Het gebruik van verschillende lintjes

Lintjes
Reclame

Lintjes
In veel van mijn tutorials heb je lintjes nodig. Lintjes zijn vooral handig om je viltenfiguurtjes ergens aan te kunnen hangen, denk bijvoorbeeld aan een sleutelhanger of cadeautje. Maar een lintje kan ook een leuke extra toevoeging zijn. Vandaag een blogartikel vol met lintjes.

bakje lintjes
Dit is mijn bakje met lintjes. Zoals je ziet heb ik er heel veel ;). De komende tijd heb ik denk ik wel genoeg. Ik vind het altijd leuk om rond te snuffelen in winkels naar nieuwe lintjes. Deze lintjes komen van verschillende (knutsel)winkels, zoals SoLow, Action, Pipoos en Euroland. Ik heb voor lintjes geen vast adres waar ik ze altijd koop.
lijn
lintjes

Effen lintjes

De meeste lintjes in mijn collectie zijn effen van kleur. Ik heb heel veel verschillende kleuren. Zo kan ik altijd een lintje kiezen die past bij de kleuren van het vilt dat ik gebruik. Hieronder zie je 2 voorbeelden van lintjes die lijken op de kleur van het vilt dat gebruikt is.
Lintjes
lijn
lijn
lijn
lintjes

Bijzondere lintjes

Natuurlijk zijn effen lintjes soms een beetje saai en heb ik ook lintjes met een patroon. Deze zijn er gelukkig ook in veel soorten, maten en kleuren te koop. Ik vind lintjes met een patroon eigenlijk wel het leukste. Door het patroon geven de lintjes net wat extra’s aan mijn creaties. Ik probeer de lintjes altijd wel te laten passen bij de kleur van het gebruikte vilt (die hoeft niet dezelfde kleur te zijn, zie mijn blog over verschillende kleuren combineren), versieringen en het thema. Bij de linkse foto heb ik een paardje gemaakt van licht geel vilt. Het lintje is ook licht geel, daarbij heeft het patroon van het lintje ook dezelfde kleuren als de versiering in de manen. Bij het andere paard heb ik naast de kleuren ook rekening gehouden met het thema, kerst.
Lintjes
lijn

Waar let jij op bij het kiezen van een lintje?

Als je iets aan het knutselen bent, wat voor lintjes gebruik jij het liefst? En waar let je op bij die keuze? Heb je ook net zoveel lintjes als ik of juist meer? Ik ben benieuwd. Ik ben altijd blij met een reactie op mijn artikel.

© Nobody ELSe

18 reacties

  1. Voor de geboorte van ons eerste kindje had ik graag vilten diertjes gemaakt om met het doopsuiker mee te geven. Ik wou graag de naam van ons kindje op het lintje aanbrengen. Enige tips hoe ik dit het beste doe? Bedankt!

  2. Wat een leuke en mooi lintjes heb je allemaal! Ik heb zelf ook wel behoorlijk wat verschillende lintjes en eigenlijk koop ik gewoon welke ik mooi vind. Ik kan ze dan altijd wel een keer gebruiken bij haakwerkjes of wenskaarten maken.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.