Review: Action Rhinestone, Hot fix Applicator

Review Action Rhinestone Hot fix Applicator avec
Reclame

Hou je van bling-bling dan is deze hot fix applicator echt iets voor jou! In dit artikel vind je uitleg, voorbeelden en een korte review van dit nieuwe artikel van Action.

Action Rhinestone, Hot fix Applicator

Bij Action verkopen ze nu de hot fix applicator (merk Avec) voor € 7,79. Bij de hot fix applicator zitten 7 verschillende opzetstukken, instructies en verschillende diamantjes in diverse kleuren en maten.
Action Rhinestone Hot fix Applicator Avec

Action Rhinestone Hot fix Applicator ervaringen inhoud

Aan de slag met de hot fix applicator

Op de verpakking staat dat je de diamanten kunt verwerken op op textiel en canvas. Ik probeerde gewoon diverse soorten materialen :-). Allereerst zocht ik diamantjes die ik wilde gebruiken en ik gebruikte daarbij de juiste maat opzetstuk (de maten staan op de opzetstukken). Het opzetstuk draaide ik vast op de applicator. Daarna deed ik de applicator in het stopcontact en zette ik deze aan. Het opzetstuk wordt warm en als je deze op een diamantje houd smelt de lijm aan de onderkant van het diamantje en zou deze vast moeten blijven zitten. Ik ben benieuwd!

Eerste oefening, oude telefoonhoes
Om nu gelijk te oefenen op een serieus project vond ik een beetje spannend. Daarom koos ik ervoor om een oude telefoonhoesje te versieren met diamanten. Het werken met de hot fix applicator ging verrassend makkelijk. Ondanks de kleine formaat diamantjes ging het erg goed. Na de diamantjes te hebben laten afkoelen kreeg ik deze er niet af met wrijven en er tegen aan duwen met mijn vinger. Als ik er met mijn nagel onder ging, kreeg ik de diamanten er wel af.
Action Hot fix Applicator telefoonhoes

Advertentie

Halster voor paarden
Bij het verzorgen van paarden heb ik mijn eigen halster. Dit halster wilde ik versieren met de naam van de pony die ik nu verzorg, Muis. Het erop maken van de diamantjes ging veel makkelijker dan gedacht ondanks het stugge en grovere materiaal. Wat is het leuk om te doen! Achteraf had ik beter een andere kleur steentjes moeten pakken, roze op roze valt helaas niet zo op. Ook de letters zijn niet helemaal recht en in het midden. Ik moet blijven oefenen :-).
Action Hot fix Applicator review inspiratie

Action Hot fix Applicator gebruiken uitleg voorbeelden naam halster

Gehaakte knuffels
Zoals je misschien wel weet ben ik gek op haken. Het leek mij ook leuk om de Hot fox te gebruiken op mijn gehaakt dieren. Ik pakte een hert die ik eerder had gehaakt. Het haakpatroon heb ik zelf ontworpen en kun je GRATIS vinden op mijn blog: Haken #205: Hilde het Hert 2, geel jurkje, gratis haakpatroon.

Ik besloot op de jurk van het hert een hartje te maken met de diamanten. Ook op katoengaren werkt de hot fix applicator goed. De steentjes zitten goed vast. Al moet ik wil eerlijk zeggen dat ik niet heel erg mijn best deed om ze eraf te krijgen, want straks beschadigde mijn gehaakte hert. De steentjes zouden dus best los kunnen gaan met peuteren. Dus NIET geschikt voor knuffels voor kinderen.
Review Action Hot fix Applicator inspiratie

Avec Rhinestone Hot fix Applicator Action ervaringen

Review Action de hot fix applicator

Het werken met de hot fix applicator was makkelijker en leuker dan gedacht. Ik was bang dat het apparaat niet goed zou werken, maar ik ben aangenaam verrast. Ik vind het apparaat dus een aanrader. Ik ga deze applicator dan ook zeker meer gebruiken. Ik kan alleen nog niet zeggen of de steentjes ook goed blijven zitten. Het halster heb ik bijvoorbeeld nog maar één keer gebruik op de manege.

Advertentie

Er is wel één nadeel, als je fanatiek aan de slag gaat… Als de diamantjes in de verpakking op zijn, zijn deze volgens mij niet meer te koop bij Action. Maar daar zullen verschillende (buitenlandse) webwinkels vast een oplossing voor hebben ;-).

Heb jij wel eens een hot fix gebruikt?

De hot fix heb ik gekregen om dit artikel te schrijven

© Nobody ELSe

10 reacties

 1. Ik heb hem maar weer tevoorschijn gehaald 😁Jaren geleden hebben mijn meiden er aardig wat shirts mee opgefleurd. En dat bleef aardig zitten . Heb nog zat steentjes want daar hebben we toen een aardig voorraadje van ingeslagen . Leuk weer 🥳

 2. Wat grappig dat ze dit weer hebben. Jaren geleden heb ik ook bij de Action zo’n hot fix apparaat gekocht. Best wel gebruikt, maar inmiddels heb ik hem niet meer. Je kunt er best leuke dingen mee!

 3. Ik heb zo’n apparaatje in het verleden ook gebruikt.
  Heel leuk om te doen, alleen niet zo geschikt voor dingen die je veel gebruikt.
  Op een telefoonhoesje bv, daar laten ze lis omdat je dat ding heel vaak in je handen hebt.
  Ook op kleding laat het in de was makkelijk los, vind ik heel jammer.

 4. Met de cricut kun je mooie mallen maken van speciaal vinyl of gewoon karton voor hotfix rhinestones. Ik druk ze dan met de pers op kinderkleding. Heel leuk om te doen.

 5. Ooooh maar dat heb ik vroeger veel gedaan!! Ik gebruikte ze toen ook om kaarten op te leuken. Dan plakte ik die bijvoorbeeld in het midden van bloemetjes of maakte ik een patroontje. Ik weet zeker dat ik hem nog ergens heb en nog een hele voorraad steentjes. Binnenkort maar weer eens optrommelen 😁

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.