Bullet journal #1: een begin maken

27 Responses

 1. joyce schreef:

  Wat leuk allemaal ik heb vandaag een Bullet Journal gekregen,ik ga eerst op vakantie daarna wil ik beginnen ik ben niet zo handig maar het lijkt me zo leuk om te beginnen nu mij vraagje verkoopt de Action spulletjes zoals malletjes om te beginnen?

  • Els schreef:

   Zelf gebruik ik geen mallen, dus helaas kan ik je dat niet zeggen. De action heeft wel hele fijne lijmrollers en washi tape :-).

 2. Marije schreef:

  Hoi Els!

  Ik kwam net je bericht over de action bujo v.s. De action bujo tegen op een fb bulletjournal pagina, en daar was ik benieuwd naar! (Ik ben zelf al in mijn 3e LT bezig, nu al ruim een jaar bezig met het concept bullet journal) en heb mij meteen ingeschreven op je nieuwsbrief en je socialmedia pagina’s!?

  Wat een duidelijke en fijne uitleg kan jij geven zeg! En ik zie zoveel andere leuke creatieve onderwerpen voorbij komen?

  Nu ik tijdelijk thuis zit en niet veel buiten kom heb ik genoeg tijd en voornamelijk zin om wat nieuwe dingen te proberen en deze blog inspireerd mij heel erg!
  Dankjewel alvast daarvoor! ☺️

  Ik hoop nog veel meer te ontdekken op creatief gebied ?
  Groetjes, Marije

 3. Morgaine schreef:

  Ontzettend mooi weer, wat jij er al mee gedaan hebt, en jouw calligraphy ziet er al heel goed uit hoor, neem dat maar aan van een oude rot 😉 Ik heb het ook gedaan ooit, en deed al mijn huiswerk met vulpen, maar dan de calligrapheer pennen, hahahaha

  Je bent echt weer lekker bezig zo!

  X

 4. Karin schreef:

  Wat ziet dat er leuk uit? Ik heb soms te weinig tijd maar ben nu weer met frisse moed begonnen, zo leuk om te doen!

 5. Heidi schreef:

  Wat super leuk om te zien dat je ook een bullet journaal hebt..
  Ik zelf ben der onwijs aan verslaaft en koop dan ook regelmatig nieuwe grief der voor…
  Ik zal der ook een keer een artikel over proberen schrijven..

 6. Connie schreef:

  Erg leuk, Els. Ziet er al mooi uit! Ben benieuwd naar de volgende nieuwtjes.??

 7. Michelle schreef:

  Het ziet er gelijk al zo mooi en netjes bij je uit! Alsof je al jaren een Bullet Journal bijhoud! Ik was er vorig jaar eentje gestart maar na twee maanden vond ik het niet netjes genoeg worden en belandde die in de kast. Vorige week ben ik weer een nieuwe gestart omdat ik het toch wel ideaal vind, zo’n leeg boekje die je helemaal naar eigen smaak en invulling kan gebruiken.

 8. Marinda schreef:

  Leuk gedaan. Mijn dochter en ik hebben vorige week ook allebei een bullet journal gekocht. Maar ik weet niet zo goed hoe ik moet beginnen.
  Dat met die stiften testen is al een handig beginnetje ?

 9. Yolanda schreef:

  Leuk die moodtracker! Ik heb ook een bullet journal, voor persoonlijke dingen en ook voor mijn blog planning, echt heel handig. Maar ik heb geen duur schrift omdat ik dan bang ben dat ik er niet in durf te schrijven. Ik heb een goedkoop Action ringband schrift.

  • Els schreef:

   Voor mij is het juist een motivatie om iets te doen om dan wel gelijk zo’n boekje te kopen. Maar ik snap je wel hoor, vond het moeilijk beginnen in een schoon boekje ;-).

