DIY #29: Sinterklaas Surprise

DIY sinterklaas surprise maken knutselen ideeen
Het is alweer bijna 5 december. Voor veel mensen de tijd om voor elkaar een leuke surprise te maken. Maar wat ga je voor je lootje knutselen? Elk jaar vind ik het toch best weer lastig. In deze DIY laat ik je zien hoe ik mijn algemene sinterklaas surprise heb gemaakt, het kasteel van Sinterklaas. Deze surprise is voor iedereen te gebruiken en makkelijk te maken. Veel spullen die je nodig zult hebben heb je waarschijnlijk al in huis :-). De Sint, pietjes en Amerigo afbeeldingen vind je gratis in deze DIY.

Benodigdheden

– 1x kleine platte kartonnen doos, die van mij is 29 cm breed, 20 cm diep en 8 cm hoog.
– 1x kartonnen doos groter als de kleine doos
– Washi tape en/of plakband
– Schaar en/of stanleymes
– Liniaal
– Lijm
– Kleurenprinter (bij voorkeur met iets dikker papier)
– Spulletjes om je kasteel te versieren, denk aan gekleurd papier, lint, stiften en washi tape.
– Plakband

Makkelijk een sinterklaas surprise maken

1. Pak het kleine karntonnen doosje. Je kunt daarin je cadeautje doen. Je kunt het doosje heel goed dichtplakken, maar als je het leuk vind dat de surprise nog een beetje heel blijft zorg dan dat de onderkant makkelijk open te maken is. Je kunt ook later een cadeautje boven op het kasteel zetten. Daar kies ik voor.
begin sinterklaas surprise maken doos karton

2. Meet de zijdes van je doos op. De lange zijde is bij mij 29 cm breed en de korte zijde is 20 cm. Hoe hoog je je kasteel maakt kan je zelf bepalen, maar doe de hoogte zeker 5 cm meer dan de hoogte van het kleine doosje. Ik snij (je kunt ook knippen, maar snijden gaat mooier en makkelijker) uit de grote doos 4 rechthoeken. 2 rechthoeken die passen op de lange zijde en 2 rechthoeken die passen op de korte zijde. In mijn geval is het stuk wat straks komt op de lange zijde 29 cm breed en 15 cm hoog. Het stuk dat op de korte zijde komt is 20 cm breed en ook 15 cm hoog.
sinterklaas surprise karton op maat maken

3. Knip of snij (voorkeur snijden met stanleymes) aan de bovenkant (lange zijde) van de rechthoekige delen vierkantjes. Hiermee maak je de kantelen van het kasteel. Het mooiste is als je op de hoeken niks wegsnijdt. Gebruik ook geen pen om te markeren waar je wilt snijden net zoals ik… de achterkant van de kantelen blijf je zien, dus ook als je pen gebruikt om af te tekenen :-(.
sinterklaas surprise kasteel karton idee

4. Lijm de karntonnen delen op de zijkanten van je kleine doos met cadeautje. Nu zie je ook goed wat ik bedoelde met geen pen gebruiken :-(. Laat alles goed drogen.
Sinterklaas kasteel in elkaar zetten

5. Tijd om het kasteel te gaan versieren. Je kunt het kasteel verder afmaken door details toe te voegen. Hoeveel bepaal je natuurlijk zelf :-). Ik zal laten zien wat ik allemaal heb gedaan :-).
– Stenen van het kasteel heb ik gemaakt met washi tape (kan ook met gekleurd papier).
– Een toegangsdeur en ramen heb ik gemaakt met gekleurd papier en een stift.
– Een klimop langs de muur van het kasteel, dit lint had ik nog liggen en vond ik leuk om toe te passen :-).
Sinterklaas surprise versieren

6. En als laatste plakte ik op mijn kasteel Sinterklaas, zwarte pieten en Amerigo (Klik hier om deze afbeeldingen gratis te downloaden). Print de afbeeldingen (liefst op iets dikke papier) uit, knip de sinterklaasfiguurtjes uit het papier en plak ze naar wens op je kasteel.

