Review: Action Sieraden set met rijgbord

Review Action sieradenset rijgbord kralen
Reclame

Review Action sieradenset rijgbord kralen
Het is alweer even geleden dat ik zelf sieraden heb gemaakt. Hoogste tijd dus om weer eens iets te maken. In dit artikel geef ik een review over de Action Sieraden set met rijgbord, maak ik daarmee verschillende sieraden en vertel ik natuurlijk hoe ik ze heb gemaakt :-).

Action Sieraden set met rijgbord

In dit artikel maak ik gebruik van een sieraden set met rijgbord. Deze is te koop bij Action voor €  3,99. Ik heb de set met zilver maar er is ook een set met goud. Het is een complete set zodat je zonder iets erbij te kopen al diverse sieraden kunt maken. In de set zitten onder andere een kralenrijgbord, diverse soorten kralen, sluitingen, ringetjes, koorden, kettinkjes en een inspiratievel met uitleg. Vooral met het kralenrijgbord ben ik erg blij. Deze had ik nog niet.
Review action beadboard jewelry set

Review action sieradenset kralenrijgbord

Aan de slag met het kralenrijgbord

Natuurlijk kan je alles pas echt goed testen als je ermee aan de slag gaat. Ik maakte diverse sieraden. Hieronder vind je de uitleg hoe ik diverse sieraden heb gemaakt, de meeste zijn niet hetzelfde als op het inspiratievel. Zo heb je nog meer ideeën. Al deze sieraden heb ik met deze set gemaakt. Ik gebruikte niks extra’s :-).

Advertentie

Armband 1, groen, wit en grijs met vlinder bedel
Als eerste deed ik de diverse kralen in het bord. Deze zijn zo makkelijk te pakken. Als eerste wilde ik een armbandje maken. Ik begon bij de 0 met twee grijze kralen. Dit is het midden van mijn armband waar ik straks ook de bedel van de vlinder ga doen.
Review Action kralenrijgbord uitleg
Vanuit daar maakte ik mijn armband steeds groter. De bedel heb ik er inmiddels ook tussen gelegd. Aan de bedel deed ik één ringetje. Zorg ervoor dat de uiteindes van het ringetje goed tegen elkaar aanzitten.

Tip: weet je niet precies hoe groot je de armband moet maken voor je pols. Maak dan eerst snel een armband met één kleur kraaltjes. Past deze goed om je arm, leg deze vervolgens in het gootje voor de kralen. Voor mijn pols moet ik een armband maken tussen de nummers 7 op het bord. Daarbij komt nog een sluiting :-).
Review action sieradenset voorbeelden inspiratie
Voor deze armband koos ik voor nylonkoord en een sluiting. Ikzelf vind het niet zo prettig om een armband van elastiek aan mijn arm te hebben zitten. Als eerste knipte ik een ruim stuk nylonkoord af. Aan een kant maakte ik een sluiting vast.

De sluiting maakte ik door een knijpkraal te rijgen aan het nylonkoord. Ik haalde het uiteinde van het nylonkoord nogmaals door de knijpkraal. Zo ontstaat er een lusje. Door de knijpkraal dicht te knijpen met het tangetje blijft het lusje zitten. Aan het lusje maakte ik met een ringetje het slotje vast. Na de foto deed ik nog een knijpkraalverberger om de de knijpkraal voor een mooier afwerking.
Action sieradenset uitleg instructie sluiting
Vanaf het kralenrijgbord reeg ik de kralen aan het nylonkoord. Aan het einde maakte ik op dezelfde manier als bij de vorige stap een lusje met een knijpkraal. Hieraan deed ik alleen een ringetje. Geen twee slotjes nodig ;-). De knijpkraal bedekte ook met een knijpkraalverberger.
Review action sluiting maken uitleg
En dit is mijn eerste armbandje geworden.
Review action sieraden set armbanden maken

Oorbellen passend bij Armband 1
Bij het maken van deze oorbellen begon ik met het pakken van een kopspeld (recht stukje met daaraan een soort van kopje). Daaraan reeg ik 3 kralen. Met een tangetje maakte een oogje in de kopspeld. Wat te lang was aan de kopspeld knipte ik af met een tangetje.
Review action sieraden set oorbellen maken
Met een buigring bevestigde ik de kralen aan de kopspeld aan de oorhaken.
Action review sieraden maken oorbellen

