Haken #22: Vlaggetjes slinger incl. gratis patroon

Haken vlaggetjes slinger gratis patroon
Reclame

Haken vlaggetjes slinger gratis patroon
Het leven is een feestje maar je moet zelf de slingers ophangen :-). En wat is er dan leuker dan een zelf gehaakte vlaggetjes slinger? In dit artikel een makkelijk gratis haakpatroon om deze gehaakte slinger zelf te maken en natuurlijk geef ik ook een korte uitleg met tips. Ideaal om restjes garen op te maken.

Haakpatroon voor vlaggetjes

Om de slinger te maken begin je met het maken van losse vlaggetjes. Ik maakte 6 mintkleurige vlaggetjes en 5 grijze vlaggetjes. Ik gebruikte “Medium” garen van de Action met haaknaald 3,5.

Toer 1: Haak 2 losse.
Toer 2: Haak in de 2de losse vanaf je haaknaald 2 vasten gevolgd door 1 losse.
Toer 3: Keer je werk en haak in de laatste vaste van de vorige toer 1 vaste. Haak in de andere vaste 2 vasten. Je hebt nu in totaal 3 vasten. Haak daarna weer 1 losse.
Toer 4: Keer je werk, begin met 1 vaste in de eerste 2 vasten, in de laatste vaste doe je weer 2 vaste. Totaal 4 vasten. Haak weer 1 losse.
Toer 5 – enzovoorts: Keer je werk, maak in elke vast 1 vaste, behalve in de laatste vaste van elke toer doe je 2 vaste. Zo meerder je steeds met 1 vaste per toer. Maak je vlaggetje zo groot als je wilt. Ik ben gestopt toen ik 28 vasten had in de laatste toer.

Tip: Gaan je vlaggetjes een beetje krullen, leg er iets zwaars op om ze een beetje plat te drukken

Haken vlaggetjes slinger steken patroon

Vlaggetjes aan elkaar maken tot een slinger

Advertentie

In totaal haakte ik 11 vlaggetjes. Om deze aan elkaar te maken gebruikte ik wit “medium” garen van de HEMA en haaknaald 3,5.

Als eerste haakte ik 30 lossen. Ik pakte daarna één vlaggetje. Met het witte garen maakte ik in elke vaste van het vlaggetje ook een vaste, na de laatste vaste van het vlaggetje deed ik 1 losse. Vervolgens pakte ik een nieuw vlaggetje en maakte deze ook vast door in elke vaste van het vlaggetje een vaste met wit garen te maken. Na elke vlaggetje deed ik 1 losse. Hiermee ging ik door tot ik al mijn vlaggetjes had vastgemaakt. Na het laatste vlaggetje haakte ik nog 30 lossen.
Als laatste haak je 1 losse, keer je haakwerk en haak nu in elke losse en vaste, één vaste over de hele lengte van je slinger.
Haken vlaggetjes slinger close up

Het eindresultaat, de gehaakte vlaggetjes slinger

En dit is mijn slinger geworden :-). In welke kleurtjes zou jij een slinger willen maken?
Haken vlaggetjes slinger eindresultaat

Gerelateerde artikelen:

Haken #21: Diverse haakpakketjes uit Nederlandse winkels
Haken #20: Paardje Piem nr2, het sprookjespaard
Haken #19: Neil de Narwal en Wendy de walvis
Haken #18: Zeemeermin
Haken #17: Buideltasje/cadeautasje
Haken #16: Pasen, eendje
Haken #15: Pasen, konijn
Haken #14: Duitse kant-en-klare haakpakketjes
Haken #13: Paardje Piem

Meer artikelen over haken, klik hier >

Het patroon, uitleg en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.
© Nobody ELSe

15 reacties

  1. Heel mooi, zou leuk zijn om oo te hangen in de kamer van mijn kleindochter Hoeveel bolletjes garen heb ik nodig om dit te haken?

  2. Vlaggetjes slinger om zelf maken is dit echt schitterend geworden. Echt super mooi gedaan. En heel leuk idee van je. De kleuren vind heel erg mooi. Echt creatief ben je. Fijne dag.

  3. Superleuk! Vorige week mijn lapjesdeken afgemaakt na maanden eraan gewerkt te hebben en toen die af was viel ik in een gat, ik had geen idee waar ik aan ging beginnen. Nu wel!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.