Met het cadeautje op het dak is de surprise af. Hopelijk ga je er iemand heel blij mee maken :-).
Sinterklaas surprise algemeen ideeën knutselen

Ben jij van de sinterklaas surprises maken?

Heb je deze DIY al gezien? Een sinterklaas slinger maken
SInterklaas versiering zelf maken slinger zwarte piet DIY

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY #28: Het maken van je eigen schilderij voor kerst
DIY #27: Sinterklaas versiering Slinger
DIY #26: Eigen lettertype maken
DIY #25: Waxinelichthouder maken
DIY #24: Maak je eigen quote
DIY #23: Persoonlijk Moederdagcadeau maken
DIY #22: Zelf cadeaudoosjes maken
DIY #21: Paaseieren maken en schilderen
DIY #20: een miniatuur tuin maken

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , , ,

18 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

Sites That Link to this Post

 1. 5x niet standaard Sinterklaasblogs | 22 november 2016
 1. Rita Lemmens schreef:

  Super leuk gedaan!! Een echte aanrader!!

 2. Morgaine schreef:

  whahahahaha ik zat mij net te bedenken Els… Zou het niet wat zijn als je volgend jaar ook wat surprise DIY’s gaat bloggen, niet slechts 1, maar een hele reeks, ik denk dat je hier heel veel mensen mee blij zou maken in de toekomst 😉 Het is ook iets wat je natuurlijk over het hele jaar kunt verdelen qua verzinnen en eventueel maken voor je blog, plus voor jezelf heb je genoeg in storage dan om waar dan ook zo een surprise in te ruimen met alleen nog een gedicht en cadeautje, 😛

  X

 3. Dit artikel komt precies op het goede moment. Wat mooi gemaakt, en zo leuk met zo’n klimop detail.

 4. Leuk! Ik heb wat inspiratie nodig om een surprise te maken, dank je wel 😉 Mijn dochter mag dit jaar namelijk haar eerste surprise maken voor school.

 5. Yvonney schreef:

  Wat een leuk idee! Surprises heb ik al een tijdje niet gemaakt, dit zou ik ook met zoonlief kunnen maken in het weekend. Hebben we weer wat leuks te doen.

 6. Angèlique schreef:

  Leuk! Heb een keer iets soortgelijks gemaakt, de mijne was knalroze!

 7. Miranda schreef:

  Wow wat een geweldig idee!

 8. Charel schreef:

  Super leuk! Niet al te veel voor nodig ook! Leuk als surprise!

 9. dedotties schreef:

  Wat leuk! En zo simpel om te maken, fijn!

 10. Inge schreef:

  Ik vond het altijd heel leuk om te doen, maar hoef het sinds groep 8 al niet meer te doen. Leuk bedacht, hier gaan veel mensen iets aan hebben!

 11. M.Th. schreef:

  Heel gaaf, deze surprise.

 12. Jenn schreef:

  Ik vond surprises maken altijd zo leuk om te doen! Inmiddels is het al jaren niet meer nodig, maar stiekem vind ik dat best nog eens jammer.

 13. Sammie schreef:

  Oh wat is die gaaf! Ik hoef gelukkig geen surprises meer te maken, maar anders was ik voor deze gegaan 🙂

 14. zazazoobeauty schreef:

  Wat leuk alweer. Lekker eenvoudig maar het resultaat is top

 15. Connie schreef:

  Echt een verrassing deze surprise. 😀Eenvoudig, maar erg leuk gemaakt.

 16. Nicole Orriëns schreef:

  Ja, ik doe het altijd wel. Ondanks het feit dat ik helemaal geen knutselaar ben.

 17. Tamara TS schreef:

  Te leuk weer! Ik ben nogal ongeduldig en onhandig met knutselen en toch vond ik surprises maken altijd leuk. De laatste die ik me kan herinneren is een sneeuwpop van 2 holle piepschuimballen waar je normaal bloemen of takken in prikt. Zelf nog het sjaaltje gebreid bij oma. 😊

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top