Armband 2, blauw, roze, wit met hartje bedel
Deze armband maakte ik op dezelfde manier als armband 1. Natuurlijk wel met andere kralen en patroon.
Action sieraden Set inspiratie uitleg

Oorbellen passend bij Armband 2
Ook bij armband 2 maakte ik een passende set oorbellen. Dit deed ik op dezelfde manier als bij de oorbellen van set 1.
Review action armband en sieraden maken

Advertentie

Ketting 1, bolletjes ketting met munt
Deze ketting is echt super makkelijk om te maken. Als eerste bevestigde ik de sluiting aan de uiteindes van de ketting. De sluiting heb ik met een tangetje iets verder open gemaakt zodat ik de ketting goed aan de sluiting kon maken.
Review action DIY Sieraden Ketting
Met een bruigring bevestigde ik de munt aan de ketting.
Review action sieraden maken inspiratie
En klaar is de ketting :-).
Uitleg ketting maken action sieraden

Armband 3, kettelstift met blad bedel
Armbanden vind ik echt het leukste om te maken. Daarom maakte ik er nog eentje. Als eerste pakte ik een kettelstift (rechtstukje met aan een kant een oogje). Daaraan schoof ik 5 kralen. Aan het andere uiteinde maakte ik met het tangetje ook een oogje. Dit blijf ik wat lastig vinden dus ze zijn niet precies gelijk.

Voor de armband gebruikte ik een ketting (nummer 8 op de doos). Ik maakte twee gelijke korte delen. De twee korte delen ketting, kettelstift met kralen en slotje moeten de juiste lengte vormen van de armband. De ketting delen kunnen beter iets te lang zijn, dan kun je ze later met het slotje nog iets inkorten.

Aan één kant van elke deel ketting komt het slotje en aan de andere kant maakte ik de kettelstift met kraken vast. Bij zowel het slotje als de kettelstift gebruikte ik twee buigringen om deze vast te maken.
Action Sieraden maken uitleg inspiratie

Sieraden maken slotje bevestigen uitleg buigring
Als finishing touch deed ik met een buigringetje nog een bedel van een blad aan de ketting.
Review action bedel bevestigen uitleg
En zo is de armband in zijn geheel.
Armband maken uitleg bedel

Conclusie Action sieraden set en rijgbord review

De sieraden set is erg compleet. Naast deze sieraden had ik nog genoeg over om meer te maken. Deze kralen en andere benodigdheden om sieraden te maken doe ik bij de rest van mijn knutselspullen. Deze komen zeker nog eens van pas. Het rijgbord ga ik ook goed bewaren. Met het kralenrijgbord kon ik makkelijk een mooi patroon maken met kralen, deze kralen rolde vervolgens ook niet weg :-).

Is zelf sieraden maken iets voor jou?

De sieraden set in dit artikel heb ik gekregen.

Advertentie

© Nobody ELSe

17 reacties

 1. Het kralen oftewel het rijgbord,is niet meer te koop bij de Action ,jammer genoeg.
  Heb in enkele Actionwinkels al nagevraagd.

 2. Hey! Super leuke blog en heb ook gelijk zo’n setje opgehaald! Nu wilde ik er kralen bij bestellen, maar twijfel of deze rocailles kralen 2 of 4 mm zijn. Iemand enig idee?

  1. Hoi Lisa, helaas kan ik dat niet zeggen. Ik weet niet wat de Action precies nu verkoopt. Hopelijk kun je er nog eentje kopen.

 3. Wat leuk is dat.
  Ga ik ook eens gaan hallen, want heb hier nog veel parels liggen die ik kan gebruiken voor als het weer kerstmarkt is op mijn zoontje zijn school 😉

 4. Leuke blog weer ! Schiet mij net te binnen dat ik nog mega veel kralen heb… echt te veel. Volgens mij is dochterlief er wel aan toe, komt goed uit met de vakantie op de planning

 5. Ik maak al járen zelf sieraden. Zelf vind ik alleen dat veel kraaltjes van Action er heel erg plastic uitzien. Dat vind ik wel jammer. Maar als probeerset is dit zeker prima 🙂

 6. Dit is zeker leuk idee om te maken. Leuke kleuren. Maar bij mij moet echt zilver zijn. Anders krijg ik uitslag van. Ik vind altijd wel jammer. Ik vind dingen ook leuk eens te dragen.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.