Reclame

DIY #49: Onderzetters en tegeltjes maken

DIY HEMA Keramiek Rub on tegels onderzetters
Reclame

DIY HEMA Keramiek Rub on tegels onderzetters
Een paar weken geleden plaatste ik een review over keramiek DIY producten van de HEMA. Ik liet zien hoe ik met deze producten drie wandbordjes heb gemaakt. Ik was zo enthousiast dat ik besloot om ook de onderzetters en tegeltjes te kopen. Ik had namelijk nog genoeg rub-on stickers over :-). Vandaag laat ik zien hoe ik deze onderzetters en tegeltjes heb gemaakt.

Benodigdheden voor de tegeltjes en onderzetters DIY:

Rub-on sticker set, 8 vellen, per set € 4,-
HEMA rub on set stickers keramiek
Keramiek tegels, 2 stuks, € 3,-
HEMA tegels DIY keramiek
Keramiek onderzetter, 4 stuks, € 6,-
HEMA onderzetters DIY keramiek
Keramiek markers, € 6,50
HEMA keramiek markers DIY
Spiritus en een keukenpapiertje om de tegeltjes en onderzetters schoon en vetvrij te maken.

Onderzetters decoreren

Als eerste maakte ik een serie onderzetters. Ik zocht tussen mijn rub-on stickers afbeeldingen die qua sfeer en kleur bij elkaar pasten. Ik koos voor twee verschillende vissen en koraal. De vis heb ik door het midden geknipt, zodat deze niet gewoon standaard in het midden staat maar juist het beeld in en uit zwemmen.

Advertentie

Voordat ik de rub-on stickers op de onderzetters kon wrijven, heb ik ze eerst schoon en vetvrij gemaakt met spiritus. De rub on stickers legde ik op de gewenste plaats op de onderzetter en met het stokje wreef ik de rub-on sticker op de onderzetter.

Tip: door het wrijven wil het beschermvel wel eens te vroeg loslaten, houd deze met een vinger op zijn plaats als je gaat wrijven met het stokje. Al de rub on sticker namelijk een beetje scheurt, ga je die scheuren na het bakken zien. Ik spreek uit ervaring ;-).

HEMA onderzetters keramiek DIY vossen koraal

Tegeltje decoreren

Toen ik de tegeltjes bij de HEMA zag liggen, had ik gelijk een idee. Ik wilde een tegeltjes wijsheid maken. Bij de rub-on stickers zaten namelijk een paar geschikte quote’s.

Als eerste wreef ik de quote op de tegel. Daarna heb ik met een keramiek marker in de kleur goud, motieven aan de zijkanten getekend.
HEMA rub on keramiek marker tegeltje wijsheid

In de oven

Na de rub-on stickers en de keramiek marker te hebben aangebracht was het tijd om alles in de oven te stoppen. Hopelijk komt alles er goed uit… En dat was! Ik had ook niet anders verwacht, want bij de wandborden ging het ook goed.

Het eindresultaat

Advertentie

De onderzetters waren gelijk klaar toen ze afgekoeld waren voor gebruik. Bij de tegeltjes heb ik het haakje om de tegel op te hangen nog vast moeten maken.
HEMA rub on onderzetters DIY Keramiek

HEMA_DIY tegeltjes keramiek stickers markers

Wat vind je van het resultaat? Is dit ook iets voor jou om te doen?

Gerelateerde artikelen:

DIY #48: Last minute en low budget Valentijnscadeau
DIY #47: Tegoedbonnen maken voor Valentijn, incl. gratis printable
DIY #46: Cadeaukaartjes maken voor sieraden / kleine cadeautjes, incl. gratis printables
DIY #45: Kleine budget proof kerst DIY projectjes
DIY #44: Zelf kerstballen maken met string art
DIY #43: Gratis printable Sinterklaas en pietjes taart decoratie

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

Reclame

12 reacties

  1. Wat leuk! Ik heb nog porseleinstiften, maar die stickers ken ik niet. Als je die afbakt zitten ze vast zeg maar? Kan dat ook in de vaatwasser?

  2. Mooi hoor! Alweer een nieuwe te uniek die ik nog nooit ergens gezien heb! En de onderzettend kun je meteen gebruiken.
    De tegeltjes hangen ook mooi. Mooie teksten.

  3. Vooral de onderzetters zijn mooi. Dat je de vissen hebt doorgeknipt en zo van de onderzetters laat zwemmen is een originele vondst!

  4. Gaaf zeg! Ze zijn echt goed gelukt. Onwijs leuk hoe je van de tegeltjeswijsheden ook door het tekenwerk échte tegeltjeswijsheden hebt gemaakt 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.