Reclame

DIY String Art voor kerst #16

String art kerst DIY
Reclame

String art kerst DIY
Mijn eerste DIY op mijn blog was het maken van string art. Misschien ken je het artikel nog? In dit artikel had ik allemaal dingen gemaakt voor in huis. Maar waarom niet een string art speciaal voor kerst? In dit artikel mijn string art speciaal voor de kerst.

Eigenlijk is het maken van string art erg makkelijk, mocht je toch graag een uitgebreide uitleg willen hebben kun je kijken in mijn vorige artikel over string art.

Benodigdheden

Voor een string art heb je niet zoveel nodig. Als eerste een patroon. Speciaal voor kerst ben ik gaan zoeken op google voor een leuk patroon om te gebruiken. Normaal maak ik patronen graag zelf maar soms is het ook makkelijk google te gebruiken. Internet staat namelijk vol met leuke plaatjes. Ik heb voor deze keer gekozen voor hertjes. Passen mooi bij de hertjes op mijn kerstschaal die ik eerder maakte. Naast het patroon heb je ook nog een plankje nodig, die is minimaal zo groot is als je uitgeprinte patroon. Verder plakband, schaar, spijkers, wol of trouw en een hamer.
benodigdheden
lijn

Let’s start

Plak het patroon op je plankje. Dan is het tijd om de spijkers in het hout te slaan :-). Dit kan wel eens meer tijd kosten dan je denkt! Ik heb bij deze string art ervoor gekozen om de spijkers vrij dicht bij elkaar te doen.
spijkers met een hamer in hout slaan
lijn
Omdat ik een lamme arm kreeg van de spijkers in het hout slaan, ben ik gestopt toen ik één hert af had. Tijd voor de wol! Als eerste ben ik met de wol langs de buitenkant van de spijkers gegaan. Daarna ben ik de binnenkant willekeurig gaan opvullen.
hert met wol
lijn
En het laatste hert is ook af :-)!
sting art kerst DIY
lijn

Wat vind je van mijn string art?

Wat vind je van mijn plankje met hertjes? Heb je zelf al eens een string art gemaakt?

lijn

Gerelateerde artikelen:

DIY Kerstboom maken met lintjes #15
DIY Een kerstschaal maken #14
DIY Herfst Dennenappels schilderen #13
DIY Stempel maken #12
DIY Canvas Kraamcadeau #11
DIY Roosjes van vilt #10
DIY Etagère #9
DIY Moederdag cadeau #8
DIY Pasen Kuikentjes op tak #7
DIY Pasen Kuiken in pot #6
DIY Pinterest Haasje #5
DIY Bloempotjes versieren #4
DIY Herinneringsbord 2015 #3
DIY Kersttafereel in een potje #2
DIY String Art #1

© Nobody ELSe

Reclame

19 reacties

  1. Dit doet me zo ontzetten denken aan mijn basisschooltijd! Hartstikke leuk om te doen, en misschien wel een ideetje om weer eens te doen. Ik heb nog plankjes hout liggen. En veel van die ikea-spijkertjes. Hmmm.

  2. Ontzettend leuk maar wel monikkenwerk zo, hahaha Je hebt wel iets moois en blijvends. Ik weet nog dat ik dit op de lagere school al deed met handarbeid. Toen maakten we vooral paradoxen eigenlijk, wat we nu met zentangle doen, rijtje spijkers tegenover elkaar is dan genoeg 😉 Hele mooie effecten kun je dan maken, vooral als je het met nog dunner draad doet zoals naaigaren deden wij het mee.

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

nl_NLNL