Zelf kaartjes maken #17: Halloween griezelige kaarten

kaarten maken halloween stoer jongen
Reclame

kaarten maken halloween stoer jongen Halloween komt steeds dichterbij… Oh, spannend of niet? Ik heb zelf niet zo veel met Halloween toch vond ik het leuk om wat griezelkaarten te maken. Deze kaarten zijn natuurlijk ook geschikt voor een verjaardagskaart voor een stoere jongen of meid :-).

Zelf halloween kaarten maken?

Ik heb 4 verschillende Halloween griezelkaarten gemaakt. Ik zal bij elke kaart uitleggen hoe ik deze heb gemaakt. De patronen van de vleermuis en het spook, vind je bij de tutorial Halloween figuren van vilt. Deze kun je gebruiken voor de kaarten.

Kaart 1: Happy Halloween

Voor de kaart begon ik met een zwarte vierkante basiskaart. Deze kocht ik bij de Action. Op de kaart deed ik een oranje achtergrond net iets kleiner als de kaart zelf. Op deze oranje achtergrond tekende ik met een zwarte fineliner 2 spinnenwebben. Natuurlijk mochten de spinnetjes niet ontbreken. Onderaan de kaart plakte ik een vleermuis van vilt (klik hier voor het gratis patroon). Als laatste knipte ik uit tijdschriften diverse letters die “Happy Halloween” vormde.
Happy halloween kaart maken knutselen

Kaart 2: Spook in de spookstad

Bij deze kaart begon ik ook weer met een zwarte vierkante basiskaart. Daarop plakte ik een kleinere oranje achtergrond. Op de oranje achtergrond plakte ik zwart glitterpapier. Ook weer iets kleiner als de oranje achtergrond. Met de Double Do XL maakte ik huisjes van papier, deze plakte ik onderaan de kaart met pritt. In de lucht plakte ik het spookje van vilt (klik hier voor het gratis patroon). Met letters uit een tijdschrift maakte ik “Boooo”.
stoere kaart maken Halloween spook

Kaart 3: Halloween, lekker griezelen

Advertentie

De basis van deze kaart is een zwarte liggende kaart (ooit gekocht bij het Kuidvat). Daarop heb ik uit oranje papier een kleiner vlak gesneden als de basis en deze op de kaart geplakt. op de achtergrond heb ik weer met zwarte fineliner een spinnenweb gemaakt met 3 griezelige spinnen. In de hoek plakte ik een vilten vleermuis. Met letters uit een tijdschrift maakte ik dit keer het woord “griezelen”.
griezel kaart halloween zelf maken

Kaart 4: de halloween verjaardagskaart

Een griezelige verjaardagskaart voor stoere jongen en meiden :-). Deze kaart maakte ik ook met een zwarte liggende basis kaart. Ook hierop plakte ik een oranje achtergrond. Aan de bovenkant van de kaart plakte ik een stukje zwart glitterpapier. Links in de hoek plaatste ik een spook van vilt. Op de achtergrond van de kaart plakte ik plastic ogen, de spoken in het donker… Met letters maakte ik 3x “Boo”. Onderaan de kaart maakte ik met hetzelfde tijdschrift letters het woord “gefeliciteerd”.
verjaardagskaart stoere jongen meiden spook halloween

Vind je de kaartjes een beetje eng ;-)?

Gerelateerde artikelen:

Zelf kaartjes maken #16: Kaarten maken met Clear Stamps 2
Zelf kaartjes maken #15: Action Hobbykaart magazine
Zelf kaartjes maken #14: Mixed Media
Zelf kaartjes maken #13: Kaarten maken met Clear Stamps
Zelf kaartjes maken #12: Kaarten maken met vilt
Zelf kaartjes maken #11: Washi tape
Zelf kaartjes maken #10: Double Do XL
Zelf kaartjes maken #9: Kerstkaarten 2016 #2

Het patroon en deze tutorial zijn NIET voor commercieel gebruik en blijven ten alle tijde eigendom van Nobody ELSe.

© Nobody ELSe

14 reacties

  1. Ik vind ze ontzettend eng Els, hahahaha Nee, ze zijn gewoon lief en leuk 😀

    Vorig jaar kreeg ik er eentje van Sammie, zo leuk, ja die bewaar ik ook heel zuinig in mijn kistje, waar ook jouw kaarten in zitten 😉

    X

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.