Bullet journal #1: een begin maken

Starten bullet journal begin Leuchtturm1917 inspiratie ideeen
Reclame

Starten bullet journal begin Leuchtturm1917 inspiratie ideeen
Al heel lang twijfelde ik of ik een bullet journal zou kopen en gebruiken. Begin 2018 dacht ik, ik ga het doen, want dan kan ik gelijk beginnen aan het begin van een jaar :-). Ook trok het artikel van Anita met inspiratie me over de streep :-). In dit artikel schrijf ik welke bullet journal ik heb gekocht en laat ik mijn eerste pagina’s zien.

Zoektocht naar de voor mij ideale bullet journal

Na het zoeken op internet en tips gevraagd te hebben op twitter heb ik uiteindelijk de Leuchttrum 1917 gekocht. Deze kocht ik bij de plaatselijke boekhandel voor € 17,95. Ik kocht deze bulletjournal omdat ik las dat deze weinig last van doordrukken van stiften heeft. Verder vond ik het handig dat er voorin een inhoudsopgave staat en de pagina’s al genummerd zijn. Er staat ook GEEN uitleg in, wat me ook aansprak. En niet onbelangrijk, ik hou van brons :-). Brons was een Limited Edition maar er waren er nog genoeg.

TIP!: Na mijn aankoop ontdekte ik de Nuuna, deze heeft nog dikker papier en drukt minder door dan de Leuchtturm1917. Dus hou je niet van doordrukken en ghosting, is het misschien ook een idee om naar zo’n bulletjournal te kijken. Voor nu ga ik gewoon verder met deze bullet journal :-).
Bullet journal beginnen Leuchtturm1917
Verder kocht ik nog verschillende kleuren markeerstiften van Stabilo. Ook de pastel kleuren zitten in dit pakket, ik was daar zo benieuwd naar. Verder gebruik ik nog wat ik in huis heb zoals potlood, gum, linialen, kleurpotloden, fineliners zwart en fineliners kleur.
Start Bullet journal beginnen benodigdheden

Aan de slag met mijn bullet journal

Ja, en dan heb je een nette lege bullet journaal voor je. Ik vond het moeilijk om te beginnen. Straks verpest ik het… ik ben nog al een perfectionist. Om toch aan de slag te gaan begon ik met de ‘pennen test pagina’.

Pennen test pagina
Op twitter werd me aangeraden om alle stiften en fineliners achterin de bullet journal te testen. Zo kan je precies zien wat de kleur is, maar ook of de stift en fineliner erg doordrukt.

Advertentie

De titel van deze pagina schreef ik met kalligrafie stiften van de Action. Ik moet nog echt oefenen ;-). Daarna testte ik mijn Stabilo markeerstiften. De stiften heb ik met een watervaste pen genummerd. Deze nummers heb ik genoteerd bij de kleuren streepjes. Helaas drukken deze markeerstiften toch een beetje door. Mijn Edding fineliners doen het wel netjes.
Bullet journal beginnen pen test page

Mijn indeling van mijn bullet journal
Nu werd het tijd voor de indeling. Maar wat is wijsheid. Na lang nadenken, heb ik het volgende bedacht.
Deel 1 Pagina 3 t/m 20 voor mijn blog
Deel 2 Pagina 21 t/m 40 jaaroverzichten
Deel 3 Pagina 41 t/m … de maanden.
Nu vraag je je misschien af waarom ik niet gewoon pagina’s achter elkaar maak? Hiervoor heb ik gekozen omdat ik niet hou van opzoeken en nu heb ik een soort van hoofdstukken :-). Deze kan ik ook makkelijk in de inhoudsopgave bijhouden.
Bullet journal beginnen starten inhoud ideeen

Statistieken blog 2017-2018 Pagina
Om voor mijzelf bij te kunnen houden hoeveel unieke bezoekers ik per week op mijn blog krijg heb ik een weekoverzicht pagina gemaakt in mijn bullet journal. 2017 heb ik met een oranje fineliner al ingetekend. Onderaan heb ik twee vakken gemaakt voor de hoogtepunten van 2017 en 2018. Rechts bovenin de spread wil ik misschien nog iets toevoegen maar voor nu laat ik het leeg.
Bullet journal beginnen statistieken blog

