Review: Action Paint markers (Acrylverf markers)

Action review paint markers Acrylverf
Vandaag heb ik weer een review van een nieuw Action product, Paint markers. Toen ik de Paint markers bij de Action zag liggen, wist ik eigenlijk niet zo goed wat je er nu precies mee kunt doen. Natuurlijk even op google gekeken, daar zag ik dat de markers heel veelzijdig zijn. Dus ik nam de acrylverf markers mee naar huis. In dit artikel laat ik zien wat je er mee kunt doen en wat mijn ervaringen zijn :-).

Action Paint markers

De Action paint markers zitten in een handig plastic doosje. In de verpakking zitten 8 verschillende kleuren, wit, geel, rood, roze, blauw, donker blauw, groen en zwart. Acrylverf markers zijn dekkend en zijn geschikt voor heel veel verschillende ondergronden. Dit alles wilde ik natuurlijk testen :-). 8 paint markers kosten € 3,99.
Action paint markers verpakking

Action paint marker roze

Aan de slag met Paint markers

Dik papier
Als eerste heb ik de markers getest op kraft en zwart papier. Zo kon ik goed de dekking beoordelen. Ik was aangenaam verrast. De verf droogt ook erg snel.
Action paint marker papier test

Cadeaudoosjes van karton
Na het papier testte ik de markers op kartonnen cadeaudoosjes (deze had ik nog liggen, ooit gekocht bij de Action). Naast de dekking die weer goed is, merkte ik ook dat ze heel fijn en nauwkeurig werken. Je haalt de dop eraf, je pompt verf naar de punt en je kunt schrijven. Dus ook helemaal geen rommel met kwasten, bakje met water en een bordje met verf. Super handig.

Ik probeerde een doosje te maken met een simpele mandala tekening.
Action review paint markers cadeaudoosje DIY

Schildersdoek
Deze schattige mini schilderdoekjes (2 stuks) met ezel kocht ik voor € 0,99 bij de Action. Ze leken me ideaal om de markers op te proberen en daarna leuk om in de kast te zetten.

Op Pinterest zocht ik een leuke afbeelding om na te tekenen. Ik koos voor een konijntje en een bloem. Bij beide heb ik met mijn vingers de kleuren een beetje proberen te mengen, die zie je bij de blauwe luchten en in de bloembladeren. De verf ging met water ook weer heel makkelijk van mijn handen.

De eerste keer zette ik de zwarte lijnen van het konijn iets te dik (de punt van de marker is best breed, op de verpakking staat ook medium). Dit was makkelijk te corrigeren door de verf goed te laten drogen en er daarna met wit overheen te gaan.
Action review paint markers tets canvas schilderij

Kurk onderzetters
Bij de kurk onderzetters (gekocht bij de Action, € 0,99, 6 stuks) wilde ik een strak design maken. Niet het suffe design wat op de voorkant staat ;-). De inspiratie had ik van Pinterest. Met de stiften ging dit goed.

Verder heb ik nog een derde onderzetter gemaakt in de stijl van dot painting (schilderen met stippen). Met de punt van de marker heb ik steeds stipjes gezet in diverse kleuren. Sommige stipjes zijn groter, deze heb ik groter getekend. Dit vond ik echt super leuk om te doen en is helemaal niet zo moeilijk. Het is nog niet perfect hoor, maar met oefenen gaat het vast steeds beter ;-).
Action paint markers kleuren onderzetters

Houten cadeaulabels
Deze houten labels heb ik ooit gekocht bij Kruidvat. Bij het eerste label probeerde ik weer te dot painten. Daarna heb ik nog een bloemen versie gemaakt. In de stijl van de onderzetters ook nog een strakke versie. Helaas merkte ik dat de verf in de nerfjes van het hout liep. Ik denk dat dit wel opgelost is als je alles eerst schuurt.
Action paint markers test cadeualabels

Bordjes
Deze mini bordjes kosten € 0,66 bij de Action. Eerst heb ik weer een dot painting versie gemaakt. Deze heb ik helemaal zelf bedacht. Voor het tweede bordje heb ik een schildpad getekend, een beetje van Pinterest en een beetje van mij.

