Review: Studio Light Gorjuss Craft Set card making set

Review Studio Light Gorjuss Craft Set card making set
Reclame

Een paar weken geleden kocht ik een set om kaarten te maken van StudioLight, Gorjuss Craft Set card making set. In deze set zou alles moeten zitten om 16 kaarten te maken. Vandaag in deze review mijn kaarten die ik heb gemaakt en mijn mening over de set. En ik kan nu al zeggen, verrassend…

Studio Light Gorjuss Craft Set card making set

De Studio Light Gorjuss Craft Set card making set kocht ik voor € 22,99 bij Boekenvoordeel. Zie shoplog: Shoplog: Knutselspullen gekocht bij diverse winkels (eind 2023). Deze set om 16 kaarten te maken vind ik niet goedkoop. Eigenlijk gewoon duur. Dus de lat ligt hoog ;-). Jammer dat Action niet meer zulke pakketten verkoopt!

In de set zitten volgens de website van boekenvoordeel: 3 houten stempels, 1 inktkussen, 16 dubbele kaarten (12,7 x 12,7 cm) (hierover later meer!!!), verschillende papieren elementen (die cuts), 4 x 20 rhinestones in verschillende kleuren en 16 enveloppen.
Studio Light Gorjuss Craft Set card making set

Aan de slag met de Studio Light Gorjuss Craft Set card making set

Het begon gelijk met een teleurstelling. Op de website van boekenvoordeel staat ‘1 paperpad met 16 dubbele kaarten’. Dit zijn velletjes die aan beide zijden bedrukt zijn. Dus geen kaarten! Je hebt dus nog blanco kaarten nodig.

Bij het versieren van onderstaande kaarten gebruikte ik alleen spullen uit deze set. Daarnaast gebruikte ik 16 blanco kaarten (13x13cm van Action), Pritt en foam tape.

Advertentie

Als eerste legde ik de inhoud van de set voor mij neer. Ik begon met het uitleggen van de 16 velletjes. Daarna keek ik naar alle papieren elementen. Dit zijn verschillende afbeeldingen, maar wel veel hetzelfde, alleen verschillen sommige afbeeldingen in maat. Als eerste besloot ik de voorbeelden na te maken. De afbeeldingen maakte ik vast met Pritt of foam tape. De kaarten versierde ik vervolgende met de bijbehorende plakparels en stempels.

Na het maken van de kaarten, die als inspiratie op de verpakking staan, waren er al heel veel plakparels op, ongeveer de helft. De stempels en stempelinkt werkten wel heel goed.
Studio Light Gorjuss voorbeelden

Studio Light Gorjuss Craft Set card making set kaarten

Studio Light Gorjuss Craft Set card making set inhoud

Studio Light Gorjuss inspiratie

En toen kwam het, eigenlijk had ik nu alleen nog maar kleinere afbeeldingen over. In zo’n set verwacht ik toch eigenlijk wel meerdere grote afbeeldingen om als basis afbeelding te gebruiken voor één kaart. Met moeite kreeg ik het voor elkaar om nog 8 kaarten te maken. Hierna had ik echt nog maar 10 hele kleine afbeeldingen over. DUs hoe je met deze set 16 kaarten maakt is voor mij een raadsel als je niet hele lege kaarten wilt.

Advertentie

Studio Light Gorjuss uitleg voorbeeld kaarten

Studio Light Gorjuss kaarten maken

Studio Light Gorjuss inspiratie inhoud

Studio Light Gorjuss Craft Set card making set review

Studio Light Gorjuss collectie kaarten prijs

Gorjuss Studio Light inspiratie review

Advertentie

Gorjuss Studio Light Craft Set card making set

Gorjuss Studio Light voorbeelden

Review Studio Light Gorjuss Craft Set card making set

Door de prijs lagen mijn verwachtingen natuurlijk wel hoog. De teleurstelling van velletjes papier en geen kaarten ben ik ook niet meer te boven gekomen ;-). Verder vind ik het aantal afbeeldingen ook zeer matig. Ik miste gewoon veel grotere afbeeldingen om als basis te dienen op de kaart, waarna je de kaart met kleinere afbeeldingen extra kunt versieren. Met moeite maakte ik 12 kaarten, één kaart kost dus bijna 2 euro. De stempels waren van goede kwaliteit en stempelde makkelijk met de bijbehorende stempelinkt. Ik zou deze dure set om kaarten te maken dan ook niet aanraden.

© Nobody ELSe

13 reacties

  1. Hallo Els.

    Ik vind je kaarten ook leuk maar inderdaad de kaarten wel wat duur maar zo leer je ook weer van je ervaringen en dat je deelt met ons dat is ook zeker fijn en dankjewel ervoor.

  2. Je hebt er uitgehaald wat mogelijk was en mooie kaarten gemaakt. Spijtig dat je tot de vaststelling moet komen dat het niet geworden is wat je ervan verwacht had. Een goede beoordeling voor diegenen die twijfelen.

  3. Wat jammer dat dit set je teleurstellingen opleverde. Idd voor €2,00 per kaart verwacht je wel meer grotere afbeeldingen! De kaarten zijn wel mooi geworden, maar niet het gewenste resultaat☹️. Maar gelukkig staan er nog heel veel voorbeelden op je site die erg leuk zijn om te maken👍🏻

  4. Fijn dat je dit soort ervaringen ook deelt. Ik heb zelf ook gorjuss stempels masking sheets, dat kan ik wel leuk combineren met mijn andere frobelspullen. Maar als je zoon set koopt verwacht je wel dat je ermee vooruit kan. Toch vind ik de kaarten die je gemaakt hebt erg leuk!

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.