 10. Daenelia schreef:

  Jaaa, ik heb een bujo! Een hele grote voor mezelf, op A4 formaat. En een kleine voor het bijhouden van onze gezamelijke afspraken. Daarnaast heb ik ook nog een Happy Planner agenda, voor de leuk. Mijn bullet journal is echt meer een journal (dus achteraf bijhouden wat er gebeurt is, en minder gericht op gebruik als agenda) en onze gezamelijke gebruiken we wel echt voor plannen. Mijn grote bujo is nu een jaar oud en het is echt heel leuk om door te bladeren. Ik ben heel wispelturig dus niks is georganiseerd of zo. Ik verander ook vaak van layout en wat ik wel of niet noteer. Dat vind ik het leuke aan zo’n lekker leeg schrift om in te kladderen.

  • Els schreef:

   Ik heb zelf ook gewoon een agenda, ik gebruik mijn boekje ook meer als journal. Maar mijn rede is meer dat ik het boekje netjes wil houden, een agenda gebruik ik om te krassen ;-).

 11. DinjaDONUT schreef:

  Dat ziet er wel leuk uit zeg! Een testpagina voor pennen klinkt handig 🙂
  Zelf ben ik niet zo’n type voor een Bullet Journal, ik zou niet weten wat ik erin moet schrijven. Laatst zag ik bij iemand een Art Journal voorbij komen en dat spreekt me iets meer aan 😀

 12. Lieke schreef:

  Wat leuk om te zien dat jij ook echt hoofstukken maakt! Ik vind dat zelf ook een stuk fijner werken.
  Zo heb ik eerst alle jaaroverzichten achter elkaar, dan de maandoverzichten en dan pas de 52 weken agenda.
  Veel plezier nog met je bullet journal. Ziet er nu al mooi uit!

 13. Myriam schreef:

  Wat een leuke ideetjes allemaal! Zo’n bullet journal lijkt mij wel tof om bij jezelf stil te staan én om tegelijkertijd creatief bezig te zijn. Momenteel heb ik er de tijd niet voor, maar enkele ideetjes wil ik wel uitwerken, maar dan niet in een schriftje. Ik heb een klein ringmapje (gepimpt met allerlei prentjes & quotes die ik leuk vind) waar ik losse notities, lijstjes, gedachtenspinsels, … in bewaar. Geregeld ruim ik dit dan eens op zodat er ruimte is voor wat nieuws.

  Jouw begin ziet er alvast super uit! Mooi getekend & bedacht. Ben benieuwd naar het vervolg … 🙂

 14. Anita | Mindjoy schreef:

  Onwijs leuk Els! En ook super tof om te lezen dat mijn artikel je over de streep trok! Nog aan de slag gegaan met de bomen ;)?

 15. Simone schreef:

  Wat leuk zeg! Zelf heb ik niet zoveel met een bullet journal, weet niet zo goed wat ik er mee moet. Al vind ik het wel leuk om die van een ander te zien 🙂

 16. Jolanda schreef:

  Wat ontzettend leuk!! Ik zou er zooo graag ook een willen, maar heb er de tijd niet voor helaas.

 17. Romy schreef:

  Je bullet journal ziet er nu al erg leuk uit! Lijkt me erg leuk en rustgevend om zoiets bij te houden. En wat mooi getekend, die ijsbeer!

 18. Ed Buysman schreef:

  Ik denk en hoop dat eind van de maand je moodtracker voornamelijk licht blauw gekleurd zal zijn. Het hele artikel komt in ieder geval wel erg enthousiast bij me over. Ga zo door.
  En dan; Voor diverse creaties maak ik heel veel patronen en werk zodoende ook heel veel met gekleurde fineliners. Maar het valt me wel eens op dat ze redelijk snel leeg zijn. Dus sinds kort leg ik ze niet weer weg als ik er klaar mee ben, maar ik zet ze weg (eerst dopje er op) met de punt naar beneden in een oud glas. Dat scheelt echt. Wie weet heeft iemand wat aan deze tipt.

 19. lifestylemommys schreef:

  Wat een leuke moodtracker. Echt mooi gemaakt en wel slim dat je ook hoofdstukken gemaakt heb.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.