DIY #80: Uitleg Explosie doosje maken, incl. gratis printable

DIY Explosie doosje maken gratis printable
Reclame

DIY Explosie doosje maken gratis printable
Vandaag leg ik stap voor stap uit hoe je een explosie doosje maakt. Leuk om een klein cadeautje/geld in te doen en te versieren met plaatjes en/of foto’s. Natuurlijk met een gratis printable zodat deze DIY makkelijk te maken is.

Benodigdheden Basis Explosie doosje

Voor de basis van een explosie doosje heb je niet veel nodig. De benodigdheden heb je waarschijnlijk al in huis en zijn budgetproof :-).

  • Gratis printable van het doosje
  • Printer
  • A4 papier voor in printer, liefst iets dikker, ongeveer 200 grams. Mijn doosje is wit, maar je kunt ook gekleurd papier gebruiken.
  • Stanleymes en snijmat
  • Dubbelzijdige tape

Uitleg, hoe maak je een explosie doosje

Print de gratis printable op het papier. Snij daarna het doosje (bodem en deksel) uit het papier. Ril de stippellijntjes. Dit doe je door zachtjes met een stanleymes over het papier te gaan, maar het papier niet door te snijden. Zo ontstaat een vouwlijn die makkelijk te vouwen is.

Bodem: De kant waarop de print staat is de onderkant/buitenkant van het doosje. Vouw alle vouwlijnen zoals je op de foto kunt zien. De hartjes vouwen naar binnen. Je ziet op de foto geen print meer, dit is de binnenkant van het doosje. De print zit aan de onderkant. Je hebt bij de bodem geen lijm/tape nodig, echt alleen vouwen :-).
Explosie doosje Printable cadeaudoosje

Advertentie

Deksel: Bij de deksel is de kant met print de binnenkant. Doe op de plakrandjes dubbelzijdige tape en plak de deksel in elkaar.
DIY Explosie doosje kaart geschenk deksel

Als je de deksel op de in elkaar gevouwen bodem zet, is de basis van je doosje klaar :-).
Explosion gift box DIY cadeaudoosje

Explosie doosjes versieren

Alleen een basis doosje is natuurlijk niet zo leuk als een versiert doosje :-). Daarom heb ik mijn doosje nog helemaal beplakt. Hiervoor kun je van alles gebruiken. Kijk even wat je in huis hebt, denk daarbij aan gekleurd papier, papierblokken met papier met patronen en afbeeldingen, stickers, washi tape, lintjes, zelf handletteren, kleuren, stempels enzovoort. Maar denk ook eens aan foto’s bijvoorbeeld, voor een extra persoonlijk doosje :-). Hieronder leg ik uit hoe ik mijn doosje heb gemaakt. Binnenkort zal ik nog een artikel plaatsen met nog meer inspiratie :-).

De binnenkant
Als eerste maakte ik de binnenkant van het doosje af. Op 5 zijden plakte ik roze papier. Daarop plakte ik papier met een patroontje. Deze komen uit een luxe papierblok van DecoTime.

Op de patroontjes plaatste ik een afbeelding van een konijntje, giraffe, vlinder en een bloem. De hoeken versierde ik nog met vlinders en bladeren. Al deze afbeeldingen komen ook uit een luxe papierblok van DecoTime. Ik gebruik graag afbeeldingen die in één blok zitten, dan passen ze qua kleur vaak al goed bij elkaar 🙂

Als laatste plakte ik in het midden de tekst ‘Van harte gefeliciteerd’. Deze afbeelding heb ik zelf gemaakt en de gratis printable kun je downloaden in dit artikel: Printable: Speciale Nederlandstalige labels voor o.a. kaarten maken.
Explosie doosje maken uitleg printable makkelijk

Advertentie

De deksel
De deksel versierde ik ook met roze papier en papier met een patroontje. Verder plakte ik nog twee afbeeldingen van bloemen en een banner met de tekst ‘Van harte gefeliciteerd’ (Klik hier voor de gratis printable van deze banner) op de dekels. Als finishing touch maakte ik om de rand van de deksel nog een lintje vast.
doosje maken papier uitleg deksel

De buitenkant
Als laatste versierde ik de buitenkant van het doosje. Eerst plakte ik papier met een roze print op het doosje. Daarna versierde ik deze nog met een paar afbeeldingen van hartjes, een strik en bladeren (Decotime Luxe papierblok). Let erop dat de rand van de deksel 2,5 cm is. Plak je plaatjes aan de bovenkant, dan kan het zijn dat je ze niet ziet :-).
Explosie doosje bodem printable

Mijn explosie doosje

En zo is mijn doosje uiteindelijk geworden.
Explosie doosje Action decotime makkelijk goedkoop
Explosie doosje maken uitleg printable makkelijk

Is met maken van zo’n doosje ook echt iets voor jou?

Gerelateerde artikelen:

DIY #79: Cadeaudoosjes maken met deksel (gratis printables)
DIY #78: Slinger maken voor kerstkaarten
DIY #77: Houten servethouder maken (super makkelijk!)
DIY #76: Maak je eigen winterse kerstdecoratie
DIY #75: Feestelijke cadeautjes maken van geld en cadeaubonnen
DIY #74: Cadeaukaartjes maken en inpaktips voor Sinterklaas
DIY #73: Maak je eigen sinterklaas dobbelspel voor pakjesavond (gratis printables)

Meer DIY, klik hier >

© Nobody ELSe

16 reacties

  1. Dankjewel voor de goede uitleg en de mooie labels. Ik heb een leuk doosje voor mijn dochter, die komende week 40 wordt, gemaakt.
    Fijn weekend en groetjes, Marij.

  2. Dit doosje heb ik met mijn kleinzoon gemaakt, voor de verjaardag van zijn moeder. Het was er leuk om te doen,en ook een heel persoonlijk kadoosje geworden 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.