Reclame

Haken #9: Gehaakte Disney figuren

Haken haakpatronen disney gratis
Reclame

Haken haakpatronen disney gratis
Nu ik echt de smaak te pakken heb qua haken ben ik niet meer te stoppen ;-). Vandaag laat ik je 3 disney figuren zien die ik laatst gehaakt heb. Ik vertel je mijn ervaringen en deel ook waar je de (gratis) haakpatronen kunt vinden.

Gehaakte Vriendin van Stitch

Als eerste maakte ik Stitch van Lilo & Stitch. Nou ja, eigenlijk niet helemaal waar. Ik had namelijk niet het juiste blauw om Stitch te maken. Daarom koos ik ervoor om de vriendin van Stitch te maken. Deze kleuren garen had ik nog liggen. De garen die ik gebruikte komen van de Action en HEMA en ik gebruikte haaknaald 3.

Het gratis patroon van Stitch kun je vinden op: The Duchess’ Hands. Het is wel een Engels patroon. Ik moest wel even wat termen opzoeken, bijvoorbeeld hdcinc. Maar met een site waar alles op vertaald staat gaat het prima.
haken disney stitch lilo

Advertentie

haken disney lilo en stich gratis haakpatroon

Gehaakte Iejoor van Winnie de Poeh

Op de site van Sabrina Crochet vond ik een hele serie van gratis Haakpatronen van Winnie de Poeh. Alle patronen zijn in het Nederlands beschikbaar. Super fijn. Het meeste fan ben ik van Iejoor dus besloot ik deze te gaan haken. Iejoor haakte ik met rest garen met haaknaald 2,5 en haaknaald 3.

Het patroon is duidelijk en makkelijk geschreven. Wel vond ik de oren erg lastig om te maken. Dit werkte met een rij van vaste en een keerlosse. Ik had nog niet vaak gedaan. Dus een paar keer gingen de oren mis. Ik haakte namelijk te strak. Om dit probleem op te lossen heb ik een haaknaald groter gepakt, zo kreeg ik het wel voor elkaar. Het strikje was wel een erg klein onderdeel. Dit blijf ik toch wel lastig vinden. Ook deze mislukte een paar keer, en nu is deze helaas nog niet perfect. Toch ben ik zeer tevreden. Is Iejoor geen schatje?
Iejoor winnie de Poeh haakpatroon
Iejoor winnie de Poeh haakpatroon gratis

Gehaakte Perry het vogelbekdier

Vroeger keek ik heel vaak naar Phineas en Ferb, een tekenfilm over 2 jongetjes die van alles bouwen. Hun huisdier is Perry het vogelbekdier. Niet alleen een vogelbekdier trouwens, hij is ook geheimagent ;-).

Het gratis haakpatroon van Perry kun je vinden op de site My Backyard Monsters. Perry heb ik gehaakt met standaard katoen garen van de HEMA en kantoen uit een garen- en breiwinkel Cotone. Ik gebruikte Clover haaknaald 2,75.

Advertentie

Het patroon leek me erg makkelijk. Met de nadruk op leek… Het lichaam was zo gemaakt, hetzelfde gold voor de pootjes en de staart, maar het bekje was echt een probleem. Gelukkig werd ik erg lief geholpen op een Facebookgroep over haken waar ik lid van ben. Nogmaals bedankt voor de uitleg hoe het bekje te haken:-).
Perry het vogelbekdier haken gratis patroon

Disney haakpatronen Perry makkelijk gratis

Ben je ook een Disney fan?

Gerelateerde artikelen:

Haken #8: Kleurrijke Ezel “Pedro” Simply Haken
Haken #7: Gehaakte katjes met gratis haakpatronen
Haken #6: Diverse haakpakketten
Haken #5: Rico Creative Bubble “spons” garen incl. patronen
Haken #4: Gehaakte hondjes
Haken #3: Superlieve minidiertjes
Haken #2: Oefenen, oefenen en oefenen!
Haken #1: Elk begin is moeilijk, haakles!

© Nobody ELSe

Reclame

20 reacties

  1. Hoi hoi, even een vraag. Ik wil Stitch gaan haken maar omdat het een Engels patroon is kom ik er niet goed uit. Heb jij een goede vertaal site voor mij.

    Groetjes Laura

    1. Helaas die ken ik ook niet. Maar als je op google zoek naar vertaalschema haaksteken kom je vast een heel eind :-). Succes.

  2. Ik ben geen Disneyfan, maar ik vind je amigurumi prachtig geworden! Je haakt heel netjes constant en ook het in elkaar zetten is zo te zien voor jou geennprobleem. Ik denk zo maar dat er nog heel wat gaan volgen 😉

  3. Aaah zo lief! Bij de eerste foto van Iejoor dacht ik even dat je alleen het hoofd had gemaakt, hihi! Perry ken ik helemaal niet, maar hij klinkt als de pinguïns uit Madagascar. 😉

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.