Review: Boek ‘Het grote CreaChick Doeboek’ van MUS

Review Boek Het grote CreaChick Doeboek van MUS
Reclame

Review Boek Het grote CreaChick Doeboek van MUS
Ken jij CreaChick? CreaChick heet eigenlijk Mariska en maakt creatieve video’s en producten. Nu heeft ze een creatief Doeboek uitgebracht. In dit artikel vertel ik alles over het doeboek, laat ik pagina’s zien die ik al heb gemaakt en geef mijn mening over het boek.

Boek ‘Het grote CreaChick Doeboek’

Toen ik dit doeboek zag van CreaChick heb ik wel even getwijfeld of ik het doeboek ging kopen. Toch heb ik ik het gedaan. Ik was te nieuwsgierig.

Het grote CreaChick Doeboek kocht ik voor € 16,99 bij bol.com. He doeboek bevat 50 creatieve opdrachten en ook nog een gedeelte met uitleg.
Het grote CreaChick Doeboek MUS

Aan de slag met het grote CreaChick Doeboek

Natuurlijk ging ik bijna gelijk aan de slag. Niet gelijk want ik vond het een beetje spannend om in het boek te werken. Het zou maar eens gelijk mislukken. Ik koos dus eerst voor de wat simpelere opdrachten. Wat nog best moeilijk was om te kiezen wat er staan veel leuke opdrachten in het doeboek.

Één-kleur-challenge, pagina 22
Deze kleurplaat moest ingekleurd worden met één kleur. Ik koos voor rood. Eigenlijk moest ik alles zoeken waarmee ik rood kon kleuren en gebruiken. Maar je snap het vast wel, ik heb heel veel knutselspullen. Dus ik gebruikte alleen kleurpotloden (Faber Castell) in deze kleurplaat. Dat waren al kleuren genoeg :-).

Advertentie

Het maken van deze kleurplaat vond ik erg leuk. Het was ontspannend en ook niet gelijk heel creatief. Dus gewoon lekker aan de slag.
CreaChick Doeboek een kleur challenge

Creachick doeboek voorbeelden inspiratie

Make this in your style, pagina 28
De bedoeling van de opdracht was om het meisje na te tekenen maar wel je eigen draai er aan te geven. Echt natekenen mocht ook stond bij de opdracht. Dit deed ik dan ook. Natekenen vind ik fijn, zo kan ik de stijl echt leren.

Als eerste maakte ik een schets met potlood. De schets trok ik vervolgens over met een zwarte fineliner (Pigma Micron 005). De dikkere lijnen maakte ik met de Pigma Micron 08. Deze fineliners zijn watervast, want dat is nodig omdat ik mijn lijntekening daarna heb ingekleurd met aquarelverf (Winsor & Newton).

Het papier in het doeboek is geen aquarelpapier, maar wel dik genoeg om te werken met aquarelverf en water. Na het drogen bobbelt het papier nog wel een beetje.
Review Creachick doeboek voorbeeld pagina's

Creachick tekenen mensen uitleg

Advertentie

Object huis, pagina 40
De opdracht was om van een alledaags object een huis te tekenen. Ik koos ervoor een een huis van gestapelde kopjes te maken. Als eerste maakte ik met potlood een schets van de kopjes. Daarna maakte ik met potlood van de kopjes een huis. Als laatste maakte ik een schets van de achtergrond.

Toen ik tevreden was heb ik alle potloodlijnen overgetrokken met een zwarte fineliner en mijn tekening ingekleurd. Dit deed ik met kleurpotloden (merk Faber-Castell). Met een witte gelpen gaf ik nog de hooglichten aan zodat de kopjes een beetje een glimmend effect zouden hebben.
Review Creachick doeboek object huis

Review Creachick doeboek leuk voor vakantie

Zuurstok-challenge, pagina 62
Nu werd het tijd voor een challenge, van deze opdrachten staan er meerderen in het boek. Ik koos voor de zuurstok-challenge. Ik vond deze wel lastig. Om inspiratie op te doen bladerde ik door het boek ‘Kawaii Tekenen’. Toen ik de kameleon zag in het boek, wist ik wat ik wilde tekenen, een kameleon die likt aan een regenboog zuurstok en zo de kleuren overneemt.

Als eerste maakte ik een schets. De kameleon tekende ik stap voor stap na met het boek. De rest van de tekening bedacht ik zelf. Toen ik tevreden was, trok ik de schets weer over met een zwarte fineliner. Ik kleurde mijn tekening weer in met kleurpotloden.
Creachick doeboek challenge

Creachick doeboek aanschaffen review

Mijn mening over het boek ‘Het grote CreaChick Doeboek’ van MUS

Advertentie

‘Het grote CreaChick Doeboek’ vind ik echt heel leuk. Echt een aanrader. Er staan veel verschillende opdrachten in, van gewoon inkleuren tot heel creatief. De kwaliteit van het boek is goed en het papier is lekker dik, zodat ik ook met aquarelverf in het boek heb kunnen werken. Dat vind ik erg fijn. Het is echt een doeboek voor creatieve volwassenen. Extra tip: super leuk om mee te nemen op vakantie :-).

Meer artikelen over tekenen, klik hier >

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen.

© Nobody ELSe

13 reacties

  1. Oh leuk! Ik volg haar al jaren, al voordat ze CreaChick was, alleen tegenwoordig voornamelijk op insta want ik ben niet zo’n filmpjeskijker 🙂 Ik had verwacht dat het boek meer op kinderen gericht was, maar deze opdrachten zijn wel erg leuk

  2. Lijkt me echt ontzettend leuk, ben niet creatief met denken dus een beetje strakke opdracht is fijn.
    Wil echter niet met nog meer dingen bezig gaan dan mijn kaartjes en BUJO 😞

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.