Coverpagina van de maand januari
Voor de coverpagina heb ik inspiratie opgedaan op Pinterest. De covers met sneeuwvlokken spraken me aan. Daarom heb ik mijn eigen variant daarop gemaakt :-). Zwart en blauw wil ik gaan verwerken in de rest van de pagina’s van januari.
Bullet journal beginnen cover januari 2018

Mijn eerste mood tracker
Natuurlijk kan mijn eerste mood tracker niet ontbreken. In een soort van stemmingsdagboek geef je in mijn geval per dag aan hoe je je voelde. Ik heb 4 verschillende soorten gevoelens:
enthousiast/vrolijk, relaxed/rustig, stress/druk en boos/verdrietig.
Misschien verander ik deze 4 keuzes later nog wel. Voor nu leken deze me prima. Deze gevoelens heb ik een kleurtje toegekend. Zie onderaan de pagina.

Het idee van de cirkel heb ik van Pinterest. De ijsbeer heb ikzelf getekend.
Bullet journal 2018 mood tracker januari

Advertentie

Ik heb de smaak te pakken, dus binnenkort zie je vast nog wel meer Bullet journal artikelen op mijn blog :-).

Heb je een bullet journal of zou je er ook eentje willen gaan maken?

© Nobody ELSe

27 reacties

 1. Wat leuk allemaal ik heb vandaag een Bullet Journal gekregen,ik ga eerst op vakantie daarna wil ik beginnen ik ben niet zo handig maar het lijkt me zo leuk om te beginnen nu mij vraagje verkoopt de Action spulletjes zoals malletjes om te beginnen?

  1. Zelf gebruik ik geen mallen, dus helaas kan ik je dat niet zeggen. De action heeft wel hele fijne lijmrollers en washi tape :-).

 2. Hoi Els!

  Ik kwam net je bericht over de action bujo v.s. De action bujo tegen op een fb bulletjournal pagina, en daar was ik benieuwd naar! (Ik ben zelf al in mijn 3e LT bezig, nu al ruim een jaar bezig met het concept bullet journal) en heb mij meteen ingeschreven op je nieuwsbrief en je socialmedia pagina’s!?

  Wat een duidelijke en fijne uitleg kan jij geven zeg! En ik zie zoveel andere leuke creatieve onderwerpen voorbij komen?

  Nu ik tijdelijk thuis zit en niet veel buiten kom heb ik genoeg tijd en voornamelijk zin om wat nieuwe dingen te proberen en deze blog inspireerd mij heel erg!
  Dankjewel alvast daarvoor! ☺️

  Ik hoop nog veel meer te ontdekken op creatief gebied ?
  Groetjes, Marije

 3. Ontzettend mooi weer, wat jij er al mee gedaan hebt, en jouw calligraphy ziet er al heel goed uit hoor, neem dat maar aan van een oude rot 😉 Ik heb het ook gedaan ooit, en deed al mijn huiswerk met vulpen, maar dan de calligrapheer pennen, hahahaha

  Je bent echt weer lekker bezig zo!

  X

 4. Wat super leuk om te zien dat je ook een bullet journaal hebt..
  Ik zelf ben der onwijs aan verslaaft en koop dan ook regelmatig nieuwe grief der voor…
  Ik zal der ook een keer een artikel over proberen schrijven..

 5. Het ziet er gelijk al zo mooi en netjes bij je uit! Alsof je al jaren een Bullet Journal bijhoud! Ik was er vorig jaar eentje gestart maar na twee maanden vond ik het niet netjes genoeg worden en belandde die in de kast. Vorige week ben ik weer een nieuwe gestart omdat ik het toch wel ideaal vind, zo’n leeg boekje die je helemaal naar eigen smaak en invulling kan gebruiken.

 6. Leuk gedaan. Mijn dochter en ik hebben vorige week ook allebei een bullet journal gekocht. Maar ik weet niet zo goed hoe ik moet beginnen.
  Dat met die stiften testen is al een handig beginnetje ?