LET OP: De verf krijg je er niet goed af, maar als je een beetje krabt met je nagel lukt het wel. Ook met een beetje water gaat de verf er met moeite wel af. Dus je kunt niet echt van de bordjes eten. Meer als decoratie dus :-).
Action paint markers dot painting bord

Action paint markers review bord schilderen

Kruiden voorraadpotjes
Deze 4 potjes kostten € 1,89. Ik vind ze zo leuk. Hierop heb ik met de zwarte paint marker een simpele tekening gemaakt. Deze heb ik al vaker getekend, bijvoorbeeld in mijn bullet journal. Ik vind deze echt leuk om te tekenen, simpel maar leuk. De markers werken ook erg goed op glas.
Action paint marker kruidenpotjes tekening

Mijn ervaring met de Action Paint Markers

Het werken met de Action Paint markers vind ik echt super makkelijk. Je kunt simpel strakke lijntjes en puntjes zetten. Verder is het veel handiger als verf. Je hebt alleen de marker nodig en geen waterbakje, kwast en palet :-). Het werkt heel schoon.

De kleuren van de markers zijn erg krachtig en zijn na het opdrogen ook fel van kleur. Het enige nadeel… er zijn te weinig kleuren. Ik zou hier zeker meer kleuren van willen hebben. Zeker om te dot painten is een setje met kleuren die een beetje in elkaar overlopen erg mooi.

© Nobody ELSe

Tags: , , , , , ,

35 Reacties

Trackback  •  Comments RSS

 1. Jacqueline Basset schreef:

  Ik heb de verstoffen gisteren gekocht, maar krijg er niks uit… wat die ik fout???

 2. Katrien schreef:

  Ze zijn echt heel leuk Els! Bij de action hebben ze nu ook waterverf pennen, aqua brushes. Daar doe je zelf verf in, dus kan je elke kleur gebruiken die je wilt.

 3. Katrien schreef:

  Heel leuk Els! Ze hebben bij de action nu ook aqua brushes (waterverf pennen) waar je zelf waterverf in kan doen. Dan kan je elke kleur gebruiken die je wilt en hoef je niet te wachten op nieuwe kleuren.

 4. Jessica1 schreef:

  dat zou ik echt niet doen nee, dan zou je echt voor andere stiften moeten gaan waar chalkboad bij staat.. acryl kan je er uitiendelijk wel afkrijgen als het echt moet.. maar grote kans dat je je schoolbord verpest

 5. Stephanovic schreef:

  Doe er als je klaar bent vernis op,,,klaar 😎

 6. Marleen schreef:

  En als je de bordjes bakt? Gaat de verf er dan nog steeds af?
  Ik heb namelijk paint markers van artistro en daar staat op de verpakking dat je bordjes, mokken etc. In de oven kunt bakken om de verf waterbestendig te maken. Ze kunnen dan nog niet in de vaatwasser maar dan kun je er wel gewoon van eten.

  De verf 24 uur laten drogen na het aanbrengen. Daarna oven aanzetten op 180 graden en gelijk het bordje erin zetten. Een uur erin laten staan. Dan oven uitzetten en laten afkoelen met het bordje er nog in. Ik laat ze dan nog 24 uur rusten voordat ik ze gebruik.

  Ik ben benieuwd of dit ook werkt met de paint markers van de action.

 7. Peggy schreef:

  Goede review! Heb net ook een setje meegenomen, om ze uit te proberen. Mijn kids tekenen graag op stenen en gebruiken nu steeds mijn Posca’s. Daar wordt ik niet altijd heel blij van…… Dus als deze net zo goed dekken, zijn we allemaal weer blij hier thuis 😉

 8. Nikki schreef:

  Enig idee of dit werkt op een schoolbord? Normaal gebruik ik krijt, maar dit lijkt me veel mooier! Alleen moet het er wel af te halen zijn..

 9. Poser schreef:

  Ik gebruik al jaren paintmarkers voor bijna alles. In mijn schetsboeken voor details over inkt en op canvas in combinatie met spuitbus en airbrush. Ik gebruik over het algemeen molotows one4all en uni poscas. Deze markers kosten normaal 3-8 euro per stuk (verschillend per dikte van de markers). Vandaag kwam ik deze markers ook tegen bij de action en gelijk alle 8 doosjes die er nog lagen meegenomen. Ik was positief verrast over de kwaliteit want meestal zijn goedkope paintmarkers te waterig. In de toekomst hoop ik dat er meer kleuren komen maar vooral ook fine points en de nog dikkere. In elk geval kan ik dit elke (graffiti)kunstenaar aanraden! Vooral voor mensen die nog nooit paintmarkers hebben gebruikt is dit een mooi product om ermee te experimenteren.

