Reclame

Knutseltip: Wax stempel

wax stempel maken
Reclame

wax stempel maken
De laatste tijd stuur ik weer meer post en doe ik ook regelmatig mee met cadeau uitwissel projecten. Ik ben dan ook steeds opzoek naar leuke dingen om post en pakketjes net iets extra’s te geven. Laatst was ik weer aan het shoppen op Aliexpress en kwam ik super gave wax stempels en waxstaafjes tegen. Ik vond het een leuk idee om mijn post echt te verzegelen. Dat geeft de post toch een extra chique uitstraling, net dat beetje extra.


Op de site van aliexpress kocht ik 2 wax stempels (+/- € 2,- per stuk), 4 waxstaafjes (+/- € 0,60) en een smelt lepeltje (€ 0,50).
was stempel zegel benodigdheden
Op een wax stempel staat de letter E (van mijn voornaam) en op de andere stempel staat For you.
wax stempels letter E en for you

Tijd om ze uit te testen :-).

Ik was echt zo benieuwd! Als eerste heb ik een waxinelichtje aangestoken. Vervolgens heb ik een klein beetje van een waxstaafje in het lepeltje gedaan en heb ik dat laten smelten boven het waxinelichtje. De wax smolt erg makkelijk.
wax smelten in lepeltje
Toen de wax helemaal gesmolten was, heb ik het gegoten op de envelop. Probeer een redelijk groot cirkeltje te maken. Net zo groot als de stempel.
wax op envelop
De stempel drukte ik voorzichtig in de wax en heb ik even laten staan.
stempel in wax drukken
Na ongeveer 30 seconden heb ik de wax stempel uit de wax gehaald. Met dit als resultaat :-). Het resultaat vind ik beter dan ik had verwacht. De letter E is duidelijk en strak te zien.
Wax stempel klaar

Andere voorbeelden met de wax stempel

Natuurlijk wilde ik de andere stempel en kleuren ook gelijk uitproberen.
for you wax stempel groen
for you wax stempel brons
letter E wax stempel
Letter E wax stempel Goud

Wat vind je van de wax stempels?

Advertentie

© Nobody ELSe

Reclame

20 reacties

  1. Super gaaf, whahahaha ik zie het voor me, hoe ik dit op officiele stukken vooral zou gaan gebruiken, whahaha ik zie de gezichten al voor me, als men het openen wil….

    X

  2. Ik vind dit heel tof en wilde dit zelf ook gaan doen! Hoe lang duurt het voordat je het materiaal binnen hebt als je het besteld op Ali express?

  3. Ik heb hier ook een aantal waxstempels liggen, leuk zijn ze he! Ik gebruik ze alleen veel te weinig, zonde eigenlijk. Jij hebt trouwens wel hele mooie kleurtjes. Ga straks eens even kijken op AlieExpress ???

  4. Ik heb hier ook een aantal waxstempels liggen, ze zijn zo leuk! Ik gebruik ze alleen veel te weinig, zonde eigenlijk. Jij hebt wel hele mooie kleuren trouwens. Ik ga ook even kijken bij AliExpress zometeen ☺️

  5. Wat mooi zeg! Ik vind dat altijd iets romantisch hebben. En zo’n zegel kun je ook niet stiekem open stomen of zo. Veel veiliger dus ook. Ik krijg gewoon zin om iemand een brief te sturen alleen maar om zo’n zegel te kunnen doen.

  6. Wauw, dat ziet er echt heel gaaf uit! Ook erg leuk voor op scrapbookprojecten, denk ik! En dat is ook echt geen geld. Ik ga er ook eens naar kijken 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.