Review: Action Decotime, decoreer je eigen borduurring

Action Decotime Decoreer je eigen borduurring review
Reclame

Action Decotime Decoreer je eigen borduurring review
Afgelopen zaterdag was ik bij de Action. Daar lagen nieuwe Diamond painting setjes en deze set ‘decoreer je eigen borduurring’. Na lang twijfelen heb ik voor het decoreren van de borduurring gekozen. Ik vond de versie met het konijntje zo schattig! Vandaag een review :-).

Eerste indruk Decotime ‘decorate your own embroidery hoop’

Eerlijk is eerlijk, ik kocht deze knutselset vooral door de vrolijke verpakking met het schattige konijntje. Verder werk ik graag met vilt, dus dit pakketje moest gewoon leuk zijn, dacht ik. Het setje kostte € 1,99.
Action decotime decorate your own embroidery hoop
De inhoud van het knutselsetje is bijna helemaal compleet. Je hebt alleen nog lijm en een schaar nodig. In het doosje zit een borduurring, vilt, naald, borduurgaren en een instructie. De borduurring in mijn pakketje was helaas wel krom.
Action decotime borduurring vilt

Aan de slag

Als eerste deed ik het vilt in de ring. Ondanks dat de ring zo krom als een hoepel was kreeg ik het vilt er netjes in. Door het aandraaien van de borduurring kwam het vilt strak in de ring te zitten. Helaas gaf de ring wel wat zwart af op het vilt.

De tekst schrijven met borduurgaren leek me heel lastig. Dus daar ben ik mee begonnen. Om het thema iets algemener te maken koos ik niet voor ‘Happy Easter’ maar voor ‘Hallo lente’. Ik gebruikte hiervoor de stiksteek.
Action decotime borduurring vilt tekst borduurgaren
Omdat ik me toch te veel stoorde aan het vieze vilt, heb ik het vilt opnieuw in de ring gedaan. Zo zie ik het minder :-).

Advertentie

Daarna begon ik aan net konijntje. Het vilt is echt heel fijn. Het is stevig maar je kunt er met een naald goed doorheen prikken. Het konijntje zette ik vast met de rijgsteek. De losse onderdelen op het konijn (de neus, snuit, wangen en strik) maakte ik vast met lijn. De voorpoten gebruikte ik niet. Die vond ik niet zo mooi. Deze zijn roze en vond ik niet passen bij het witte lichaam van het konijntje.

Met borduurgaren maakte ik de snorharen, ogen en het midden van de strik. Op de oren deed ik geen roze puntjes. Zo vind ik het konijntje leuker.
Action decotime konijntje vilt
Als laatste maakte ik de bloemen rond het konijntje. Eerst maakte ik de stengels met groen borduurgaren, daarna plakte ik de bloemen met lijm vast en als laatste maakte ik de details met borduurgaren in de bloemen. De paaseieren gebruikte ik niet, zo is het meer een lente thema :-).
Action decotime pasen bloemetjes konijn vilt borduurring

Conclusie

Ondanks dat ik pech had met mijn borduurring (krom en maakte vilt vies) raad ik dit knutselsetje zeker aan om te kopen. Het vilt werkt erg fijn, de vormen zijn netjes uitgestanst en het resultaat is kei schattig :-).
Action decotime review decoreer borduurring Pasen

Is zo’n knustelsetje iets voor jou?

© Nobody ELSe

9 reacties

  1. Ik had er ook al een gekocht: die met dat zonnetje, dus ook wat algemener dan op Pasen gericht. ‘Moet’ er nog aan beginnen, maar dank zij jouw test heb ik er zin in. Dank!

  2. Je hebt er weer iets moois van gemaakt, Els!
    Ik heb nog nooit met vilt gewerkt, weet niet of het iets voor mij zou zijn. Maar heb nog zoveel liggen hé… 🙂

  3. Wauw, wat ziet het er leuk en (vooral) heel schattig uit! Echt heel erg leuk! Ook leuk dat je voor Nederlandse tekst bent gegaan op het borduurwerk 🙂

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.