Nieuwe hobby: strijkkralen #2

sfeerfoto strijkkralen HAMA hart
Ongeveer 2 maanden geleden plaatste ik een artikel over strijkkralen. Een nieuwe creatieve hobby van mij. Strijkkralen heb ik herontdekt dankzij Pinterest. En nu vind ik het zo leuk, dat ik vandaag een nieuw artikel heb met creaties die ik tot nu toe heb gemaakt :-).

Zonder strijkkralen, geen knutselen

In mijn vorige post vertelde ik dat ik kraaltjes had gekocht bij de Action en van HAMA. Ondanks de prijs zijn die van HAMA zo veel fijner als die van de Action dat ik daarvan nog wat extra kralen heb gekocht. Als eerst een grote pot met 13.000 strijkkralen voor € 11,99 en daarnaast nog wat losse zakjes voor € 1,99. Ook heb ik nog een doos gekocht met 3 grote vierkante grondplaten en wat kraaltjes.

Omdat de kraaltjes allemaal door elkaar zaten ben ik die eerst gaan sorteren. Dat is bij het maken van figuurtjes veel fijner. Het soorten van 13.000 kraaltjes duurde wel even. Maar het resultaat mag er zijn ;-). Op de foto was ik nog niet helemaal klaar. Zoals je ziet is de pot niet helemaal eerlijk verdeeld met kleurtjes. Gelukkig hou ik van roze :-).
bakjes met strijkkralen
lijn

Aan de slag met de strijkkralen

En toen was ik er helemaal klaar voor en kon het knutselen beginnen. Als eerste heb ik op Pinterest leuke patronen gezocht om na te maken. De keuze is zo groot dat ik het eigenlijk nog best lastig vond een paar patronen te kiezen ;-).

Soort van paarden
Natuurlijk moest ik iets maken met paarden. Ik vond deze partonen van de eenhoorn en paard zo schattig.
Bron patroon: Eenhoorn en paard
paard en Eenhoorn
lijn
Minions
Minions vind ik erg leuk. De films heb ik al meerdere keren gezien. Bij ons op de WC (sorry voor de details ;-)) staan al een tijdje plastic Minions van de Mac. Deze wilde ik graag aanvullen met Minions van strijkkralen.
Bron: Minions
minions strijkkralen
lijn
Roosje
Je hoeft strijkkraal creaties niet altijd neer te leggen of te hangen. Je kunt ze ook opplakken. Omdat ik toe was aan een nieuw to do boekje heb ik deze versiert met een roosje.
Bron patroon: Roosje
roosje strijkkralen op schrift geplakt
lijn
Kikker
Deze kwam ik bij iemand op zijn bord tegen. Niet een bekend figuurtje maar wel weer erg cute.
Bron patroon: Kikker
kikker HAMA
lijn
Tijgertje
Toch wel een van mijn favorieten. Het kostte even veel tijd om te maken en ook waren de zwarte en oranje kraaltje al bijna op, het was te moeite waard :-). Ik vind dit patroon echt zo leuk!
Bron patroon: Tijgertje
tijgertje kralen
lijn
Winnie the Pooh
Als laatste Winnie the Pooh. Hoe lang het duurde om de kraaltjes allemaal uit te zoeken, hoe snel de gele kraaltjes weer op waren na het maken van Winnie the Pooh. Ik vond dit patroon ook erg leuk om te maken. Maar Tijgertje blijft mijn favoriet.
Bron patroon: Winnie the Pooh
Winnie the Pooh
lijn
lijn

Tips en trics, of iets anders dat je kwijt wilt

En ben je nu ook helemaal enthousiast net zoals ik? Ik ben nog echt maar een beginner, dus als je nog tips hebt hoor ik het graag. Ook leuke andere patronen als je dit weet, laat het me vooral weten :-).
lijn
© Nobody ELSe

Tags: , , , , ,

27 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jenn schreef:

  Zo leuk, ik deed dat heel vaak als kind. Zou het bijna weer op willen pakken.

 2. Astrid schreef:

  Ben hier zelf ook weer mee begonnen! Vroeger was het al super leuk maar nu is het nog leuker! Vooral omdat je nu zoveel meer inspiratie hebt door Pinterest.

 3. Myriam schreef:

  Ze zien er allemaal heel leuk uit, maar de minions zijn m’n favoriet! 🙂

 4. Priscilla schreef:

  Ik knutsel heel veel met strijkkralen. Op mijn blog vind je ook een aantal DIY’s. Jij hebt toffe dingen gemaakt, die minions zijn lief!

 5. Anita | Mindjoy schreef:

  Hele leuke creaties meis! Vroeger ook veel gedaan en zie de hype nu weer helemaal terugkomen. Wie weet ga ik er ook weer eens mee aan de slag!

 6. Morgaine schreef:

  Leuk om te weten voor jou, ik ben ook helemaal teigetjes gek, hahahaha En wat die kralen betreft, uhm, blauwe maandag met kind ooit, lang geleden, niet aan ons besteed, al ziet dit er wel heel leuk uit en nooit aan gedacht om het ergens op te plakken ooit, hmmmmm 😉

  X

 7. Nathalie schreef:

  Wouw wat zijn jouw creaties mooi.. Sinds een weekje ben ik ook druk bezig met strijkkralen:)
  Liefs Nathalie

 8. Leonie schreef:

  Oja heerlijk! Ik kan ook uren op Pinterest zitten om patronen te zoeken. Ik zit nu meer op Pinterest dan met mijn neus in de strijkkralen, maar ach, dat moet kunnen toch?

 9. Dit zijn leuke patronen. Ik heb dozen vol thuis staan mijn dochter had ooit een “verslaving” maar we kwamen op een of andere manier nooit toe aan het strijkwerk.

  Na de zomervakantie maar oppakken. Leuke post Els!

 10. Kim schreef:

  Het is zo leuk! 🙂 Wij hebben allee geen witte meer. :'(

 11. Sammie schreef:

  ohh dit heb ik vroeger ook heel veel gedaan, mijn oma moest wat af strijken voor me 🙂

 12. Connie schreef:

  Doet me echt denken aan vroeger! Maakten we onderzetters voor oma en mijn tante. Deze patroontjes zijn wel leuker dan die van toen…..deze keer niet zelf ontworpen!!!

 13. Super leuk! Ziet er altijd erg tof uit, wij hebben een hele doos met strijkkralen op werk. Zo leuk om de creaties te zien.

 14. zomersproetje84 schreef:

  Sorteren scheelt zoeken inderdaad, wel een werk.. ;-). Erg leuke dingen heb je gemaakt! Eigenlijk heb ik dit vroeger (te) weinig gedaan. Als Eline iets ouder is lijkt me dit erg fijn om samen te doen. Bloemetjes en prinsesjes maken bijvoorbeeld.

 15. memyselfandwe schreef:

  Leuk! Ik zou willen dat ik er tijd voor had. Jammer maar helaas…

 16. Marieke schreef:

  Heb je al mijn bord op Pinterest gezien. Je moet even op Pinterest zoeken op Gewoon Marieke ik heb een bord vol met leuke patronen voor hama-beads.

  Groetjes Marieke

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top