 7. Leuk die moodtracker! Ik heb ook een bullet journal, voor persoonlijke dingen en ook voor mijn blog planning, echt heel handig. Maar ik heb geen duur schrift omdat ik dan bang ben dat ik er niet in durf te schrijven. Ik heb een goedkoop Action ringband schrift.

  1. Voor mij is het juist een motivatie om iets te doen om dan wel gelijk zo’n boekje te kopen. Maar ik snap je wel hoor, vond het moeilijk beginnen in een schoon boekje ;-).

 8. Jaaa, ik heb een bujo! Een hele grote voor mezelf, op A4 formaat. En een kleine voor het bijhouden van onze gezamelijke afspraken. Daarnaast heb ik ook nog een Happy Planner agenda, voor de leuk. Mijn bullet journal is echt meer een journal (dus achteraf bijhouden wat er gebeurt is, en minder gericht op gebruik als agenda) en onze gezamelijke gebruiken we wel echt voor plannen. Mijn grote bujo is nu een jaar oud en het is echt heel leuk om door te bladeren. Ik ben heel wispelturig dus niks is georganiseerd of zo. Ik verander ook vaak van layout en wat ik wel of niet noteer. Dat vind ik het leuke aan zo’n lekker leeg schrift om in te kladderen.

  1. Ik heb zelf ook gewoon een agenda, ik gebruik mijn boekje ook meer als journal. Maar mijn rede is meer dat ik het boekje netjes wil houden, een agenda gebruik ik om te krassen ;-).

 9. Dat ziet er wel leuk uit zeg! Een testpagina voor pennen klinkt handig 🙂
  Zelf ben ik niet zo’n type voor een Bullet Journal, ik zou niet weten wat ik erin moet schrijven. Laatst zag ik bij iemand een Art Journal voorbij komen en dat spreekt me iets meer aan 😀

 10. Wat leuk om te zien dat jij ook echt hoofstukken maakt! Ik vind dat zelf ook een stuk fijner werken.
  Zo heb ik eerst alle jaaroverzichten achter elkaar, dan de maandoverzichten en dan pas de 52 weken agenda.
  Veel plezier nog met je bullet journal. Ziet er nu al mooi uit!

 11. Wat een leuke ideetjes allemaal! Zo’n bullet journal lijkt mij wel tof om bij jezelf stil te staan én om tegelijkertijd creatief bezig te zijn. Momenteel heb ik er de tijd niet voor, maar enkele ideetjes wil ik wel uitwerken, maar dan niet in een schriftje. Ik heb een klein ringmapje (gepimpt met allerlei prentjes & quotes die ik leuk vind) waar ik losse notities, lijstjes, gedachtenspinsels, … in bewaar. Geregeld ruim ik dit dan eens op zodat er ruimte is voor wat nieuws.

  Jouw begin ziet er alvast super uit! Mooi getekend & bedacht. Ben benieuwd naar het vervolg … 🙂

 12. Wat leuk zeg! Zelf heb ik niet zoveel met een bullet journal, weet niet zo goed wat ik er mee moet. Al vind ik het wel leuk om die van een ander te zien 🙂

 13. Je bullet journal ziet er nu al erg leuk uit! Lijkt me erg leuk en rustgevend om zoiets bij te houden. En wat mooi getekend, die ijsbeer!

 14. Ik denk en hoop dat eind van de maand je moodtracker voornamelijk licht blauw gekleurd zal zijn. Het hele artikel komt in ieder geval wel erg enthousiast bij me over. Ga zo door.
  En dan; Voor diverse creaties maak ik heel veel patronen en werk zodoende ook heel veel met gekleurde fineliners. Maar het valt me wel eens op dat ze redelijk snel leeg zijn. Dus sinds kort leg ik ze niet weer weg als ik er klaar mee ben, maar ik zet ze weg (eerst dopje er op) met de punt naar beneden in een oud glas. Dat scheelt echt. Wie weet heeft iemand wat aan deze tipt.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.