  • Els schreef:

   Wat een enorm leuke reactie! Fijn om te lezen dat je er ook zo blij mee bent :-). Stiekem hoop ik ook op nieuwe kleuren. Hard duimen. Veel knutsel plezier :-).

 10. Els schreef:

  Een paar keertjes de punt van de verfstift in duwen :-).

 11. Noa schreef:

  Misschien ben ik heel dom, maar hoe werkt t .. en hoe pomp ik de verf zodar ik t kan gebruiken?

 12. Mel schreef:

  Ooh leuk leuk ! Idd, weeral hup naar Action. Ni te doen hoeveel keer ik daar langs ga haha. En leuke dingetjes al direct mee gemaakt he. Zalig zo creatief bezig zijn.

 13. MarjonS schreef:

  Wat een super leuke tips! Erg leuk gemaakt, bedankt voor de review. Ik ga morgen naar Action 👍

 14. M.Th. schreef:

  Mooie toepassingen, Els, en zoveel verschillende!

 15. Die bordjes vind ik echt super tof<3
  Ik ga zeker even kijken of ik ze ook kan aanschaffen 🙂

 16. Yova schreef:

  Wat gaaf soort verfstiften. IK wist niet dat ze hebben. Heel erg leuk gedaan met spulletjes maken.

 17. Poohbeer schreef:

  Wow, die zijn erg mooi! Wat maak je weer leuke dingen er mee!
  Ja meer kleuren is dan al snel welkom, dat begrijp ik wel! Ze lijken op Posca’s.
  Weer naar Action dus, pas geweest voor de embossingset, ook heel gaaf.
  Gelukkig waren die er wel.
  Misschien komen er nog andere kleuren? Soms gebeurd dat wel, net als die handletterstiften, lagen altijd alleen zwarte, nu nog grotendeels. Ik trof een mettallic roze en een gouden verschillende keren, ook maar 1 setje…
  Vaak er heen gaan en goed kijken.

  Bedankt weer voor je info, we gaan er voor kijken!

  groetjes Petra

 18. lifestylemommys schreef:

  Wat heb je dat weer leuk gedaan!! Ik denk dat ik die ga gebruiken voor de kurken onderzetters van Ikea 😍

 19. Connie schreef:

  Wat leuk allemaal. Ben geneigd om deze markers te gaan kopen……..maar heb al zoveel spulletjes. De voorraadpotjes zijn leuk voor in de keuken.

 20. Yolanda schreef:

  Oh, deze markers zoek ik al heel lang! Maar eigenlijk om ook voor buiten te gebruiken. Maar als ik het goed lees zijn ze niet waterbestendig?

 21. Simone schreef:

  Wat ziet dat er allemaal leuk uit zeg! Ik vind die onderzetters ook wel heel erg leuk!

 22. Krista Steenbergen schreef:

  Bedankt voor je super leuke voorbeelden! Ik vroeg me af, zou de verf mooi blijven zitten als je de bordjes in de oven afbakt? Net als met porseleinstiften..

 23. Jacqueline Roumen schreef:

  Mn vingers jeuken al om iets met deze markers te maken , leuke voorbeelden heb je gemaakt!😉

 24. Diana schreef:

  Wat leuk dat je al deze voorbeeldjes laat zien , het brengt me vanzelf op meer ideetjes.
  je hebt me heel enthousiast gemaakt

 25. Carolien schreef:

  Wat super leuk! Ik heb ze nog niet gezien maar ga er zeker eens naar kijken. Je voorraadpotjes zijn super leuk geworden!

 26. Romy schreef:

  Wauw, wat zijn deze markers leuk en wat dekken ze inderdaad goed! Je hebt er onwijs mooie dingen mee gemaakt. Ik denk dat ik morgen na mijn werk ook maar op een holletje naar Action ga om ze te halen 🙂

 27. Jenn schreef:

  Dat ziet er leuk uit! Ik ga eens kijken of ze die hier ook hebben.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Top