Snijplotter #2: Meer oefenen met mijn Cricut

Circut maker 3 ervaringen oefenen
Reclame

Circut maker 3 ervaringen oefenen
Laatst vertelde ik op mijn blog dat ik een Cricut heb gekocht, een snijmachine die je met de computer kunt aansturen. Toen maakte ik al 3 verschillende projecten. In dit artikel laat ik nieuwe projecten zien die ik heb gemaakt. Natuurlijk leg ik uit hoe ik dit heb gedaan.

Meer weten over mijn eerste ervaringen met de Circut maker 3?
Lees dan eerste artikel over de Cricut: Snijplotter #1: Eindelijk een Cricut gekocht.

Al het snijmateriaal (‘Smart Vinyl’ en ‘Smart iron-on’ vellen) die ik gebruik zaten bij de Cricut maker 3. Ik heb inmiddels ook een bestelling gedaan bij een andere winkel voor goedkopere opties vinyl en iron-on en meer kleuren. Deze ga ik later testen en mijn ervaring natuurlijk delen op mijn blog.
 

Twee T-shirts bedrukken met Cricut ‘Smart iron-on’

Ik besloot nog twee 2 shirts te maken. Ik had namelijk nog Cricut ‘Smart iron-on’ over wat bij de Cricut geleverd werd. Cricut ‘Smart iron-on’ sheets zijn vellen die je na het snijden op T-shirts kan strijken.
 
Twee verschillende designs maken
Als eerste had ik natuurlijk twee designs nodig. Het eerste design werd een paardje. Deze had ik zelf getekend in de app Procreate (Tekenen #7: Uitleg digitale tekeningen maken (Procreate)). Het paardje heb ik in het programma van Cricut omgezet in een patroon geschikt om te snijden.
 
Voor het tweede design koos ik voor ‘Muis Crew, Est. 2023’. Deze opdruk gaat op een shirt wat ik naar de manege ga aan doen. Muis is een manegepony die ik verzorg. Dit design maakte ik in het programma van de Circut zelf.
 
Snijden en afbeelding vrij maken
Voor het uitsnijden gebruikte ik Cricut ‘Smart iron-on’ sheets, kleur zwart. Het snijmesje was gewoon het standaard mesje bij de Cricut op de stand ‘meer druk’. Met een speciaal gereedschap met een handig puntje haalde ik voorzichtig de delen die ik niet op het shirt wilde hebben van het vel af.
Iron-on Cricut tips afbeelding maken
 
Strijken op het T-shirt
Voor het strijken van het paard en de tekst ‘Muis Crew, Est. 2023’ op de T-shirts gebruikte ik de Cricut Easy Press 2. Je kunt ook een strijkijzer gebruiken. Ik vind de Cricut Easy Press 2 heel fijn omdat je daarop precies de tijd en temperatuur kunt invullen. Ook is de onderkant van de Easy Press helemaal vlak. Voor het strijken gebruikte ik de instructies die in de Cricut ‘Heat Guide’ staat voor 100 % katoen: 155 graden en 30 seconden. 
 
Het eindresultaat
En dit zijn mijn twee nieuwe T-shirts geworden. Vooral het paardje vind ik goed gelukt. De lijnen zijn namelijk best fijn, maar voor de Cricut geen probleem.
shirt bedrukken met cricut makkelijk beginners smart iron on

tips t-shirt bedrukken Cricut

shirt bedrukken met iron on Cricut ervaringen uitleg

Poetskist voor op manege versieren

Advertentie

Naar de manege neem ik altijd een poetskist mee met mijn borstels, halsters en andere benodigdheden. Deze besloot ik te versieren. Met het bestand van mijn T-shirt met de tekst ‘Muis Crew, Est. 2023’ maakte ik de tekst ‘Team Muis 1’. Omdat ik nog ruimte overhad plaatste ik op mijn design nogmaals het paardje wat ik gebruikte bij het T-shirt maar dan een stuk groter.

In de Cricut deed ik Cricut ‘Smart Vinyl’, kleur zwart. Het snijmesje was gewoon het standaard mesje geleverd bij de Cricut, op de stand ‘meer druk’. Met het gereedschap met een handig puntje haalde ik weer voorzichtig de delen die niet bij het design hoorde weg. Bij vinyl vind ik dat echt moeilijker gaan dan bij ‘Iron on’.

Met tranferfolie plakte ik de verschillende onderdelen op mijn poetskist.
cricut bedrukken plastic vincyl informatie
 

Is een Cricut (of andere plotter) ook iets voor jou?

Gerelateerde artikelen:

Snijplotter #1: Eindelijk een Cricut gekocht

Meer artikelen over plotters en/of Cricut, klik hier >

Advertentie

In dit artikel staan links, dit zijn soms affiliate links. Dat betekent dat ik een heel klein percentage ontvang als jij via die link iets bestelt. Dit kost jou verder niks extra maar ik kan dan iets leuks voor mijn blog kopen

© Nobody ELSe

8 reacties

  1. Wist je dat je ook leuke stickers kunt maken met de Cricut, niet alleen plaatjes maar ook van al jouw teksten?
    Heel veel youtube kijken. Typ in youtube – cricut maker 3 stickers maken – in.

Een reactie op dit artikel zou ik erg leuk vinden :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.