idd met wat grovere wol, ik heb hem een sjaal gegeven vanwege de kou. Super bedankt voor het patroon, ik wil je graag een foto sturen maar hoe doe ik dat?

 11. Edna schreef:

  Hoi geweldig patroon dank je wel Ik heb geen Facebook of Instagram dus kan ik geen foto plaatsen maar ik vind hem goed gelukt dankzij goede uitleg groetjes Edna

 12. Annemieke schreef:

  Wát een leuk patroon ! Mijn zus vroeg of ik mee wilde helpen om 10 beertjes te haken voor haar dochter ,die afscheid nam van een groep verstandelijk gehandicapten ,om ze aan hun uit te delen en daar hebben we jouw patroon voor gebruikt . Superbedankt !

 13. Nathalie schreef:

  Wat een leuk patroon. Inmiddels al 2x gemaakt maar toch zijn ze heel verschillend geworden. Zal vast nog meer komen.

 14. Christine schreef:

  Ben er aan begonnen ,lukt heel goed ,duidelijk patroon en dankzij de foto van de benen is het gemakkelijk gegaan . Nu nog de rest van het lijf en de armen . Bedankt

 15. Clara alverina Agung schreef:

  Hoi Els ik heb een vraag ik snap de patroon niet van de snuit zou je mij uitleggen op een makkelijke manier
  Groetjes clara

  • Els schreef:

   Dit is de manier hoe ik het het beste kan uitleggen. Helaas geen idee hoe ik het anders zou moeten zeggen. Sorry. Tip, stel je vraag eens in een haakgroep op Facebook.

 16. Clara alverina Agung schreef:

  Hallo ik heb een vraagje heb je die patroon ook in het Engels?

 17. Skyblog schreef:

  Bram en de beer heb je echt heel leuk gemaakt. Echt heel mooie kleur heb je gedaan. Dan heb je ook zelf verzonnen. KNAP!!!!!!

 18. M.-Th. schreef:

  Knap, hoor Els, petje af, voor dit eigen ontwerp! En hij is goed gelukt, ziet er goed uit. Mijn complimenten.

 19. Marie-Jose schreef:

  Hij ziet er geweldig uit, knap dat je dat kunt ontwerpen. Ik haak normaal met katoen dus dit garen heb ik niet. Moet toch zaterdag boodschappen doen en dan ga ik bruin garen halen bij de Zeeman en ga ik direct beginnen. Ben benieuwd of hij ook zo mooi wordt. Stuur een foto als hij klaar is.

  • Els schreef:

   Met katoengaren haken kan ook hoor :-). Ik weet alleen niet hoeveel gram je dan nodig hebt :-). Ik vind het echt super leuk als je een foto naar mij opstuurt. Veel haak plezier :-).

 20. Joke schreef:

  Erg leuk. Ik ga proberen hem ook te maken.

 21. Romy schreef:

  Jeetje, wat een mooierd en leukerd is dit! En hoe knap dat je dit patroon zelf hebt ontworpen. Het beertje is zo leuk geworden.

 22. Connie schreef:

  Geweldig, Els! En dat helemaal zelf verzonnen!👍🏻

 23. Morgaine schreef:

  Wauw, wat maak jij enorme sprongen, dat je dit zelf hebt gemaakt en uitgewerkt, super gaaf!

  Ik heb slechts 1 opmerking, de promo is niet altijd verkrijgbaar noch in de kleuren die jij eventueel wilt, daar zou ik een ander garen voor neer zetten met als het er is..liefst promo van de zeeman… Zet er een garen soort neer wat altijd verkrijgbaar is… zelfs de Royal ben je nooit zeker van of de kleuren die jij nodig hebt er zijn, behalve wit en zwart.

  X

  • Els schreef:

   Dankjewel, wat een lief berichtje :-). Goede opmerking over het garen! Inderdaad bij de Zeeman blijven alle kleuren helaas niet altijd in het assortiment. Maar ik koop bijna alles zelf voor mijn blog :-). Daarom werk ik graag met garen van de Zeeman, is niet zo duur en ik haak zelf erg graag met acryl. Vandaar dat ik van dit garen weet hoeveel ik heb gebruikt :-).

   • Morgaine schreef:

    Ik snap je 😉 Maar ik ken de mens een beetje die haakt, die willen dan een stabiel iets vaak hebben, maar ze kunnen naar het aantal gram ook voor iets anders kiezen, jij haakt ook heel erg strak, velen zullen dit niet kunnen wat jij doet, de promo met haaknaald klein te haken 😉

 24. lifestylemommys schreef:

  Wat een vrolijk vriendje zeg. Familie van het beertje van Mr Bean? 😍

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.